He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Orbán egyik klasszikusunktól származó idézete: el lehet innen menni!

2012.05.24. 12:55 Donna-CatOnAHotTinRoof

Nem szokásom egy-az egyben más blogokról posztokat bemásolni, ezét elnézést kérek, a témát mások már formába öntötték, úgyhogy nem fordítok már időt az egyéni megfogalmazásra az amúgy is kevéske időkeretemből. A copizás a Véleményvezér blogról származik.

Ha alacsony a vérnyomásod, érdemes elolvasni.

Ha magas, csakis erős vérnyomás-csökkentő bevétele után ajánlom, de előbb kérd ki orvosod, gyógyszerészed véleményét..

Gyurcsány után a Fidesz üzeni: el lehet menni!

orbnyugg2.jpgMinden ötödik magyar, a 30 év alattiaknak pedig a fele tervezi, hogy külföldön dolgozzon. Aránytalanul nagy teher van a vállukon: tényleg itt fogunk maradni a nyugdíjasainkkal. (Fotó: orbanviktor.hu)

A Tárki friss felmérése szerint az elmúlt két évtizedben soha annyian nem akarták hosszabb vagy rövidebb időre elhagyni Magyarországot, mint most. Minden ötödik magyar, a lakosság 19%-a tervezi, hogy külföldön vállaljon munkát. Elsősorban a fiatalok azok, akik a lábukkal szavaznak a jelenlegi magyarországi viszonyokról: a 30 év alattiak közel fele, 48%-a, a 31-40 éveseknek pedig majd' harmada, 31%-a akar inkább külföldön szerencsét próbálni.

Ajánlott írásunk: Elszegényedés vagy hiperinfláció?

Gyurcsányi üzenet

„El lehet menni Magyarországról, itt lehet bennünket hagyni. Tessék, lehet menni, majd mi elleszünk a nyugdíjasokkal." Ez az emlékezetes mondat Gyurcsány Ferenc száját hagyta el 2006-ban, aki az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén többek között arra hivatkozva utasította vissza az adócsökkentést követelő hangokat, hogy a bevételkiesést ő nem hajlandó a kiadási oldalon olyan lépésekkel kompenzálni, mint például a nyugdíjcsökkentés.

A Véleményvezéren rengeteg írásunkban kifogásoltuk, hogy a második Orbán-kormány ott folytatja, ahol a Gyurcsány-kormány abbahagyta: hiába kényszerül a válság miatt drasztikus intézkedésekre, a nyugdíjasokat akkor is szent tehénként kezeli. Ez az elmúlt két év gyakorlatában azt jelentette, hogy mindig a gazdaságilag aktívakra vetettek ki újabbnál újabb adókat, ráadásul még a magánnyugdíjpénztári megtakarításaikat is államosították. Amikor pedig mégis muszáj volt a kiadásokhoz is hozzányúlni, akkor a felsőoktatási forráskivonásokkal a fiataloktól, a segélyek visszavágásával pedig a munkaképes korúaktól vettek el pénzt.

Vagyis bár a Fidesz a kommunikáció szintjén haza akarja hívni a külföldre költözött magyarokat, a valóságban a politikájával szintén, sőt még többeknek azt üzeni, hogy el lehet innen menni.

Véleményvezérek a Véleményvezéren - Blogunkon újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők fejtik ki véleményüket a hozzászólásokban.

De ki fog akkor dolgozni?

A fiatalok migrációs kedvének növekedése azért különösen veszélyes Magyarország számára, mert már így is az elöregedő magyar társadalom rendelkezik az Unióban az egyik legalacsonyabb foglalkoztatási rátával. A problémát hosszú távon tovább súlyosbítja, hogy a termékenységi rátánk tekintetében is a sor vége felé kullogunk. És itt érdemes megjegyzni, hogy Magyarország lakosságszáma az elmúlt tíz évben úgy csökkent, hogy közben a pénzügyi válság 2008-as kitörése óta bajba került országoké szinte kivétel nélkül növekedett.

Ez pedig azt jelenti, hogy a jelenleg nálunk rosszabb helyzetben lévő, eladósodottabb és súlyos munkanélküliséggel küzdő államok hosszú távon legalább rendelkeznek bizonyos tartalékokkal, legalábbis, ami a munkára fogható népességet illeti. Magyarországon ezzel szemben az egyre kevesebb aktív közül is egyre többen gondolják úgy, hogy ideje komolyan venniük a gyurcsányi felszólítást – mi pedig akkor tényleg itt fogunk maradni a nyugdíjasainkkal.

Vagyis az unortodox gazdaságpolitikának köszönhetően nem csak, hogy a külföldiek alig akarnak nálunk beruházni, és nem csak, hogy a hitelhiány miatt a magyar kkv-k sem képesek növekedni és munkahelyeket teremteni, de még a meglévő humán tőkénket is borzasztó ütemben pazaroljuk el.


Felelős a kormány

Evidens, hogy mindig a fiatalabbak azok, akik könnyebben mozognak és hogy a vállalkozó kedv is bennük a legnagyobb. És nyilvánvalóan a Tárki elszomorító adatait a nehéz gazdasági helyzet, vagyis részben a magyar kormány intézkedéseitől független nemzetközi környezet, illetve az előző kormányok öröksége is magyarázza.

A jelenlegi kormány felelőssége azonban megkerülhetetlen, és nem csak a már említett okból, miszerint aránytalanul nagy terhet raknak a fiatalabb generációk vállalára. Az új adókat vagy éppen a felsőoktatási forráskivonást lehet a gazdasági kényszerrel magyarázni. De azok módját, az évközbeni, átgondolatlan és egyeztetések nélküli adókivetést, vagy éppen azt, hogy egy érettségiző csak az utolsó pillanatba tudja meg, hogy hová milyen feltételekkel lehet jelentkezni, vagy hogy szeptemberben egyáltalán létezni fog-e még az általa megjelölt intézmény – ezt a fajta kapkodást és amatőrizmust már nem. (És persze azon is érdemes elgondolkozni, hogy például a külföldön dolgozó magyarok extraadójának meglebegtetése mit árul el a kormány problémaérzékenységéről.)

Olvasd el ezt is: Békemenet a nyugdíjba

A bizonytalanság légköre

Ahogy egy korábbi kormányértékelőnkben is írtuk, a Fidesz voluntarista és mindent felforgató politikájának legsúlyosabb következménye pontosan az, hogy ebben az országban már senki sem érezheti magát biztonságban, minden teljesen kiszámíthatatlan lett. 

Természetesen egyéb okok is közrejátszanak a migrációs hajlandóság növekedésében, de tényleg nincs mit csodálkozni azon, hogy 2010 óta a másfélszeresére nőtt azok aránya, akik a mostani légkörben azt a következtetést vonják le maguknak, hogy Magyarországon kívül csak könnyebb lehet az élet.

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr314543614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2012.05.24. 13:16:42

no akkor egy másik vélemény, ami kicsit szélesíti a látókört :
"Lényegesen kevesebbet tudunk viszont arról, hogy társadalmunk elöregedése milyen következményekkel jár a demokrácia működésére nézve. Sokan attól tartanak, hogy az idősek, mint szavazónépesség növekvő aránya miatt jóléti politikánk nem lesz fair a fiatalabb korcsoportokkal. Ha ugyanis politikusaink a korcsoportok, mint szavazónépesség prizmáján keresztül közelítik meg a jóléti újraelosztás kérdéseit, akkor meglehet, hogy a nyugdíjak reálértéke nő (vagy legalábbis megőrződik), eközben viszont közoktatásunk minősége romlik, a felsőoktatás költségei megnőnek, a gyerekszegénység pedig súlyosbodik. Mindez egy reménytelenül leszakadó társadalom képét vetíti előre, amely fokozatosan az időskorúak viszonylagos anyagi biztonságát is feléli. E feltételezett folyamat első lépcsője Magyarországon bizonyos értelemben már be is következett: jórészt a kétezres évtized első felének populista gazdaságpolitikája miatt az időskori szegénység az évtized közepén jóval átlag alatt maradt, miközben a gyerekek és a fiatalok szegénységi kockázata lényegesen meghaladta az átlagot (részletesebben lásd erről Gábos András és Szivós Péter elemzését).

Másfelől egyre gyakoribb a "nyuggerezés", az idősekkel szemben növekvő negatív indulat - mondván, az állami újraelosztásban a generációk közötti jövedelemáramlások a nyugdíjasok javára, egyben a fiatalok, a gyermekesek és az aktív korúak kárára történnek. Az elmúlt évtized magyarországi választásainak, illetve jóléti újraelosztási döntéseinek tükrében nehéz lenne cáfolni, hogy politikusaink megkülönböztetetten odafigyelnek az idősekre, mint szavazóbázisra. Csakhogy az idősek és a fiatalok között feltételezett generációs konfliktus jórészt képzelt és inkább tudatlanságunk tükre. Nagymintás nemzetközi vizsgálatok ugyanis azt mutatják, hogy az idősek többsége tipikusan nem önző anyagi értelemben, hanem inkább a generációk közötti szolidaritást tükröző újraelosztási politikát részesíti előnyben (lásd erről részletesen például ezt a tanulmányt). A generációk feltételezett konfliktusát kiélező politikával szemben tehát morális és praktikus szempontok egyaránt azt kívánnák, hogy a jóléti politikában fair újraelosztást kövessenek politikusaink. Vagyis nem az idősektől, hanem a populizmusra fogékony politikusoktól kell féltenünk a demokráciát - és ez még a társadalmak gyorsuló öregedése mellett is érvényes."
itt olvasd el az egészet :
www.komment.hu/tartalom/20120411-velemeny-eloregedo-tarsadalom-hatasa-a-demokraciara.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1

de LÉNYEGES lenne azt is felidézni PONTOSAN mi hangzott el akkor a "kerekasztalnál" és KI mondta, amire az idézett el lehet menni... szöveg volt a válasz!
mert igazán az a durva, amikor ezt összességében elfelejtjük!

miről van itt nagybasz0 2012.05.24. 20:01:34

@guma: Ezek Magyarországon élnek, és nagyon félnek...

Egyébként ez egy régi zsindexes videó...

guma 2012.05.24. 21:26:48

@miről van itt nagybasz0: bocs! :)
lemaradt az " " a szomszédoknál...

(láttam, hogy belföld...)

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.24. 21:41:12

@guma: Kedves Guma! Szomszédaink MINDIG is ilyen kemények voltak, csak itt, M-on nem akartunk erről tudomást szerezni!

Ki építette Pozsonyt? Ki Komáromot? Ki Zólyomot? Ki azt a sok-sok várat, odafent?

Így jár az, aki egy nép gyáva néphez tartozik, Meg még ígyebbűl. Így beszélhetnek róla, vele, egy indexes riporterrel!!!!!!!!!!!!!!!!!

Láttál már kivert kutyát, akinek NINCS MÁR territóriuma?

A kivert kutya SOHA nem provokál, hanem eloldalog.
Ezt tettük mi is Rákosi, Kádár és az elmúlt 22 évben is. (A látszat ellenér, most, Orbán alatt is. Orbánt én személy szerint történelmünk egyik legmocskosabb, legaljasabb hazaárulójának tartom!)

Az a bazi nagy igazság, hogy se mi erdélyiek, se a vajdaságiak, se a felvidékiek SOHA itt nem kellettünk.

Valahogy eltűrtek itt bennünket.
(A kivételek hagyjuk, az olyan, hogy ja, persze ő rendes ember, hiszen vannak kivételek - ezzel takarjuk azt, hogy valójában mit is gondolunk).

Amit posztoltam, a VV-ről "ellopva", válasz erre a Slota istenítésre is.
Ha a külmagyaroknak előbb megadják (akár Antall, akár már Horn, de legalább Medgyessy kormány alatt)automatikusan az állampolgárságot: szavazati jog nélkül, mivel a külhoniaknak nem fontos a szavazati jog,sőt nem is szabad megadni, ha nem élnek itt, nem is magyarázható sehogyan se tisztességesen, csak kivételesen, egy esetben, nézetem szerint: ha Magyarország meg akarná támadni a szomszédos országot, ahol ők élnek, de erről szó nincs -, és ha ők magyar állampolgárok, akkor ez a kérdés rég nem kérdés, nem eszkalálódik a helyzet, mivel rögtön nemzetközi fórum elé vihető, hisz egy más állam polgárai ellen irányulna az indulat, inzultus, stb.

Mindenki más megkapta saját anyaországától a legeslegtermészetesebb módon az állampolgárságot: a magyarországi szlovák, a szerb, a horvát, a magyarországi csekély számú román, a magyarországi zsidó. Nem kiabált ájvájt senki senki érte!

Még azért se óbégattak, hogy minden említett nációnak igazolnia kellett etnikai hovatartozását, akárki nem kaphatta meg az adott állam állampolgárságát! Nincs ebben semmi extra, mivel itt egy kollektív joggyakorlatról volt szó!

Az a katasztrofális demográfiai helyzet, amit már nem lehet nem látni, amibe most futunk bele, egyúttal, ha már a Szlovákiában élő Magyarságnak ne adj' isten 1x mégis futni kell, nem volna jó pótlás nekünk?
Valódi fiatal magyarokkal pótolni a kimenekülőket?

Csak ma futottam 4 ilyen esetbe: az egyik erdélyi ismerősöm, kiváló ápolónő,a vértranszfúziós állomáson dolgozott vagy 16-17 évet, kimegy Angliába, mivel ott békén hagyják, nem románozzák és még jól is fog keresni, mert első rangú munkaerő. A 21 éves lánya is megy vele, a férje meg olyan, hogy nem retteg a kétkezi munkától se, tehát lesz neki odakint munkája! Mindig igen dolgos, szorgalmas emberek voltak, a meló mellett, a túlórák mellett (rengeteg tülórát vállalt a férj is és a feleség is) még egy hatalmas kertet is megműveltek. Van, aki ezt munkanélküliként se teszi!!!

A másik illető nem passzol ebbe a sorba, csak kiment ő is. Fiatal, jó arcú, jó modorú és FANTASZTIKUSAN JÓ SEBÉSZORVOS. Kontrollra kellett volna visszamenni hozzá anyámmal, de közölték, hogy XY doktor úr már nem áll a kórház alkalmazásában. Végül kibökték, hogy kiment külföldre dolgozni.
Másfél hónapja még ő műtötte anyámat.

Kinek jó ez?
A szlovákoknak tudtommal a létszámukhoz képest megannyi iskolájuk, önkormányzatuk, stb. van, és ki vágja itt minálunk a fejükhöz, hogy menjenek oda fel, a fenébe, Túrócszentmártonba? Örülünk, hogy itt vannak. Megbecsüljük őket.
Kit hordtak már le itt nálunk azért, mert szlovák? Itt lent, délen a horvát kihúzza magát és kikéri magának, hogy ő nem magyar. Kint is van a házán a horvát zászló. Még azt is megengedheti magának, hogy azt mondja: ki nem állhatja a magyarokat (konkrét példával tudok szolgálni). És senkinek eszébe sem jut egyetlen sértő, figyelmeztető szót szólni neki...

Anyám falujában a doktornő egy igazi agilis, rátermett orvos, és még közösségszervező is! Orvos-dinasztiából származik, a tetejében a bátyja, a férje is orvos. Mindkét gyermeke orvosit végzett. Először kiment a fia, most utána a lánya. Az az eleven, agilis nő most szinte beleroppant, és megkeseredetten kérdi tőlem: bennünket ki fog megápolni, elgondozni?

A demográfia FEGYVER.
A MEZŐGAZDASÁG: fegyver!
A Föld: fegyver!
A Víz: fegyver!
Az önbecsülés, a hit önmagunkban, a nemzeti erőnkben: HATALMAS FEGYVER

Nekünk már se demográfiánk, se földünk lassan, se vizünk.

Érdemes még szerinted számra vennem az önbecsülés szót, az önmagunkban való hitet?

Kivert kutyák vagyunk, mint nemzet, még ezen a csonka földön is, sztem ez az igazság!

A gyáva, kivert kutya szagot meg messziről megérzik...és nem fognak kímélni.

Milyen itt a demográfia? Látjátok szümtükkel?
Itt, belföldön, eleddig még saját hazánkban csak az nem rúg belénk, csak az nem köp le, akinek nincs ehhez kedve.
Ki nem meri kigúnyolni szokásainkat? Ki nem mer bennünket cuzámmen bunkó parasztoknak nevezni?
És mi tűrjük...
Miféle becsület ez???
Hova fog szted ez vezetni?

A konfliktusokat NEM LEHET SZŐNYEG alá söpörni, mert a végén belebotlunk a saját szemétkupacunkba...Akkor már hiába állunk neki kilapátolni, mások jóval előrébb tartanak ezen a téren.

Lett volna mit tanulnunk, csak mindig tiltották, hogy valóban azt tanuljuk, amit kell, amire egy népnek, nemzetnek szüksége van, hogy túléljen nehéz történelmi időket.

Bennünket előbb elaltattak, andalítottak azzal a mesével, ha hagyod, hogy rádtámadjanak, a legjobb védekezés a kussolás és mosolygás.

No, most látva-látjuk mivé lettünk...

Csak nézzünk körül, ha még merünk.

guma 2012.05.25. 07:01:20

@Donna-CatOnAHotTinRoof:
hű! félelmetes vagy (vagytok)! :))))))))
ezt meg kell emésztenem...

nem felmentést, kibújót keresek a gondolatod vezérfonalából, csak a kor nemzetközi szerződéseire gondolok, és Mérnők által belinkelt Bogár (hű de nem csipem az urat) szövegre ami bizony a "nép" előtt nem igen volt ismert.

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.25. 10:01:45

@guma: Igazad van, átkapcsolok szelídebb üzemmódba, mivel semmi értelme már annak, amit leírok.

Az az idő meg sok más idő is lejárt.

A ma az úgy néz ki, ahogy, én nem látok sehol olyan demográfiai utánpótlást, ami a kivándorolt, elveszett fiataljainkat abban a minőségben pótolni tudja.

Lecsúsztunk már majdnem a gödör aljára, jó lesz megszokni, hogy most már ott is maradunk.

Szigorúan magánvéleményem, a tények másképp is alakulhatnak, azok szerencsére az én meglátásaimtól függetlenek:-)

miről van itt nagybasz0 2012.05.25. 10:06:50

@guma: Ez nem szépségverseny, elég ha érted, hogy miről beszél...

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.25. 10:16:07

@miről van itt nagybasz0: Jajte!:-D

Ért ő engem, csak olyan kőnehéz fajsúlyú lettem (szerencsére nem fizikálisan, az megmaradt nőiesnek:-) - hogy leviszek mindenkit hangulatilag a padlóra...:-(

Ilyenkor lehet, inkább a szépre kellene koncentrálnom, ocsmányság, nehézség, na abból van fölösen: nélkülem is...
Minek még szaporítani...

Te legalább bedobsz egy csomó humort, még ebbe a sártengerbe is, amivé hazánk vált.
Legalább néha adsz némi hitet, reményt, hogy tovább tudjunk küzdeni ki-ki a maga vonalán.

Elvégre mindenki nem pucolhat el a mindennapok felelőssége alól, itthagyva csapot-papot.
Menjenek a fiatalok, ha már nincs semmi állás, mi mást tehetnének, tényleg?

Mi meg kitartunk, valahogy...

Még kolera idején is voltak, akik nem menekültek, hanem helyt álltak (pont az utolsó, 19-ik századi magyarországi koleráról olvasok - üdítő olvasmányt választok én is magamnak).

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.25. 10:25:46

@guma: Guma, nincs valami jó vers-dal-akrámi ötleted, amivel meglephetném a gyerekeket?

Akarok egy rövid kis spícset, abban megemlékezek az elhunyt mindkét ági (azaz mindnégy:-) nagypapáról, ürítsük poharunkat emlékükre, azokra, akik nem lehetnek velünk unokájuk esküvőjén.

De kellene valami vers, idézet, próza, szöveg a fiatalokhoz is!
A Dsida Énekek éneke, amely Salamoné az volt a kedvencem, de azt az eljegyzésre kapták! (pontosabban, ők egymást között húzták fel a gyűrűt és ünnepeltek kettesben, a rákövetkező vasárnapon mi csak gratuláltunk egy ünnepi vacsorával, pezsgővel, és akkor kaptak egy szép lapot verssel, egy csokor virágot a menyasszony és egy üveg bort a vőlegény, azaz a Fiam). Szóval ezt a verset már "odaadtam" nekik.

Márait kellene még böngésznem, bár ő ritkán derűs...
Most cserbenhagy minden képzelőerőm, a tetejében állandóan dógzom, böngészni se marad időm:-(

Gondoltam még zeneként Piafra, a Szerelem himnuszára.

Cseh Tamás is eszembe jutott.

Ha van gondolatod, szép idézeted: köszi!

Választani úgyis én fogok, ezen ne aggódj:-)

Most mennem kell, szép napot Nektek!

guma 2012.05.25. 18:14:19

@Donna-CatOnAHotTinRoof: napok óta bennem zümmög az a vers amit Conv nekem posztolt szerelmes hangulatomhoz :)))

hosszú de csodás...
most kapásból ennyi, mert az elóbb jöttem meg. majd nézek valamit még :)

átkötő szövegek, versek dalok közé :

Próbálok számot vetni az életemmel.
Nem fognál kézen,
És vinnél valami új helyre?
Nem tudom, ki vagy,
De hozzád tartozom.
Avril Lavigne

De amíg azt hiszed, hogy dobog valahol egy szív, mely érted dobog, bocsáss meg az embereknek. Egy emberi szív, mely önzetlenül érez irányodban, elég, hogy megbocsáss mindazoknak, kiknek önző és komisz szívét megismerted; elég, hogy megbocsáss az emberek összességének.
Márai Sándor

Az ember könnyen lesz önző, ha nagyon szeretik.
Kaffka Margit

Ismerjem bár az összes titkokat és minden tudományt,
Legyen akkora hitem, hogy hegyeket mozgassak,
Ha szeretet nincs bennem,
Mit sem érek.

Biblia

A szeretet hidat képez olyan pontok között is, melyek között lehetetlennek tűnik a kapcsolat.
Paulo Coelho

Végeredményben semmi sem fontos, ha vannak emberek, akiket szerethetünk és akik szeretnek bennünket.
Pjotr Iljics Csajkovszkij

Azokban a pillanatokban, amikor minden hasztalan, szeretni akkor is tudunk, anélkül, hogy viszonzást, változást, köszönetet várnánk.
Paulo Coelho

A szeretet méreg. Nagyon édes méreg, az igaz, de attól még ugyanúgy végez veled.
George R. R. Martin

Ha veszel, megtelik a kezed. Ha adsz, megtelik a szíved.
Margarete Seemann

Mindenki annyit él, amennyit szeretett. Aki szeretetet nem adott, semmit nem adott. Aki szeretetet nem teremtett, semmit nem teremtett.
Lev Tolsztoj

Az igazi szeretet ajándék: nem kérheted, és nem is követelheted, ahogyan ő sem kér, és nem követel semmit. Van, ha életre hívod; és nincs, ha elvárod, hogy legyen. Földi eszköznek semmi hatalma felette.
Akhilleusz Tatiosz

Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz.
Charles Dickens

A gyepet nézem, talán a gyepet.
Mozdul a fű. Szél vagy zápor talán,
vagy egyszerűen az, hogy létezel
mozdítja meg itt és most a világot.
Pilinszky János

Szeretetük átlát a hegyeken, hétmérföldes csizmával lépked a szeretetük, s egy léghajót elkormányoznak a szeretet erejével, ha rajta utazik gyermekük.
Örkény István

Kérlek, ne vágd ketté azt, ami egy... A szeretet benned van, mégsem tudod szavakkal körülírni. A legbátrabb képzelőtehetséggel sem tudsz mesélni arról, mit érzel, amikor szeretsz. A szeretet - akárcsak a boldogság, a hűség és az igazság - egy magasabb világból érkezik, onnan, ahol nem kell hozzá szó, hogy érezni tudd, és kifejezd. A szeretet létezéséhez nincs szükséged szemre, fülre, kézre, színekre, hangokra, mozgásra; ahhoz, hogy élni tudj vele, nincs szükséged semmire magadon kívül. A szeretetnek azonban szüksége van rád: te vagy a szeretet küldötte. A földre érkezvén, magaddal együtt a szeretet hírét is elhoztad - így te magad lettél a szeretet.
Tatiosz Hioszi

A nagy szavak nem érnek semmit,
Elszállnak, mint az őszi szél
De a szeretet, ha tiszta szívből fakad,
Elkíséri az embert, amíg él.
József Attila

Az emberi kapcsolatokban csak az egészen kis dolgok fontosak.
Ancsel Éva

guma 2012.05.25. 18:20:53

@miről van itt nagybasz0: vazze, nem akarod érteni amit én mondok, vagy csak kötözködsz? :)

(értettem, csak túl sok mindent hozott a felszínre, de ez ne zavarjon DDDDDDD

lásd Bandika gazdájának szavazásról írt szövege!
az egész úgy durva ahogy van - de nem részletezem, mert azt leszarod.)

guma 2012.05.25. 18:53:03

@Donna-CatOnAHotTinRoof: válogass kedvedre :)

Napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten maradáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz.
Virginia Satir

A szeretet az a nyelv, amelyen a vak láthat, a süket hallhat.
Donald E. Wildmon

A szeretet éppoly problémátlan, mint egy jármű. Csak az a kérdés: ki vezeti, ki utazik, és merre visz az út.
Franz Kafka

Csak ok nélkül szeretünk igazán.
Anatole France

Az embernek érzelmekre is szüksége van, mert gyengédség és szeretet nélkül az élet csupán afféle érzéketlen gépezet.
Victor Hugo

A szeretet az egyetlen, ami tékozlás útján gyarapszik.
Victor Hugo

Ha azt akarod, hogy szeressenek, szeress!
Hekatón

egy kis zene :

www.youtube.com/watch?v=KpOtuoHL45Y&feature=player_embedded

www.youtube.com/watch?v=E1wCNou1Ta0&feature=player_embedded

PIERRE DE RONSARD

ÖLELJ MEG, KEDVESEM...

Ölelj meg, kedvesem, csókolj, szorongass,

lehelj belém, tüzesítsd át e testet,

adj még ezer csókot és még tízezret;

a szerelem nem számol s mindig szomjas.

Csókolj, míg ajkad illatos és nedves,

ne kíméld, úgyis megfakul maholnap,

s az Alvilág sápadt ködébe olvad,

hol porrá válik, többé sem lesz.

Szorítsd körém öled piros rózsáját,

amíg mézédes, szédült vonaglásunk,

a kis halál, mindkettőnk lényén átjár;

s ha vágyam maghal, hamarost feltámad;

csókolj tovább, hogy ismét nekivágjunk

a kurta napnak s rövid éjszakának.

(Fordította: Faludy György)

guma 2012.05.26. 06:21:41

@Donna-CatOnAHotTinRoof: fogalmam sincs mire mész ezzel amit roham böngészéssel tálaltam :)

de megkerestem ezt : 2010.11.28. 18:56 Conv
A mindenség szerelme

Kezdetben volt a csönd, és nem tudta még,
hogy mért kíván szeretni...

Kezdetben volt a hang, és nem tudta még,
hogy mért kíván szeretni...

Kezdetben volt a köd, és nem tudta még,
hogy mért kíván szeretni...

Kezdetben a vágy csak önmagara várt még...
lassan, tompán, mélyéböl remegve.

Kezdetben nem voltál Te sem,
csak a vágy volt, a csontváznélküli, reszkető,
lágy indulat, a szurok-sűrű fortyogó, forró akarat
világ-tűz, vízözön,
ismeretlen és titkos robbanások,
május-szagú álmok, test-nélküli vallomások...

Én nem kutattalak, mint csillagász az égen
egy új csillagot.
Matematikával, képlettel, logikával
számítva ki, hogy másutt sehol, csak ott lehetsz,
csak ott vagy, ott, az idők kezdetétől,
társak között, még láthatatlanul.

Mert kezdetben nem voltál Te sem,
csak a vágy volt...

És mégis éreztelek, és mégis tudtalak,
robbanva törni készültem feléd, ragyogva vártalak,
de még csak reszketés, sejtelem
voltál te is, voltam én is szívedben,
mégis tudtalak,
tündöklött bennem az eleve-bizonyosság,
hogy megszületsz gyöngéden s félelmetesen,
mert hiszem, hogy van eleve-elrendelés,
mert ehhez az értelem kevés,
és nem oly céltudatos a megismerés, az elhatározás,
mint az órával mérhető idő,
s az órával mérhető elektromosság.

És mégis tudtalak,
fölfogtalak és vártalak,
tudtalak léttelenül,
mert kezdetben közös volt minden elem,
mert kezdetben én is a csönd virága voltam,
mert kezdetben Te is a csönd virága voltál,
kezdetben csak a vágy volt,
ahonnan fölszabadultál...

Juhász Ferenc

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.26. 11:32:57

@guma: Ez valami gyünyörű!!!!!

Hálás köszönet Neked, Conv-nak, na és persze az alig emlegetett költőnknek, Juhász Ferencnek.

Most legalább kicsit böngészni, olvasgatni fogom, mert nem érdemli, hogy a feledés teljesen eltemesse...

Ayuamarca 2012.05.26. 22:18:57

@guma: visszaraktam az elszállt zenéket is :)

guma 2012.05.26. 22:37:32

@Ayuamarca: félelmetesen ügyesek vagytok! :)))

ezt, hogy csináltad?
hol találsz meg ilyent?
eszméletlen...
semmit sem értek ebből a kütyüből, csak használom valahogy, míg az idegeitekre nem megyek. DDDDDDD

@Donna-CatOnAHotTinRoof: @Horizont: én ettől a verstő elolvadtam (akkor szinte megkukultam!) DDDD

annyira elképzelhetetlen ez a lelki vonal Convtól!
és ez egy plusz volt, ami nagyon sokszor zümmög bennem, mert ez az élet...

Ayuamarca 2012.05.27. 12:17:07

@guma: admin menü -> kommentek fül -> Állapot utáni legördülő menüben válaszd a Várakozó menüpontot, és a sor végi Keresés gombra kattintva megtalálod a várakozó kommenteket. A motor azt pakolja ide, amiben sok link van, mivel az (szerinte) valószínűleg spam.
A komment előtti négyzetet beikszeled, és a sor végi Keresés gomb felett rákattintasz a Beenged feliratra, akkor a komment megjelenik a bejegyzés alatt :)

guma 2012.05.27. 20:37:21

@Ayuamarca: köszi! :)
még a régi adminon vagyok, mert mikor "kidobott" a rendszer azóta nem mertem az újba belépni! DDDDD

viszont áruljátok már el, hogy működik ez a rendszer, hogy ilyen invázióba került a kocsmánk.
most nem is linkeltek vissza minket, de hihetetlenül sokan jönnek pl a facebookról.
ott kitettek minket valahova (nem vagyok tag, nem ismerem a működési lehetőségeit sem).
de hihetetlen helyek (pl jogászforum, stb) találtak ránk...
na ez nekem magas, hiszen sehol sem láttam ahol minket ajánlottak volna. DDDDDDD

Ayuamarca 2012.05.27. 20:46:17

@guma: Hát itt talán Conv tudna többet mondani, én nem tudom, hogyan találnak ránk.

Horizont 2012.05.28. 13:29:48

@guma: Én is ezen elmélkedek. Bár úgy látom a Társadalombiztosítós posztot keresik fel, valahol ajánlva lett:)
süti beállítások módosítása