He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Emlék (az őszinteségről!) 2006-ból - és látlelet 2012.12.17-ről...

2012.12.17. 21:39 guma

Délután a diákok folytatták tiltakozásukat (csatlakoztak a Humán Platform megmozdulásához!), a hazug politika ellen és kinevették a hatalomban levő  "amatőr bonviván pávatáncát" (emlék! kb 6. és a 17. perctől "érdekes" beszéd jön! "Őszinte béke, csak a hazugság kimondásával jöhet el!")

Két hónap van kb a továbbtanulási jelentkezések eldöntésére a diákoknak, de naponta változik minden tény és adat. Felborítottak újra egy rendszer (a közoktatás után a felsőoktatást) és csak ötletelnek és pénzt vonnak el innen is...Eszembe jut még a tv székház ostroma (https://www.youtube.com/watch?v=VapoOMlKJ5o), mert nézem ezeket a fiatalokat és akkor az az őrjöngő erőszak még döbbenetesebb emlék lesz! Itt vonulnak a rádióhoz:

18:58

elo20.jpg

A tüntetők lassan a Nyugatihoz érnek.

18:54

elo19.jpg

A tömeg közben a Vígszínházhoz ért.

18:50

elo18.jpg

18:41

elo17.jpg

18:37

elo16.jpg

A tömeg elindult a Jászai Mari tér irányába, a körútra.
"NEM HAGYJUK!" - skandálják.
Csatlakozz be te is még nem késő!
Segítsd őket egy megosztással!

18:33

elo15.jpg

"Rádió, rádió, rádió!"

18:30

elo14.jpg

18:29

elo13.jpg

18:27

elo12.jpg

Több ezres tömeg a Kossuth téren.
"Hoffmann Rózsa gyere ki!"

17:09 Képek számtan nélkül

elo3.jpg

elo2.jpg

elo4.jpg

17:05 Lassan nem látjuk a transzparensektől a színpadot.

17:02 A fotósok a tömeget fotózzák a színpadról, a tömeg a fotósokat fotózza a színpadon.

16:58

elo1.jpg


minielnok.jpg16:52

Már van élő kép a tüntetésről, gyülekeznek a tüntetők. A Szalay utcát majdnem teljes szélességében elfoglalja a színpad. Akad pár kreatív transzparens is.

 

 

A tüntetés felszólalói:

  • a közoktatás területéről: Mendrey László, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és Ábrahám Máté, Diákellenállás a Felsőoktatásért Mozgalom
  • a felsőoktatás területéről: Gács Anna, Oktatói Hálózat és Turai Eszter, Hallgatói Hálózat
  • a szociális szakmák részéről: Misetics Bálint, szociálpolitikus
  • az egészségügy területéről: Csohány Ágnes, Magyar Orvosok Szövetsége
  • a kulturális területről: Gulyás Márton, Független Előadóművészeti Szövetség

http://humanplatform.blog.hu/

forrás http://nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/12/17/human_platform_tuntetes_percrol_percre

A legszebb, hogy megjött 18-án reggel, véleményem szerint egy nyílt fenyegetés az 5-ős párttagkönyv tulajdonosától! Nem tudom hogyan képzeli ezt el ezt a megélhetési civilekkel újra? Vagy netán lengyel esetleg a Zsil-völgyi bányászok segítségével? Mert pénz és busz van rá az már világos volt eddig is!

"És végezetül a kultúrkampf része mindaz, ami a felsőoktatás körül folyik. És egyszersmind ez a legundorítóbb része is a dolognak. Megírtuk már pró és kontra mindazt, amit erről gondolunk. Megírtuk a felsőoktatás helyzetének és állapotának tarthatatlanságát, a diákok felelősségét és felelőtlenségét, megírtuk, hogy őket muszáj komolyan venni – megírtunk mindent. Most meg kell írjuk, hogy immáron világosan látszik, a „diákforradalom” réges-régen nem az oktatásról szól. Most, hogy a kormány –nagyon helyesen – visszakozott lényeges kérdésekben, most, hogy a kormány tárgyalóasztalhoz hívja a diákságot, hogy a szerdai kormányülés előtt egyeztessenek, és javaslataik bekerülhessenek a végső döntésekbe, most kiderül, hogy a diákság nem akar tárgyalni. Nem megy oda, nem tárgyal, helyette ülősztrájkol, vonul, tüntet, balhézik, és egyre több, egyre nagyobb hülyeségeket beszél.

A diákság nem akar semmit, csak balhét.

A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után.

Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a ’68-as párizsi diáklázadások diáksága, mint Daniel Cohn-Bendit, az anarchia nagymestere. Fogalma sincs, mit akar, de azt nagyon akarja – és a rendet, a polgári társadalmat pedig nagyon nem akarja.

Akkor De Gaulle bőrére ment a játék. És az általa képviselt rendet akarták felszámolni. De Gaulle-t pedig egy sok százezres polgári tüntetés mentette meg. Annak láttán Vörös Daniék is eltakarodtak végre az utcákról és a barikádokról.

Most szólok: ha ezen fog múlni, akkor meglesz. Megcsináljuk ismét. Ne gondoljátok, hogy annyira egyszerű dolgotok lesz, mint a taxisblokád idején!"

MEGJELENT(! )  http://magyarhirlap.hu/kulturkampf?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201212

Ascher: ócska kelet-európai színjáték és forradalom

Ascher Tamás színházrendező és rektor a Facebookon tette közzé „pátoszmentes” nyilatkozatát arról, hogy mi történt tegnap a Színház és Filmművészeti Egyetem épületében, lapunknak pedig a Nemzeti Színház direktori pályázatának eredményét kommentálta..

Ascher Tamás színház rendező, a Színház és Filmművészeti Egyetem rektora rövid nyilatkozatot tett közzé Facebook-oldalán. Arról ír, hogy a tegnapi Humán Platform által szervezett tüntetés utolsó epizódja miként és meddig zajlott az egyetem épületében.

„Rövid, pátoszmentes beszámoló. A fiatalok tegnap este negyed tíz után érkeztek, éppen mikor befejeződött az előadás az Ódry színpadon - nagyon nem szerettem volna, ha kitessékelik a nézőket, forradalom ide vagy oda. Gyorsan,szervezetten elfoglalták a nézőteret, kaptak mikrofont, és kb. három óra hosszat vitatkoztak. Éjjel fél egy tájban feloszlottak, egy 30-40 fős társaságot kivéve, akik megkérték, hogy hajnalig tanácskozhassanak egy kisebb teremben - az engedélyt megkapták, azzal a feltétellel, hogy kicsit takarítanak,mielőtt hazamennek (Elszórt papírpoharak, tüntetőtáblák, stb - a forradalmak szokásos kellékei) Én fél kettőkor hazajöttem, jóságos portásokra, gondnokokra bízva a felügyeletet. A fiatalok végig kifogástalanul viselkedtek, senki nem akart ott aludni, ilyesmire engedélyt nem is adtam- aki álmos, menjen haza, nálunk dolgozni lehet. Az éjszakai munka egyetemünkön mindennapos, tegnap este 11-kor a gyűléssel egy időben rendező-vizsga is zajlott egy másik teremben, a büfé is nyitva volt, mindenki elfért, senki nem bántott, nem zavart senkit.”

A nyilatkozat érzelemmentes, ahogy a címe is elmondja. Ascher Tamás a hvg.hu kérdésére hozzátette, hogy a rektorok támogatják a diákokat, amennyiben „tudnak értelmesen tiltakozni.” Az oktatás ugyanis „válságos helyzetben van, a művészet még inkább.”

A Nemzeti Színház pályázati eredményével kapcsolatban Ascher Tamás „ócska, kelet-európai színjátékot” említ. A Nemzeti esetében legitimnek tartaná akár a fenntartói kinevezést is, szerinte jelen esetben még „egyenesebb” is lett volna, mint a színlelt verseny.

http://hvg.hu/kultura/20121218_Ascher_Ocska_keleteuropai_szinjatek_es

 van más is : http://arthuragyal.blog.hu/2012/12/18/kaptatok_nagyothallo_keszuleket_vazze

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr734970959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása