He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

ezt az emberek fizetik meg???

2012.04.12. 09:30 guma

 

Új stadion épül Felcsúton

 Egy-két napon belül elkezdődik a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) centerpályájának bontása, majd a helyén 2014-ben átadják a nemzetközi szövetség, a FIFA előírásainak is megfelelő, 3500 fős mini stadiont - adta hírül szerdán a Fejér Megyei Hírlap internetes oldala.

A kivitelezés egy-két napon belül a kerítések bontásával kezdődik el, s várhatóan 2-3 hónap után indulhat a lényegi építkezés. A PFLA-t működtető alapítvány elnöke, Mészáros Lőrinc a lapnak azt mondta: olyan ékszerdoboz jön létre Felcsúton, amely nemzetközi mérkőzésekre is tökéletesen alkalmas lesz. Ezt az a tény is alátámasztja, hogy a FIFA illetékesei előzetesen véleményezték a stadion tervrajzait, s a jelenlegi legmagasabb, 4-es kategóriába sorolták a létesítményt, amely magába foglalja majd az összes öltözőt, az orvosi, egészségügyi szobákat, szertárakat - írja az fmh.hu. Ahogy az akadémia épületeit, úgy az új stadion vázlatát is Makovecz Imre készítette még el, s a tanítványai fejezték be a munkát, amely magán viseli az elhunyt építész stílusjegyeit.

forrás : http://www.napi.hu/ingatlan/uj_stadion_epul_felcsuton.516050.html  kép : NOL/Balogh László

dr vagy nem dr matolcsi (mennyi van belőle, az aláírások szerint?...)további ötletei :

Lesz pénzforgalmi adónk

Bankadó helyett pénzügyi tranzakciós adót vezetne be Matolcsy minisztériuma. Ez szakértők szerint a bankokat, a vállalkozókat és a lakosságot egyaránt terhelné. Így könnyen előfordulhat, hogy adót kell fizetni a sárga csekkek, a rezsidíjak, a munkabérek átutalása és a bankautomaták használata után is. Amikor Svédországban bevezeték a pénzügyi adót lefagytak a pénzpiacok.

Szüksége van a kormánynak a pénzügyi tranzakciós adóra ígérete betartásához, hogy jövőre megfelezi a pénzügyi szektorra kivetett adót, amiből most éves szinten 180 milliárd forint, ezen belül a bankoktól 120 milliárd származik. Más néven, de ugyanattól a szektortól szedné be a kieső forintokat, aminek megnő a jelentősége, ha lemond az IMF-hitelről, mivel nem akarja teljesíteni a velejáró feltételeket. Peter Attard Montalto, a Nomura elemzője szerint a tranzakciós adó terve annak bizonyítéka, hogy a magyar bankadó tartós lesz, még ha változik is a formája. Az elemző az ötletet nagyon veszélyesnek tartja.(Népszava)

A kormány egyelőre nem döntött a pénzügyi tranzakciós adóról, legalábbis az MTI e témában feltett kérdéseire a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt válaszolta, hogy a kabinet döntése előtt nem tudnak részletes tájékoztatást adni. A Magyar Bankszövetség közlése szerint velük még nem egyeztettek, az MTI által megkérdezett elemzők aggályaikat fogalmazták meg a hírrel kapcsolatban.

Az origo.hu szerdán azt írta: a pénzügyi tranzakciók megadóztatásával jövőre 50-100 milliárd forint bevételt remél a kormány. Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy szerepelt-e a tranzakciós adó a kormány szerdai ülésén, illetve, hogy mikor vezetnék be és mekkora bevételt várnak az intézkedéstől, az NGM azt válaszolta: "a kormány döntése előtt nem tudunk részletes tájékoztatást adni a jelzett kérdésekben".(HVG)

Az inflációt választják az IMF helyett

Csak a kormány érdekeit szolgálja az infláció növekedése, ami ugyan márciusban 5,5 százalék volt, szemben a februári 5,9 százalékkal, de így is magas és a két hónap között 0,8 százalékot ért el. A lakosság viszont elveszti a béremelkedése egy részét. Az infláció növelte adóbevételekre azért is szüksége lehet a kormánynak, hogy ne kelljen igénybe venni az IMF-hitelét. 

Az infláció elengedésével is arra törekszik a magyar kormány, hogy megszabaduljon az IMF-hitel feltételéül szabott uniós követelések teljesítésének kényszere alól. A kabinet szinte mindenre képes, csak ne kelljen megfelelnie a brüsszeli igényeknek, nem riad vissza a forint értékének aláásásától sem. Míg a pénzromlás leértékeli az államadósságot, növeli a költségvetési bevételeket, addig nagyon fájdalmas következménnyel jár a lakosság számára. Főleg a bérből- és fizetésből élők szenvedik meg, hogy a számlájukra átutalt munkabérükért hónapról hónapra kevesebbet vásárolhatnak. (forrás : http://www.nepszava.hu/)

(Eközben a KDNP : Keveslik a havi 750 ezret, pedig mennyire szorgalmasan szavaztak minimálbér és minden megvonás mellett ami az embereknek jár...

ők az igazi keresztények!?)

Korrupcióban külön kategória a magyar törvényhozás

A korrupció már foglyul ejtette az államot, de valódi kiterjedtségéről, működéséről azért nehéz megállapításokat tenni, mert hiányoznak a kormányzás kutatását segítő alapvető elektronikus adatbázisok. Noha készül a kormányzati antikorrupciós stratégia, a tavalyi törvényhozási dömping éppen a negatív korrupciós folyamatokat erősíti - mondta a hvg.hu-nak Tóth István János, a Corvinus Egyetem Korrupciókutató Központjának vezetője.

részlet : "hvg.hu: Hogyan kell értékelnünk, hogy a kutatásaik szerint az eredményesnek nyilvánított közbeszerzések fele problémás volt 2010-2011-ben?

T.I.J.: Megdöbbentő volt, hogy a vizsgálatunk szerint 2010-2011-ben az összes érvényes közbeszerzési eljárás 48-50 százalékánál egyetlen ajánlatot nyújtottak be, vagyis nem volt verseny. Pedig a közbeszerzéseknek alapvetően verseny mellett kellene történniük, különben óhatatlanul a piacinál magasabb áron történnek meg a beszerzések, azaz az eladó oldalán járadék, az adófizetők oldalán társadalmi veszteség képződik."

forrás : http://hvg.hu/gazdasag/20120410_korrupcio_Toth_Istvan_Janos_interju 

R

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr934387403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.04.12. 19:07:28

@miről van itt nagybasz0: Inkább ment vóna focistának valami libalegelőre, mert állítólag még a focihoz is béna:-D

Ott legalább csak a falu csúfja lett vón':-D

Horizont 2012.04.12. 22:07:01

@Donna-CatOnAHotTinRoof:
Így meg az ország sőt az EU csúfja lett:)

bandika gazdája 2012.04.13. 15:32:47

A 3000 fős stadion a 2000 lakosú Felcsúton épül. No comment.

Marcellusca 2012.04.14. 15:07:16

@tisztakéz: Még egy próbálkozás és állandóra kitiltalak!
Nem vagyunk vevők a spam-ekre!
Ez nem az a fórum.
Kösz!

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.16. 18:52:35

Ilyet nem teszek, csak hozzászólok a témához, már azt sem szabad? Akkor cseszd meg a blogodat!!!!
süti beállítások módosítása