He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

kismagyarmindennapok...

2012.04.24. 16:38 miről van itt nagybasz0

3 komment

Címkék: magyarország aktuális

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr154470963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.04.24. 17:13:34

Ez irgalmatlan!

Én ezt a jelenséget már rég népírtásnak nevezem.
Ezért a magát nemzetinek hazudó kormány is felelős.
Nagyon.

Ha munkahelyek szűnnek meg, miből törlesszen a szerencsétlen? Miből törlessze a felvett kölcsön uzsoraköltségeit, tisztességtelen kamatait, nyelje le a bankok által könnyedén manipulálható devizaárfolyam-különbözeteket?
Hiszen igen sokan fizetnék, akár életük végéig is, ha volna miből.
Mint a gályarabok, pontosan.
Odadobva a minden hatalmon felülálló hatalom kénye-kedvének.
Miközben a népszámlálási adatlapok feldolgozásából kiderül: kb. 500 ezer!!! ház áll üresen M-on.
Kinek, minek???

A devizaadósság kimódolása arra volt való, hogy kihúzzák sok ember lába alól a talajt, úgy hogy az csak az utolsó pillanatban vegye észre, mi történik vele. És főleg, hogy megszerezzék javait, azaz lakóingatlanát.

A bank - a kereskedelmi bank, akinek ehhez semmi jogosultsága nincs - az úgymond devizakölcsönnel pénzt hozott létre a semmiből, bedobta a nagy magyar gazdasági kalapba, és valakinél ennek a semminek realizálódnia kellett fizikális, kézzelfogható formában: telekben, házban, esetleg kocsiban. De főleg a telek, ház volt igazán izgalmas a bankok számára.

Mert azt már mindenki tudja, hogy egy fenét váltotta át saját forint betét-tőkéjét svájci frankra. Semmit sem váltott át, tehát semmit sem kockáztatott. A svájci bankok cáfolták meg ezt a hazugságot, hogy náluk bizony a fene se váltott forintról frankra.

Ha nem váltott, honnan volt mégis a sok-sok milliárdnyi svájci frank, amit kihelyezett hitel formájában (hiszen a banknak elvileg a hitelezés a fő tevékenysége)?

Sehol.

A számítógép billentyűzetében.

Most ebből a semmiből irgalom nélkül jól hasznosulható valamit kell produkálni, hisz erre ment ki a játék: földet, házat.

A papír- vagy még inkább nevezzük virtuális- pénznek a bank számára sincs semmi értéke. Megeheti, fújhatja.

Ja, hogy az egyszerű embereknek nem lesz fedél a fejük fölött?

Van a smittpalinak több is...
Jó párat felvásárolt magának.

Mert jó nemzeti bácsi volt a smittpali bácsink, csak bántoták (ugye, ezt egy té-vel írja minden művelt, doktor ember:-)?
süti beállítások módosítása