ALMARÓZSA, kiegészítve új trükkel
Temérdek almás recept van, hol így, hol úgy kell az almát benne elkészíteni. Mert nem kell a tésztával foglalkozni, régóta izgatta a fantáziámat, ez az Almarózsa nevű sütemény. Megsütöttem. Hű, ez milyen finom! Általában egy szelet, vagy kocka sütinél meg is szoktam állni, de most nem sikerült. Négyet megettem. Amilyen egyszerű, olyan nagyon finom süti.
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 2 db nagyobb édes alma, fahéj, barna cukor, 1 tojás sárgája, 1/2 citrom leve.
A tésztát vékony téglalappá kinyújtjuk, majd éles késsel, kétujjnyi csíkokra felvágjuk, a hosszanti oldalánál. Az almát megmossuk, szárazra töröljük, majd a magházát kivágjuk. Nagyon vékony szeletekre felvágjuk, kevés citromlével megspricceljük, hogy ne barnuljon meg. A tészta csíkokra felrakosgatjuk az alma szeleteket, majd felgöngyöljük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a Rózsákat, tojássárgájával lekenjük őket, majd előmelegített sütőben, 165 C-on, pirosra sütjük a süteményt. Langyosra hűtve, porcukorral megszórva tálaljuk.
kiegészítés: kicsi baracklekvár az almaszeletek és a tészta leragasztásához és az összkép ez lesz.