He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Minek nevezzelek: (talán) gerinctelen féreg?

2012.09.05. 14:45 guma

Ledöbbent, mit meg nem engednek maguknak politikusaink! Csukás Istvánnak meg köszönettel tartozunk, hogy lehetőségeihez mérten valamit próbál tenni. "Ő az a Németországban élő magyar, aki feleségével együtt korábban egy lapunkban megjelent cikkre reagálva segítséget ajánlott egy 14 éves középsúlyos értelmi fogyatékos kislánynak, miután az állami egészségügyben csaknem 21 hetes várakozásra köteleztek akut fogfájásával. Csukás István és felesége, Mária azonban nemcsak ebben az ügyben segítettek, aktívan szeretnének tenni Magyarországért, illetve honfitársaikért."

Orbán Viktor miniszterelnök, 2012 február 24-én - előadást tartott a német-magyar kereskedelmi kapcsolatokról a német kereskedelmi és iparkamara (IHK) frankfurti székházában. A kormányfő 200-300 fős hallgatóságának soraiban hazai és németországi nagyvállalkozók, a magyar iparkamara elnöke és a kormány több tagja mellett külhoni magyar üzletemberek, így Csukás Istvánék is helyet foglaltak. Csukás úr a következőket mondta: "Miniszterelnök úr! Az elmúlt hónapokban sok kritika érte, de a lakosság részéről több támogatás is érkezett. Jogos, vagy jogosnak látszó kritikák mellett több rosszindulatú destruktív kritika is elhangzott. Sajnos azonban egyik sem használt a szegényeknek, akik ma Magyarországon saját hibájukon kívül, mások kapzsisága és felelőtlensége miatt kilátástalan helyzetbe kerültek.

Sok nyugdíjas, vagy munkanélküli a villanyszámláját sem képes kifizetni. Több család kénytelen fűtetlen lakásban, villany és víz nélkül élni. Miniszterelnök úr! Ez a helyzet különösen a mi számunkra, akik Magyarországon születtünk, felnőttünk és már hosszabb ideje Németországban szabadon és jólétben élünk, alig elviselhető. Feleségemmel együtt elhatároztuk, hogy száz szegény családnak, családonként 100-100 ezer forint támogatást nyújtunk. A támogatást növelni lehetne, ha a jelenlévők közül többen segítenének. Miniszterelnök úr segítségét pedig abban kérjük, hogy eljuttasson hozzánk egy névsort a száz család címével. Az átutalásokat az egyszerűség végett magunkra vállaljuk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a problémák ezzel nem megoldhatók, csupán szolidaritásunkat szeretnénk támogatásunkkal kifejezni."
A rövid, ám hatásos felszólalás érdemi reakció nélkül maradt, bár csak a kormányfő részéről. A Nagycsaládosok Országos Egyesületétől ugyanis valakik, akik jelen voltak a frankfurti előadáson - lapunk a hivatalos vendéglistán nem találta a szervezet képviselőit - felkeresték a felajánlót, s jelentkeztek a 10 millió forintra. Csakhogy az adományozóknak - mint Csukás István fogalmazott - rendkívül rossz tapasztalatai vannak a különböző szervezetek, illetve alapítványokon keresztül nyújtott támogatások célba érésével kapcsolatban. Épp ezért ragaszkodtak, s ragaszkodnak ma is ahhoz, hogy közvetlenül segíthessenek a rászorulókon. Ebben azonban Németországból mindenképpen segítségre lett volna szükségük, épp ezért az általuk legkompetensebbnek vélt személyhez, a kormányfőhöz fordultak. Ismét.

Május 7-én egy elektronikus levet küldtek Orbán Viktornak, megerősítve a februári felajánlást, illetve azt: szándékuk továbbra is adott, ám támogatásukat valóban közvetlenül a szegény családoknak szánják, épp ezért várják, hogy a kormányfő, vagy stábja segítsen felkeresni a rászorulókat. "Amennyiben Miniszterelnök úrnak számos elfoglaltsága mellett nem áll módjában segítségünkre lenni, úgy kérjük, közölje velünk, hogy más úton juttathassuk el támogatásunkat az arra rászorulóknak" - fogalmaztak. Hamarosan válasz is érkezett, hiszen május 10-én "köszönet és" tárgymegjelöléssel a kormányfő személyi titkára, Nagy János valóban köszönetét fejezte ki Csukásék leveléért. Mint azonban írta: "A megtisztelő felajánlás ügyében tisztelettel kérjük, hogy fogadja bizalommal Nagy István országgyűlési képviselő urat, aki valószínűleg a napokban fel fogja venni a kapcsolatot Önnel a nagykövetség által megadott elérhetőségei valamelyikén."

Nem kellett sokat várni és - feltételezhetően a kormányfő személyes közbenjárására - Nagy István, aki nemcsak a kormánypártok parlamenti képviselője, hanem fővárosi, IV. kerületi politikusa is, sőt, korábban Újpest alpolgármestereként tevékenykedett, telefonon felkereste Csukásékat. A május 11-én zajlott beszélgetés azonban igen rövidre sikeredett, az Orbán által megbízott képviselő ugyanis mindössze arról kívánta meggyőzni a felajánlókat, hogy a rászorulóknak szánt összeget - ünnepélyes keretek között - bocsássák az Újpest FC, az egykori Dózsa futballcsapata rendelkezésére. "Csodálkozásunkat leplezve egy határozott nem volt a válaszunk, s ezzel be is fejeződött rövid beszélgetésünk" - fogalmazott a döbbenetes fejleményekről Csukás István, akit azóta semmilyen formában nem keresett sem a miniszterelnök stábja, sem pedig az ügyben megbízott képviselő.

"Felajánlásunk óta eltelt fél év, ezek után úgy gondoljuk, nem várathatjuk tovább a rászorulókat. Már korábban is feloszthattuk volna ezt az összeget, de bíztunk abban, hogy a magyar kormány segít ebben, hiszen mégiscsak ismeri a legszegényebb magyarországi vidékeket. Vagyis ismernie kellene. Ezután azonban magunk fogjuk megkeresni a szegény magyar családokat, s meg is találjuk őket. Ezt meg tudom ígérni" - fogalmazott Csukás István.
Az ügyben természetesen kikértük Nagy István, a Fidesz újpesti képviselőjének álláspontját is.

A kormánypárti politikust külföldi útján értük utol, s mikor ismertettük vele, milyen témában keressük, mindössze annyit közölt: "nem történt félreértés, dolgozunk az ügyön, de beszéljünk jövő kedden", magyarán későbbre ígért tájékoztatást. A kormányfő személyi titkárát is igyekeztünk elérni, ám hivatali telefonszámán nem értük utol.
A felajánláskor jelen voltak:

- Orbán Viktor kormányfő
- Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter
- Szijjártó Péter, a miniszterelnök akkori szóvivője, ma államtitkára
- Gottfried Péter, a miniszterelnök külpolitikai főtanácsadója
- Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

forrás :

Meg kell vallani, még a naivitását is tisztelem Csukás úrnak. Nem fordultam volna miniszterelnökhöz nevekért ugyanis. Nem az a világ van, hogy ilyen "egyszerű" vonalon lehet emberek érdekében bármit elintézni. Az örmény kormány nagyköveti kinevezését nem tudta átadni az államapparátusnak másfél év alatt... Szóvirágok termesztésében vagyunk világ elsők csak, más értékelhető teljesítményünk nem igen akad - szerintem. Igen! Azt hiszem gerinctelen féreg mindaz aki még a telefont sem volt képes ilyen ügyben felvenni - amikor nem közgép, nem narancs elvtárs vagy foci, diploma esetleg a földpanama a téma.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr664756873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása