He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Nyílt levél egy Magyar Állampolgártól a Konzultáció kapcsán Miniszterelnök Úrhoz!

2012.06.21. 10:52 miről van itt nagybasz0

 (Barátomtól)

"Tisztelt Orbán Viktor! Miniszterelnök Úr!

 

Azért fordulok Önhöz, mert, ha jelentős döntések előtt áll az Ország, akkor jó lenne, ha ténylegesen komolyan gondolná azt, amit megfogalmazott.

 

Mármint..."mi magyarok két éve úgy határoztunk, minden fontos kérdést megbeszélünk egymással. mielőtt döntéseket hozunk".

 

Ezt már csak azért is kérném Öntől, mert az Ön állításával ellentétben, velem nem határozott együtt az új alaptörvényről ( az Ország azon részéhez tartozom pl. aki nem vallásos, és ez a nagyobbik rész), sem a szociális biztonságról (miért, van olyan??), sőt a nyugdíjasok helyzetének javításáról sem...(egyébként Ön szerint javult??).

Azon gondolatomat, hogy az ezekkel kapcsolatos parlamenti döntéseik, hamarabb születtek meg, mint ahogy a válaszaim, ( a magyar polgárok válaszai) megérkezhettek volna, már fel sem vetem...

 

Ön Tisztelettel arra kér, lépjek Önökkel kapcsolatba, mondjam el Önöknek is, mit gondolok a föltett kérdésekről...stb.stb...

 

Őszinte lehetek Önnel Miniszterelnök Úr?

 

..amikor újra azt hallottam, hogy konzultációra hívja újfent a lakosságot, újabb egy milliárd forintot dobva ki az ablakon (amiből minimum 30-40  iskola, vagy óvoda sürgetőbb gondjait meg lehetne oldani)....enyhén szólva ....eszemben sem volt kitölteni a kérdőívüket, vagy egyáltalán elolvasni.

Sajnos mégis megtettem...a kíváncsiság nagy Úr!!!

 

Ön Tisztelettel megkért engem arra, hogy "beszéljük" meg ezen kérdéseket, és osszam meg Önökkel a gondolataimat...

 

Rendben...megteszem!

Viszont a megbeszélés, beszélgetés, nemcsak arról szól, hogy válaszolok, és azt magas ívben nem veszik Önök figyelembe...a szóban forgó kijelentés, felhívás, párbeszédet jelentenének, ha Önök ezt véletlenül nem tudnák...

 

Így Én is fel szeretnék tenni Önnek egy.két kérdést melyek az Ország sürgető ügyeiről szólnak, mivel engem, mint magyar állampolgárt érdekelnének az Ön válaszai...természetesen én is megválaszolom kérdéseiket és vissza is küldöm postafordultával!

Azonban csak remélni tudom, hogy  úgy gondolja, hogy egy magyar állampolgárnak ennyi jár, mármint a válasz Öntől....pláne, ha Ön ennyire a konzultáció mellett tette le a voksát.....

 

Szóval, hol is kezdjem...széles a paletta....

 

1.)

Vannak, (és nagyon sokan) akik, úgy gondolják, hogy országunk rossz helyzetében a  közteherviselésből, mindenkinek  és  nemcsak a minimálbéreseknek, alacsony fizetésű embereknek kellene kivenniük a részüket.

Mások (nagyon kevesek) szerint, a gazdagabb réteg, a felső tízezer hagy gazdagodjon tovább, az ő pénzükre nincs szükség, hogy kihúzzuk az országot a bajból.

 

Ön mit gondol?

 

* Szerintem a minimálbéresektől könnyebb beszedni az adót, mint azoktól akiknek jó a könyvelője, jó az ügyvédje, és különben sem tudjuk honan van pénzük. Ha meg tudjuk, akkor azt vegyük el tőlük, amit mi adtunk nekik? ( 10 pont )

 

* Szerintem a felső "tízezernek" több adót kellene fizetni százalékosan, mint a kevesebbet keresőknek. ( 1 pont)

 

* Nem tudom megítélni a kérdést.

(mivel nem vagyok tisztában azzal, hogy ma Magyarországban mi az a minimális összeg amiből meg lehet élni, bár szerintem száraz kenyéren és vizen is el lehet lenni) (5 pont)

 

2.)

Vannak, (és nagyon sokan) akik, úgy gondolják, hogy nem a gyerekeket kellene zárkába csukni két szelet csokiért, hanem az olyan üzletembereket, akik több céget csődbe vittek, akik állami pénzeket nyelnek le, és nem fizetik ki az alvállalkozóikat.

Mások (nagyon kevesek) szerint, ezen üzletembereknek (vagy érdekeltségi köreiknek) nyugodtan oda lehet adni a következő nagy beruházást, egyszer majd talán kifizetik a kis embereket is, és nem lépnek le az állami pénzekkel.

 

Ön mit gondol?

 

* Aki egy tábla csokit ellop, azt erősen meg kell büntetni, mert ez a törvény, és a lopás büntetendő. Arról még nem hallottam, hogy olyan történt volna ebben az országban, hogy valaki nem fizette ki az alvállalkozóját!  ( 10 pont )

 

* Igen, elképzelhető, hogy ezen esetek büntetőjogilag, és erkölcsileg aránytalanok egymáshoz viszonyítva.  ( 1 pont )

 

* Nem merem megítélni a kérdést.

(Túl messzire ér a kezük, sok emberemnek a zsebéig) ( 5 pont )

 

3.)

Vannak, (és nagyon sokan) akik, úgy gondolják, hogy nem 20-30 cégnek (érdekeltségi körnek) kellene elnyernie az összes állami közbeszerzést, tendert, mivel ez nem segíti elő a versenyszféra igazi versenyét, pláne nem, ha ezen cégek az esetek nagy többségében nem is saját maguk, hanem alvállalkozók által végzik el a munkát, elfelejtve kifizetni őket.

Mások (nagyon kevesek) szerint, ezen cégek már eleget loptak, sikkasztottak, már kezdik beérni kevesebbel is, és így több jut oda ahol a döntések születnek.

 

Ön mit gondol?

 

* Ezek a megbízható, és  szakemberek által vezetett cégek,akik időben és rendesen fizetnek...... valakiknek.  ( 10 pont )

 

* Lehet, hogy a közbeszerzéseket, nem úgy kellene kiírni, hogy csak az a cég (érdekeltségi kör) nyerhessen, aki pontosan tudja, milyen tendert fognak kiírni egy hónap múlva.  ( 1 pont )

 

* Nem tudom megítélni a kérdést. (lásd az előző kérdésre adott hasonló választ) ( 5 pont )

 

4.)

Vannak, (és nagyon sokan) akik, úgy gondolják, hogy nem a multikat kellene adóztatni, mert ezen adók minden esetben visszaütnek az emberekre ( és ennek a levét a kispénzűek isszák meg jobban) mivel kevesebből kell kiszorítani ezt is.

Mások (nagyon kevesek) szerint, viszont fizessenek a multik, mert amit át tudnak hárítani a lakosságra, azt a felsőbb réteg röhögve csikkzsebből kifizeti.

 

Ön mit gondol?

 

* A multik nem tudják áthárítani az ilyen jellegű adókat. Én nem vettem észre sem a mobilszámlámon, sem a banki kimutatásaimon, hogy többet fizetnék.  ( 10 pont )

 

* Lehet, hogy az az intézkedés is a kispénzűeket sújtja jobban? (százalékos mértékben?) ( 1 pont )

 

* Nem érdekel a kérdés! ( 5 pont )

 

5.)

Vannak, (és nagyon sokan) akik, úgy gondolják, hogy nem bérkompenzációt kell adni az embereknek, hanem rendes szja (személyijövedelemadó) jogszabályt alkotni és nem utólag gondolkodni el azon, amit egy kevésbé hozzáértő ember is rögtön látott, ki tudott számolni.

Mások (nagyon kevesek) szerint, sokkal jobb a bérkompenzáció, hiszen később kell, (lehet) kifizetni így az embereknek a bérük egy részét és még támogat is minket az állam.

 

Ön mit gondol?

 

* A jogszabály az jó, és az emberek is megkapják a pénzüket, egy kicsit azonban késve, dehát nem kell januárban, februárban annyi pénz nekik, hiszen mégmaradt rengeteg karácsony után.  ( 10 pont )

 

* Nem tudom ki számolta el a minisztériumban, vagy ki a felelős ezért. Talán utána kellene nézni. ( 1 pont )

 

* Nem tudom megítélni, mert még a sofőröm takarítónője, sem ismer olyan embert, akinek bérkompenzációra lenne szüksége! ( 5 pont )

 

6.)

Vannak, (és nagyon sokan) akik, úgy gondolják, hogy a munkaügyi központoknak az lenne a dolguk, hogy munkahelyeket (valódiakat)  keressenek és ajánljanak az embereknek, és nem az, hogy csak a regisztrációt, a politikusoknak megfelelő adatokat gyártsák és az aktákat tologassák.

Mások (nagyon kevesek) szerint, jó ez ahogy van a munkanélküliek keressenek maguknak munkát és ne várják, hogy a munkaügyi hivatalok velük foglalkozzanak.

 

Ön mit gondol?

 

* A kormányzásunk alatt nőtt a munkavállalók száma, ez abból is látszik, hogy jóval többen adóznak ma Magyarországon mint 3 éve. A Hivatalok jól végzik a dolgukat, mert mindig sikerül valahogy nekik egyre kevesebb regisztrált munkanélkülit kimutatniuk. ( 10 pont )

 

* A helyzet az, hogy sajnos a vállalkozók, vállalatok a munkaerőt nem a Hivatalokból kérik, hanem így-úgy feketén megoldják inkább, mert egyre jobban nyomjuk őket.  ( 1 pont )

 

* Nem tudom megítélni a kérdést, mert a tágabb környezetemben (kb. hatodik ízigleni rokonság, és mindenki, aki egyszer is be jött a pártházba)  nincs olyan ember, akinek dolga lett volna a Munkaügyi Hivatalokban. ( 5 pont )

 

7.)

Vannak, (és nagyon sokan) akik, úgy gondolják, hogy az országmentő alapba nem a kisembereknek kellene először befizetniük, hanem Önöknek (parlamenti képviselők, kormány és az Önöket körülvevő slepp, nagyobb városok képviselőtestülete stb.) kellene ezt megtenniük. Mondjuk egy havi díjazásukat (beleértve mindent) felajánlva. (Nem merem megsaccolni a végösszeget, de milliárdos nagyságrend lenne).

Mások (nagyon kevesek) szerint, a nyugdíjasok utolsó 2-300 Ft-kal igenis járuljanak hozzá ehhez az alaphoz, mert úgyis keveset esznek már, nem kell mindig zsír a száraz kenyérre.

 

Ön mit gondol?

 

* A nyugdíjasok igenis fizessenek be ebbe az alapba, mert ők azok, akik elrontották ezt az országot, vállalja a felelősséget a sok kommunista, nomeg annyian vannak, hogy sok kicsi sokra megy. Nekünk az illetményünk jár, a pénz kell a megélhetésre így is szűkösködünk. ( 10 pont )

 

* Talán igen, talán példa értékű lenne, de erre senki nem tett még javaslatot, mert eszünkbe sem jutott, hogy mi is befizessünk egyöntetűen. ( 1 pont )

 

* Nem valószínű, hogy ezzel a kérdéssel bármikor is érdemben foglalkoznánk! Sőt ki kérem magamnak, hogy az én pénzemre blazírozzon valaki is.  ( 5 pont )

 

8.)

Vannak, (és nagyon sokan) akik, úgy gondolják, hogy a parlamentben ülőket el kellene tiltani a politizálástól, és akár véletlenszerűen rábökve az emberekre, kisorsolva őket is jobb, korrektebb, becsületesebb emberek ülnének a helyükre. A tanácsadókról nem is beszélve, akik az állítólagos "szakemberek".

Mások (nagyon kevesek) szerint, a parlamentben tökéletes emberek, szakértő tanácsadók, és megvesztegethetetlen döntéshozók ülnek.

 

Ön mit gondol?

 

* Nem igazán értem mit vár el tőlem..Önök választották meg ezen kiváló embereket és nem lehet visszahívni őket. Különben is szakértő kormány kell, akik átlátják a magasabb politikát, és gazdasági erőviszonyokat, helyre teszik az EU-t, mert azt hiszik ők az erősebbek, mint a Magyar Nemzet! ( 10 pont )

 

* Sajnos a politikusok már csak ilyenek...ígérgetnek, aztán meg sütögetik a saját "gesztenyéjüket".( 1 pont )

 

* Nem tudom megítélni a kérdést, még nem tudtam beszélni szinte senkivel egy értelmes szót sem a Parlamentben. ( 5 pont )

 

9.)

Vannak, (és nagyon sokan) akik, úgy gondolják, hogy elég már abból, hogyha egy kormányszóvivőtől, vagy egy kormány tagtól megkérdeznek egy kicsit is kínosabb gazdasági kérdést, akkor mindig az előző 8 évet emlegetik. Már ugyanis 2 éve mást sem hallunk, márpedig 2 év alatt valamit már lehetett volna tenni! ( no de nem azt amit tettek)

Mások (nagyon kevesek) szerint, pedig Önök csodát tettek az ország gazdaságával 2 év alatt.

 

Ön mit gondol?

 

* Az előző kormány a hibás mindenért, amikor mi voltunk előtte 4 évig hatalmon emlékezzen rá vissza milyen csodákat tettünk. Azt a Kánaánt rombolta le az MSZP 8 év alatt. ( 10 pont )

 

* Próbálkoztunk...eddig ennyi sikerült! ( 1 pont )

 

* Nem tudom a kérdést megítélni, nekem jól megy a gazdaság meg kit érdekel?? ( 5 pont )

 

10.)

Vannak, (és nagyon sokan) akik, úgy gondolják, hogy ha az ország legjobb közgazdasági szakemberei egyöntetűen állítják, hogy rossz a gazdaságpolitikai irányvonal, azt legalábbis meg kellene hallania egy felelősen kormányozni akaró pártnak, vagy legalábbis el kellene gondolkozni ezen....nem beszélve arról, hogy sajnos 2 év alatt, ez a szakvélemény be is igazolódott.

Mások (nagyon kevesek) szerint, a vállalkozók, és azok, akik eltitkolták a jövedelmüket, majd szép lassan észhez térnek és önként és dalolva be vallják a feketén szerzett jövedelmüket.

 

Ön mit gondol?

 

* Nekünk van igazunk, jó a gazdaságpolitikánk, (legalábbis az Én környezetem jól él) és ki fog derülni...ha most nem is majd unokáik meglátják (ha meglátják, ha meg nem akkor az sem érdekel). A vállalkozók, a seftelők, az adókikerülők be fogják látni, hogy jobb 16 % adót fizetni, mint az eddigi semmit. ( 10 pont )

 

* Lehet, hogy tévedtünk. ( 1 pont )

 

* Nem tudom megítélni a kérdést, azt sem tudom mit csinálunk.  ( 5 pont )

 

 

Kiértékelés:

 

            1-20 pont :      Sajnos reálisan látja a dolgot Ön is! Vagyis vagy nyomorog, vagy ha nem, akkor sajnos Ön is tisztán lát. Ebben a világban Nekünk kellene összefogni szép lassan!

 

            21-50 pont :    Még van amit, nem ért, vagy nem akar megérteni ebből a politikából. Valószínűen Önre nem hatnak annyira a kormány "hülyeségei", vagy éppen csak beleesik a 16 %-os szja.-val "jól járók" táborába.

 

            51-75 pont :    Gratulálok. 2 évig becsukott szemekkel és fülekkel elég nehéz élni. Önnek úgy látszik sikerült. Valszínűleg a "kiszolgálók" közé tartozik, akinek jól jött ez a kormány. Sajnos az eszét, (ha van olyan) félretette, a zsebe miatt.

 

            76-100 pont :  Ön, egy igazi cirkuszi mutatványos...elolvasta, amit írtam , összeadta a pontokat, és még ki sem húzta a nyelvét a FI.............-ből.

 

           

AKI EGYETÉRT A FENTIEKKEL LEGYEN SZÍVES MEGOSZTANI, TOVÁBBADNI, SZERETNÉM HA KIDERÜLNE HÁNYAN GONDOLKOZNAK ÍGY!"

4 komment

Címkék: magyarország aktuális

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr634602278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2012.06.21. 21:54:44

vihar előtti csend...

jó éjt! :)

Horizont 2012.06.21. 22:37:34

@guma: Én itt vagyok, voltam:))

Benkike 2012.06.22. 00:26:09

Hatalmas gratuláció! :) Nagyszerű írás! :)

Ayuamarca 2012.06.24. 06:33:43

@guma: itt vihar csak akkor lesz, ha betiltják a szappanoperákat és a való világokat.
süti beállítások módosítása