He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jön a "kékcédulás" választás határontúli segítséggel???

2012.10.04. 05:11 guma

„Olyan rettenetes szerencsétlenség-e a magyar demokrácia számára, ha néhány ezer ilyen parasztlevente nem fog szavazni ezen a választáson?” (Kádár János)

"1947. augusztus 31-én tartották Magyarországon a hírhedt „kékcédulás választásokat”, ahol a Magyar Kommunista Párt – Rajk László belügyminiszter hathatós segítségével – számos csalást követett el, a győzelem megszerzése érdekében. Minden erőfeszítés dacára a kommunisták csak a szavazatok 22%-át kapták, ám ebben a politikai légkörben már nem a választók akarata döntött az ország sorsáról."

"A törvényt az utca embere csak „Lex Sulyokként” emlegette, mivel az egyértelműen a kommunisták egyik legkomolyabb ellenfelének, Sulyok Dezsőnek – a Magyar Szabadság Párt vezetőjének – az ellehetetlenítése érdekében született. A módosítással a választásra jogosultak száma 10%-kal csökkent, de a Belügyminisztérium még tovább „szanálta” a szavazókat, amikor a választói jegyzékből szándékosan kihagyott majdnem félmillió, „jobboldali érzelműnek” tartott állampolgárt. Ezt a „munkát” tetőzte be aztán a híres kék cédulák bevezetése, melyek segítségével a választók lakóhelyüktől távol, más településeken is leadhatták szavazataikat. Ezek a cédulák gyakorlatilag lehetetlenné tették, hogy Magyarországon tiszta, csalásoktól mentes választásokat tartsanak."

"Rákosiék tehát még törvénytelen eszközökkel sem érték el céljukat, ugyanis a kommunisták a Baloldali Blokk többi pártjával együtt sem szereztek abszolút többséget, ezért a Független Kisgazdapártot is be kellett venniük a – Dinnyés Lajos vezetésével 1947 szeptemberében megalakított – (báb)kormányba.

Bár a kékcédulás választások kapcsán elsősorban az augusztus 31-i visszaélések ismertek, a kommunisták a későbbi hetekben is gondoskodtak arról, hogy az elvártnál gyengébb eredményt tovább „kozmetikázzák.” Paradox módon erre éppen úgy nyílt lehetőség, hogy a – 670 000 szavazatot szerző – Magyar Függetlenségi Párt csalással vádolta meg az MKP-t; Rákosiék hasonló vádakkal válaszoltak, így hamarosan bírósági eljárás indult, mely során a Major Ákos vezette ONB a kommunisták javára döntött, egyúttal pedig megsemmisítette a Függetlenségi Párt mandátumait. A „petíciós pert” követően a Baloldali Blokk vitathatatlan többségbe került, így az MKP befejezhette a többpártrendszer felszámolásának hosszú folyamatát. A szociáldemokraták beolvasztása és a Hazafias Népfront megalakítása után, az 1949-es egypárti választások eredményének következtében, Magyarországon – négy évtizedre – a kommunisták szerezték meg a hatalmat."

http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1947_augusztus_31_a_kekcedulas_valasztasok/

Miért idézem ide a történelmet? Az az érzésem az események tükrében, valami hasonló készül most. Legjobb példa a regisztráció története napjainkban. Nem, hogy megindokolni sem képesek MIÉRT(?) kell a hazai sokszoros nyilvántartás és pontos választói névjegyzék mellett szűkíteni, bonyolítani, elérhetetlenné tenni (pl beteg vagy idős vagy falusiak számára, stb!) a regisztrációval a választást, most példát kaphatunk arról is, hogy nem vagyunk egyenlőek a külhoniakkal a kormánypárti képviselők elképzelése szerint! Sajnálom, de véleményem szerint aki ebben a párt törvénygyártásban részt vesz és azt támogatja az bűnrészes, mert bebetonozhat az ország érdekével ellentétes folyamatokat. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy nem kell elszámolni a tetteinkkel - és törvényekkel lerabolhatunk egy országot, még ilyen áron is a XXI. században. Már az eredeti elképzelés a regisztrációra is bicska nyitogató volt! Mert a hivatali időben vonulgatni a jegyzőhöz vagy okmányirodába amikor a választónak is munkaideje lenne - mégis, hogy képzelik. Mániájuk, hogy sorba álljon a polgár és szánjon rá napokat : ha ellenkezni mer a kormánnyal? Vagy a posta : nem a feladás hanem a beérkezés dátuma volt tervbe véve! Jellemző a vitaest ahol még a vezető kormánypártiképviselő azt sem tudta, hogy a részvételi plafont is eltörölni akarják!

http://mandiner.hu/cikk/20121003_a_gulyasosztas_megelozese_vagy_a_valasztojog_korlatozasa

Akik ilyent megfogalmaznak azok bűnözök! Akik ezt támogatják szerintem szintén bűnözök, mert tettestársak a csalás előkészítésében...

http://pezsma.blog.hu/2012/10/03/a_torveny_kapujaban_390?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201210

A vitaestről! Na ez a szégyen:

http://atv.hu/cikk/20121003_harangozo_tamas?source=hirkereso

http://atv.hu/cikk/20121004_elozetes_regisztracio_kosa_kisse_zavarban_karacsony_indulatos_lett?source=hirkereso

"Eddig az volt a Fidesz terve, hogy a választói névjegyzékbe kerüléshez a Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkezők személyesen, vagy levélben, vagy ügyfélkapun keresztül regisztrálhassanak.

Salamon László, a legaljasabb élő magyar politikus most beadott egy alaptörvényt (!) módosító indítványt, amelyben az áll, hogy a névjegyzékbe vételét a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgár személyesen vagy a kérelmező azonosítását lehetővé tevő elektronikus úton, míg magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választó levélben vagy a kérelmező azonosítását lehetővé tevő elektronikus úton kérelmezhesse.

1003_salamon_laszlo_modosito_1.jpg

http://mariablogja.wordpress.com/2012/10/03/salamon-laszlo-a-legaljasabb-elo-magyar-politikus-szerintem/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr714819155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása