He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

hazugság cunami...

2012.09.06. 17:45 guma

Mi a jó fenének akar kölcsönt a "baráti" banktól valaki horrorforgatókönyvet manipulálva... Vagy csak egy újabb shortolási játék bennfenteseknek? Mert lista az nincs! Azt a kormánynak kellene elkészítenie. De a meló büdös, csak a koldulás megy. Ami a legszebb a 2008-as IMF hitel nagy részét is ez a kormány élte fel az Államadósság Kezelő Központ szerint (lent ábra). Tehát ideje máshol, mással játszani fiúk - véleményem szerint!
101659_Orban_Viktor_Semjen_Zsolt_mti.jpg

A Fidesz-frakció nem kér a Nemzetközi Valutaalap feltételeiből. A miniszterelnök ezt a Facebookon jelentette be. Gyengül a forint, zuhanásban a börzeindex.

0906_arfolyamok_2.jpg

forrás portfolio.hu
"A frakcióülésen jelen lévő forrásaink szerint a Magyar Nemzetben történt (manipulált) kiszivárogtatás és Orbán videoüzenete egy átgondolt, hosszabb kommunikációs hadművelet része lehet, amelynek lényege: a gazdasági nehézségek felelősségének IMF-re hárítása és a magyar lakosságot a "megszorításokkal" szemben megvédő kormány imidzsének újbóli felépítése. 
 
Ezt erősítheti az is, hogy Orbán facebookos üzenetének megjelenése előtt Lázár János sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva találgatásnak minősítette a Magyar Nemzetben megjelent információt. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár az IMF-feltételeire vonatkozó találgatásokat nem kívánta kommentálni, ezekről majd a kormányfő a nyilvánosság előtt a parlamentben fog beszélni szerinte hétfőn."

„Tisztelt Facebookosok, ez az első őszi jelentkezésem, itt vagyunk Sárváron, frakcióülést tartunk. Számos fontos kérdésben születtek döntések: a választójogi törvény módosítása, szociális kérdések, munkahelyteremtés ügye. De a legfontosabb, hogy a frakció az IMF és az Európai Unió Magyarországnak felkínált kölcsönével szemben támasztott feltételeit is végigvehettük. Ha úgy tetszik, van tehát most már tudásunk arról, hogy mit várnak tőlünk azok, akiktől egy biztonsági pénzügyi garanciát szeretnénk igénybevenni.

A lista hosszú, a sajtóban olvasható: a nyugdíjak csökkentésétől kezdve a bürokrácia leépítésén át a bankadó megszüntetésén keresztül a bankoknak juttatandó pénzösszegig minden szerepel benne, ami nem érdeke Magyarországnak.

Ezért a frakció arra az álláspontra helyezkedett – én személyesen is ezzel a véleménnyel értek egyet – hogy ezen az áron így nem.

A frakció felhatalmazott bennünket arra, hogy egy alternatív tárgyalási javaslatot hozzunk tető alá a következő napokban. Ezen fogunk dolgozni."

Ezt mondta videoüzenetében Orbán Viktor, mely most délután jelent meg a Facebookon.

Gyengült a forint, esett a tőzsde

Az euró jegyzése 285,40 forintról 289 forint fölé szökött fel pár percen belül a bejelentést követően. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 9,26 pontos nyitás után jelentősen emelkedett csütörtökön kora délutánig, a kormányfő közlése után viszont hirtelen megfordult az irány: 18.020 pontról 17.780 alá esett a BUX, az OTP 3.840 közeléből 3.700 közelébe, a Mol papírjai 16.700 forintról 16.500 forintra csökkentek.

Elképzelhető, hogy a videó nem véletlenül került épp akkor fel a miniszterelnök Facebook-oldalára, amikor a világ pénzügyi elemzőinek zöme az Európai Központi Bank elnökét nézte a képernyőn, aki sajtótájékoztatót tartott az euróövezet adósságválságának kezelésére tervezett lépésekről.

Horrorlista

A Magyar Nemzet ma reggel egy követeléssort tett közzé, mely a lap szerint az IMF kívánságlistája. Ez alapján a Nemzetközi Valutaalap a hitelért cserébe a következőket kéri: nyugdíjak csökkentése, nyugdíjkorhatár-emelés, családi pótlék csökkentése, személyijövedelemadó-emelés, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.

Blöff vagy igazság?

Nem valószínű, hogy az IMF küldte a Magyar Nemzetben megjelent kívánságlistát a magyar kormánytól elvárt gazdaságpolitikai kiigazításokról – írta korábban a Napi Gazdaság. A lap szerint mindez csupán blöff lehet, ugyanis a Nemzetközi Valutaalap ilyen részletes és összetett követeléssort szinte soha nem szokott megfogalmazni, ráadásul az eddig kiszivárgott hírekhez képest rengeteg új, politikailag nemcsak kényes, de szinte vállalhatatlan területet is felölel.

Valószínűbbnek tűnik az a szcenárió, hogy kormányzati körök elsősorban kommunikációs célok miatt szivárogtatták ki a listát, ami vélhetően nem – legalábbis nem teljes egészében – a Valutaalaptól származik. A szivárogtatás célja egyrészt a lakosság, másrészt a frakció ijesztgetése lehet, amivel elérhető, hogy bármilyen, a felsoroltnál kevesebb, IMF felé tett engedményt sikerként lehet majd kommunikálni.

Népharagot az IMF-re

A hvg.hu forrásai szerint érdekes, hogy miért épp most kerültek be a sajtóba ezek a „feltételek". Az azeri kötvénykibocsátás bukása, valamint az, hogy az Európai Bizottság kötelességszegési-eljárást indíthat Magyarország ellen a tranzakciós illeték jegybankra vonatkozó kiterjesztésével kapcsolatban, mind olyan negatív hír volt, amiről a figyelem most kissé elterelődhet. A „népharag" pedig az IMF-re irányulhat. „Ebben nincs túl sok kockázat: a Valutaalap az esetleg hamisan beállított információkat amúgy sem szokta kommentálni." Másrészt Orbán most a frakció előtt beszél, ahol ha kellemetlen kérdéseket kap, takarózhat az IMF által előírt diétával.

forrás  http://www.hir24.hu/belfold/2012/09/06/orban-az-imf-rol-%E2%80%9Eezen-az-aron-igy-nem%E2%80%9D/image_19.jpg    Magyarország IMF-től felvett hitelei (2008. december 31.–2012. június 30.)  forrás : http://hvg.hu/gazdasag/20120906_Orban_a_IMFfel_leplezi_a_kormany_fiaskoit

Az elmúlt napok történeti visszatekintése! Valamivel ellensúlyozni kell a rombolást, tehát jönnek az új hazugságok.

2012. szeptember 5. szerda, 10 óra:
Orbán Viktor közlése szerint már az ősszel lezárulhatnak az IMF/EU-tárgyalások. A menetrend szerint haladnak az egyeztetések az Európai Unió (EU) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalóival, és a kormány a tárgyalások gyors lezárására számít, már az ősszel – mondta a miniszterelnök külföldi hírügynökségek tudósítóinak szerdán, Budapesten. Közölte: noha vannak még vitatott kérdések, a tárgyalások jól haladnak. A labda most a magyar térfélen van – jegyezte meg a kormányfő, utalva az ajánlásokra készülő magyar válaszra. A megállapodás egyik akadálya lehet a jegybanki tranzakciós adó, ami az Európai Központi Bank szerint veszélyezteti a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét. Orbán Viktor azonban bizakodásának adott hangot a megállapodás sikerét illetően. (MTI)

2012. szeptember 6. csütörtök, 8 óra:
Tájékoztatást kapott szerda este a Sárváron ülésező Fidesz–KDNP-frakció a kormánytól a Nemzetközi Valutaalap (IMF) feltételeiről. A Magyar Nemzet szerint a következőket kéri a Valutaalap: nyugdíjak csökkentése; nyugdíjkorhatár-emelés; családi pótlék csökkentése; személyi jövedelemadó-emelés; privatizáció; utazási kedvezmények csökkentése; bürokrácialeépítés; általános, értékalapú ingatlanadó; önkormányzatok kiadásainak csökkentése; bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának. A lap szerint az ismertetett feltételeken túl a megállapodás akadálya lehet a jegybanki tranzakciós adó, ami az Európai Központi Bank szerint veszélyezteti a magyar jegybank függetlenségét. (Magyar Nemzet)

2012. szeptember 6. csütörtök, 11 óra:

Giró-Szász András kormányszóvivő kérdésre válaszolva közölte, hogy nem kívánják kommentálni az IMF feltételeire vonatkozó találgatásokat, ezekről, mint mondta, Orbán Viktor kormányfő a parlamentben fog tájékoztatást adni hétfőn. (MTI)

2012. szeptember 6. csütörtök, 15 óra:

Orbán nem vár. "Ezen az áron, így nem" kell biztonsági, pénzügyi garancia a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) és az Európai Uniótól - jelentette be a Fidesz-KDNP-frakció döntését csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán, utalva a sajtóban megjelent IMF-kölcsönfeltételekre. (MTI)

A forint jelentős gyengüléssel reagált a miniszterelnök szavait követően.

Blöfföl a kormány, hamis a brutális IMF-kívánságlista?

Nem valószínű, hogy az IMF küldte a sajtóban megjelent kívánságlistát a magyar kormánytól elvárt gazdaságpolitikai kiigazításokról. Ilyen konkrét célokat a szervezet nem szokott megfogalmazni, ráadásul azok maradéktalan teljesítése több ezermilliárd forintos kiigazítást jelentene. Máshonnan szivárogtathatták ki a politikailag kényes pontokat tartalmazó, a korábban ismert feltételeknél terjedelmesebb felsorolást.

forrás :

Ez a blog pedig pontról, pontra szedi össze az azeri események tükrében a bődületesen undorító hazugság játszmát amit az országgal meg mert tenni ez a kormány...

Tessék megkapaszkodni! Amiért hülyét csinál magából és az országból a kormányunk az a júliusban itt hagyott levél megállapításai. De az 1 hete keltezett levél is másról szól, íme  :

Kiszivárgott a titkos levél: Nem is kér nyugdíjcsökkentést az IMF

A magyar gazdaság állapota rosszabb, mint arra az Európai Bizottság számított, a magyar kormány túl optimista, és nem ismerte fel, milyen komoly költségvetési lépésekre van szükség. Ha ebbe az irányba megyünk tovább, 2020-ra az államadósság elérheti a GDP 100 százalékát – többek között ezek olvashatók abban az augusztus végi keltezésű, most az Index birtokába került levélben, amelyet az európai uniós szakértők írtak a júliusi hiteltárgyalások összefoglalásaként. Az alig egy hetes levélben sincs szó a korábban kiszivárogtatott hírekben szereplő nyugdíjcsökkentésről, ingatlanadóról vagy szja-emelésről, sőt, az uniós szakértők az alacsony jövedelműek adójának csökkentését szorgalmazzák. A családtámogatásokon viszont faragnának.

forrás : http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/kiszivargott-a-titkos-level-nem-is-ker-nyugdijcsokkentest-az-imf-385482

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr584759598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2012.09.06. 19:37:03

Ezen az áron így nem! Na b+ !!!!Mindegy, hogy csak porhintés mert aki imádja ezt az elmeroggyantat, az úgyis beveszi, hogy Orbi a hős megmentőnk!Körbenéztem Orbán Facebookon, hányinger!
süti beállítások módosítása