He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Gazdálkodás helyett garázdálkodnak!?

2012.12.14. 09:07 guma

Orbán és Áder hivatala a költségvetés nyertese

 Így változik a támogatás jövőre

Legnagyobb nyertesek                         2012    2013    változás
                                                             Md Ft    Md Ft    (%-ban)
Miniszterelnökség                                     2,5      4,2    +64
Magyar Művészeti Akadémia                   1,5      2,5    +63
Köztársasági Elnöki Hivatal                     0,9      1,5    +54
Terrorelhárítási Központ                         10,4     13,4   +29
Igazságügyi  Minisztérium                        8,7      9,5    +9
 

Legnagyobb vesztesek

Önkormányzatok                                  1042    641     –38
Táppénz                                                     61    40      –34
Gyógyszertámogatások                         219    158     –28
Központi Statisztikai Hivatal                    11,8    8,7   –26
Egyetemek, főiskolák                              158    135    –15

A Miniszterelnökség, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) és a Magyar Művészeti Akadémia lesznek a héten elfogadott költségvetés legnagyobb nyertesei, jövőre jelentősen több pénzből gazdálkodhatnak, mint az idén.

Más helyeken viszont érvényesül a válság hatása: kevesebb pénz jut a felsőoktatási intézményekre, önkormányzatokra, gyógyszerkasszára, táppénzre, gyesre, családi pótlékra. A parlament a héten fogadta el az új büdzsét - írja a blikk.hu.

A Miniszterelnökség közvetlen kiadásai 2,5 milliárd forintról 4,2 milliárdra nőnek, amit elsősorban a bértömeg növekedése okozott.

– A Miniszterelnökség feladat- és hatásköre jelentősen bővül, amely a személyi juttatásokra fordítandó kiadásokban is tükröződik – magyarázta a kormányszóvivői iroda a Blikknek.

A Köztársasági Elnöki Hivatal 940 millióról közel másfél milliárd forintra tornászta a költségvetését, amelyet a tavaszi államfőváltással járó apparátuscserével indokoltak.

– Egy magas szakmai teljesítményre képes személyi állomány alapvető feltétel, hogy a köztársasági elnök és hivatala megfeleljen a törvényi rendelkezéseknek és a közvélemény elvárásainak – mondta el korábban a Blikknek Altorjai Anita sajtófőnök. A KEH-re ró többletterhet továbbá Schmitt Pál volt államfő havi másfél milliós fizetésének, valamint kétfős titkárságának költségeinek folyósítása, ami a Blikk számításai szerint 30 millió forintba is kerülhet.

A főpolitikusokat  védő Terrorelhárítási Központnak sem kell szűkölködnie. Az idei 10,4 milliárd forint helyett jövőre már 13,4 milliárdból gazdálkodhatnak.

Szinte minden más területen viszont össze kell húzni a nadrágszíjat, már azok is szerencsésnek számítanak, akiknek nem csökkentették a költségvetésüket.

A helyi önkormányzatoknak az eddigi ezermilliárd forintos támogatás helyett 641 milliárddal kell beérniük. A szigorodó táppénzszabályok miatt kevesebbet terveznek táppénzre is, 61 milliárd helyett csupán 40 milliárdot. A gyógyszerkasszát 28 százalékkal kurtítanák meg, ami azt jelenti, hogy 61 milliárdot vesznek ki belőle.

– Azt a kiadáscsökkentést viszi végig a kormány, amit a Széll Kálmán-tervben is megfogalmazott – mondta el Kiszelly Zoltán politológus, aki szerint az átszervezések miatt juthat több pénz egyes fontos hivatalokba.

forrás  http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/orban-es-ader-hivatala-a-koltsegvetes-nyertese-43731

A "drága" civil szféra amit vagy akiket sok millióval dotálunk!

Nemzeti Együttműködés: Deutsch, Tarlós, Tőkés és Pozsgay a legmenőbb civilek

http://atlatszo.hu/2012/12/07/deutsch-tarlos-tokes-es-pozsgay-a-legmenobb-civilek/

A legszebb, hogy a nyugdíjba vonuló holdudvar és honatyák, képviselők a saját nyugdíjukat is megtöbbszörözik!

Elszállnak a nyugdíjak - ezt hozhatja a módosítás

"Eddig a plafonnak köszönhetően a nyugdíjaknak megvolt a felső határa: ez nagyjából 300 ezer forint. A nyugdíjminimum pedig idén 28,5 ezer forint − de legyen ez is kerek, 30 ezer forint. Ez is elég jelentős eltérés, főleg azok számára, akik a kisebb értékhez közelítő járadékot kapnak.

...........Ám ha csak az állami, kétmillió forintban maximált bruttó bérekből indulunk ki, akkor nagyjából egymillió forint lesz a nyugdíjszámítás alapja, az pedig 660 ezer forint havi nyugdíjat jelent.

.........Ennek nemcsak társadalmi következményeivel kell szembenézni, vagyis azzal, hogy a minimumnyugdíj hússzorosát, de akár ötvenszeresét is elérheti egy-egy jó helyről nyugdíjba ment munkavállaló járadéka. Aki mellesleg ugyanúgy ingyen fog utazni, mint a minimálbérért nyugdíjat kapó társa."

forrás    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/elszallnak_a_nyugdijak_ezt_hozhatja_a_modositas.539675.html

Meglepő kiadások a költségvetésben - mire készül a kormány?

Vitatható tételek a 2013-as büdzsében (milliárd forint)
Sportcélú társasági adókedvezmények 25
Terrorelhántási Központ 13,4
Kossuth Lajos tér rekonstrukciója 10,2
Debreceni Nagyerdei Labdarúgó Stadion rekonstrukciója 9,2
Közszolgálati média támogatásának többlete 6
Kormányzati informatikai működtetésének növekménye 6
Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. támogatása 5,1
Friend of Hungary Alapítvány támogatása 2,6
Ludovika Campus felépítése 2,7
Magyar Művészeti Akadémia támogatása 2,45
Országgyűlési Őrség felállítása 2,1
A MÁV-Start privatizáció "sikerdíja" a MÁV-dolgozóknak 2
Kormányzati kommunikációval kapcsolatos kiadások 1,7
Nemzeti konzultációk kiadásai 1,6
Nemzetstratégiai Kutató Intézet megalapítása 1,3
Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal 1,2

Forrás: Napi Gazdaság-gyűjtés

forrás    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/meglepo_kiadasok_a_koltsegvetesben_mire_keszul_a_kormany.539532.html

három matolcsy-csomag.png

Matekból egyes

Többször is megfogalmaztuk már, hogy a kormány gazdaság-, adó- és költségvetési politikája nem következetes, és ad hoc döntésekkel faragják a különböző intézkedéseket. A fénysebességgel elfogadott költségvetési tervezet, majd annak többszörös módosítása - az eredeti tervből gyakorlatilag semmi sem maradt - ennek szép példája. A kockázatokat már nyáron látni lehetett, de egészen október elejéig a kormány semmibe vette ezeket.

Matolcsy Györgyöt ezek után nem nehéz osztályozni: tündérmeséből ötös, matekból egyes. Még akkor is, ha teljesül is a jövő évi deficitcél. Mert ez nem az ő érdeme, hanem annak köszönhetjük, hogy az Unió pórázon tartja a Fideszt. Ha 2010 óta rendes gazdaságpolitikát "csináltak" volna, nem lett volna szükség ennyi megszorítócsomagra. költségvetés főszámai.pngadóintézkedések hatása.png

forrás   http://tenytar.blog.hu/2012/12/13/itt_a_matolcsy_budzse_sok_orom_nincs_benne?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_13&utm_campaign=index

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr634964827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása