He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Matadornetwork felmérése, olcsón és jól élhetsz : itt rangsorlva :)

2013.02.23. 09:12 guma

A tadzsikisztáni Dusanbe az olcsó élelmiszerekről híres, emellett a lakhatás is megfizethető.

olcso_dushanbe.jpg

918632.jpg A kambodzsai Phnom Penh-ben az élet kevés pénzből is kivitelezhető, különösen a nyugatiak számára.

pp2.jpg

526978_86_b_1.jpgimages_9.jpgphnom-penh-street-food-vendor.jpg A Tongán található Nuku’Alofa tudhatja magáénak a világ legolcsóbb hoteljeit és éttermeit.

A szeretet lakóhelye - így fordítható le a Tongai Királyság fővárosánák neve. Ez eredetivel kimondásával nem próbálkozunk, még leírva is kacifántosnak tűnik. Nuku’alofa meglehetősen egzotikus az európai szemnek.

A Csendes-óceánban fekvő, harminchat lakott szigetből álló piciny országnak alig több mint százezer lakosa van, és jelentős részük a királyi birtokokon dolgozik. A feudális jellegű rendszerben ugyanis az uralkodóé a föld, és egy kevés részét átengedi használatra családjának és a többi arisztokratának.

A Tongai Királyságban amúgy bűnnek számít, ha egy férfi csupasz mellkassal mutatkozik a nyilvánosság előtt. Vasárnap tilos dolgozni, aki ünnepnapon nem pihen, azt börtönbe zárják. Nem számít munkának, ha valaki táncol. A törzsi tánc ugyanis ezer éve kötelező hagyomány, már a kisgyermekeknek is tanítják a legfontosabb mozdulatokat. Azért ide is betört a turisták generálta fejlődés, most már a táncosok olajjal kenik be testüket, hogy produkciójuk végén a közönség jutalmazni tudja őket. Az elterjedt szokás szerint ugyanis bankjegyeket tapasztanak a helybeliek testére azok, akiknek tetszett a mutatvány.

Az európai ember számára nagyon furcsák az elnevezések. A fővárost például Nuku’alofának hívják, a legnagyobb sziget Va’vau, a hivatalos pénz pedig a pa’anga. Természetesen minden jelent valamit, általában kedves, isteni vagy királyi dologra utal. A főváros neve például annyit tesz, hogy a „szeretet lakóhelye”.

800px-Neiafu.jpgolcso_tonga.jpgsandals-halcyon-beach-13.jpgA líbiai Tripoliba mostanában jóval kevesebben utaznak, ám az alacsony árak még így is jó pár turistát vonzanak.

view-to-tripoli.jpgTripoli.jpg

olcso_tripoli.jpg A Srí Lanka-i Colombo olcsó, a legolcsóbb az egzotikus szigetek között. colombo.jpg

pettah_colombo_srilanka2.jpgimages_10.jpgSri_lanka_colombo.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: világ helyek élhető

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr355061104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása