He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Amerikából jöttem... és visszamennék

2012.06.08. 14:15 Ayuamarca

Nem szoktam egy az egyben átvenni bejegyzéseket, de most megteszem. Olvassátok!

Gergely:

A helyzet az, hogy volt szerencsém 6 évet az Egyesült Államokban eltölteni, állampolgár lettem, meg tudtam alapozni az egzisztenciámat, 27 évesen saját lakást, kocsit tudtam venni, még pénz is maradt félretéve. Aztán visszajöttem Magyarországra.

Azt hittem minden, rendben lesz, megteremtettem a jövőmet... Ez 10 éve volt, családot alapítottam 3 gyerek, boldog család. Rá kellett jönnöm azóta, hogy akkor kicsit rózsaszínben láttam a világot.

Én nem meggazdagodni akartam és most se akarok, csak szeretném letenni az asztalra azt, amit egy 5 fős családnak kell. Egy fizetésből, és gyes, családi pótlékból ez sajnos lehetetlen.

A tartalék sajnos elfogyott, ebben az országban a 3 gyerekkel bitang nehéz megélni. Jövőt a gyerekeknek nem látok itt. Hazudnék, ha azt írnám, éhen halunk, de az ember megszokott egy bizonyos szintet, és itt nem azt kell érteni, hogy minden nap bélszínt ettünk libamájjal.

De egyszerűen nem vagyok hajlandó a gyermekeimnek gazdaságos fűrészporos virslit adni, mert csak azt engedhetjük meg. Ezért 37 évesen, családdal kell azon gondolkodnom, hogy el kell menni innen. Pedig nem akarjuk, jól érezzük magunkat itt. De kell. Muszáj.

Nem a több pénz miatt, hanem azért, mert nem tudunk megélni normálisan. Szóval ez van, ezt kell szeretni...

Forrás: http://uton.postr.hu/amerikabol-jottem-es-visszamennek

5 komment

Címkék: magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr54573687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miről van itt nagybasz0 2012.06.08. 17:18:33

Ez ugyanonnan van...

"Igen, 10 eve elhiszem, hogy igy volt..En jelenleg az Egyesult Allamokban elek, otthon vegeztem az alapkepzes itt pedig a mesterkepzest egy eleg jo szinvonalu egyetemen. Megjegyzem a mesterkepzest itt ugy vegeztem el majdnem kitunore, hogy alig tanultam (viszont a bulizas ment rendesen:)))..Utana ugy dontottem itt maradok. egy idore.Hat..kozel kemeny egy evembe kerult allast talalni az orszag masik vegeben. Koltozes, uj hely stb..Most egy kis cegnel dolgozom, a fizetesembol mondjuk megelek honaprol-honapra (avagy paycheck to paycheck). Nyilvan valamennyivel tobb, mint otthon (habar vannak ismeroseim otthonrol, akik nem kb annyit keresnek, mint en) Kocsit nem tudtam volna magamnak venni (itt az auto nem luxus, ha nem New Yorkban laksz gyakorlatilag sehova nem tudsz eljutni auto nelkul..). Nem panaszkodom, de azert senki ne gondolja, h ideat percek alatt milliomos lesz az ember. Nagyon sok amerikai ismerosomnek is honapok, ha nem 1 ev kellett mire munkat talalt. Es legtobb esetben nem az szakmajuknak megfelelot..Es ott van az oruletes diakhitel a nyakukban (10 millios nagysagrend forintban..). Van egy lengyel ismerosom, akit itt kint ismertem meg, elt Amerikaban, Londonban, Daniaban majd hazakoltozott Lengyelorszagba..Kapott egy jo allast es elvezi az eletet..Szoval nehez tanacsot adni..Valsag van, sehol sem egyszeru..

2
panny87
2012-06-08 16:11 "

Horizont 2012.06.08. 19:05:27

Azt mondja Gergely, hogy nem a pénz miatt!!
Pedig de, de......Megértem, nincs ezzel semmi baj, de miért nem lehet bevallani?

Ayuamarca 2012.06.08. 23:16:31

@miről van itt nagybasz0: olvastam, de nem Amerika miatt raktam be, hanem mert általánosnak érzem a problémát.

@Horizont: ezt szerintem úgy értette, hogy nem milliomos akar lenni, hanem szeretne normális életszínvonalat teremteni a gyerekeknek. Persze, az is pénz kérdése, de... Magyarországon az általános életszínvonal annyira alacsony, hogy ugyanazzal a munkával ő Amerikában sokkal normálisabb életet tudott élni. És ilyenkor az embernek nem a pénz jut elsődleges okként eszébe, hanem hogy az ottani munkámat MEGBECSÜLTÉK, és a pénz ennek csak a kifejeződése volt. Nálunk meg ugye tudjuk...

miről van itt nagybasz0 2012.06.09. 08:07:00

@Ayuamarca: Én sem ámerika miatt, hanem, hogy senki ne essen abba a tévhitbe, hogy külföldön minden fenékig tejfel...
süti beállítások módosítása