He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Angol nyelven is, miért ne? Az angolt majd' mindenki érti...

2012.03.29. 19:17 Donna-CatOnAHotTinRoof

Ez a cikk megjelent, leírták. Egy dolgot emelnék ki: A táblázat fejlécét nagyon pontosan fogalmazták, amikor a minden bizonnyal kényszer-árverésre kerülő ingatlanokat nemes egyszerűséggel így nevezi meg a táblázat szerkesztője: Number of retail properties designated to forced liquidation.


Talán fordítanom sem, kell, mindenki érti a szót: LIQUIDATION. Méghozzá: FORCED. A forced szót fordíthatom erőltetett, erőszakkal kényszerítettnek is, mert a szó ezt IS jelenti. A kényszerkilatoltatáskor megjelenik a rendőrség is. Kell is, mivel emberek ugranak ki az emeletről, veszélyeztetve a járókelők biztonságát, mozgásban korlátozottakat, öregasszonyokat kell megfékezni vad, erőszakos tettektől, ugye?

Hogy is van ez a LIKVIDÁLÁS???

A LIQUIDATION-ről mire gondoltok?

MIT LIKVIDÁLNAK MAGYARORSZÁGON???

NETÁN OTTHONOKAT (az otthonokban családok laknak)?

És mit szól ehhez Magyarország Miniszterelnöke, hogy a rábízott országban LIKVIDÁLNAK???

Vajon van rá szava?

Ha megépül(ne) a devizaadósok kényszer lakhelye, az mi lenne? Nem ghettó??? KÉNYSZER, azaz szinte fogvatartási hely?

Ugye, hogy ez pusztán félreértés?

Elvégre a Miniszterlenök Úr sem olvashat el mindent. Tanácsadói meg nagyon elfoglaltak, hogy figyelmeztessék: nem szerencsés a LIQUIDATION sem puszta szóként, hát még TETTKÉNT!!!

 

Angol nyelven is ismertetik az elárverezendő otthonokat

Még hogy nincs idegen hódítás? - Kiknek szánják az angol nyelven is ismertetett lakóingatlanokat?

A pénzintézetek összesen 5050 hitelfedezetként szolgáló lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre, az idén március végéig a tavaly júniusban elfogadott törvény alapján. Ez az információ egy statisztika formájában; "Statisztika a kényszerértékesítésre kijelölt lakóingatlanokról a PSZÁF honlapján" címmel, természetesen felkerült a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) a honlapjára is, ami a jelen körülmények között számunkra ha el nem is fogadható, de a részükről érthető és logikus. (Lásd az erről készült fotóinkat!)

Ám a dologban ott kezdődik a furcsaság, hogy ez a statisztika a kényszerértékesítésre kerülő ingatlanokról nemcsak magyar nyelven, hanem angolul is felkerült a PSZÁF honlapjára, ami számunkra azért 3 kérdést is felvet:

1. Miért? Miért került fel a magyar emberek elárverezendő otthonairól készült statisztika idegen nyelven, a magyar Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete honlapjára?

2. Kiknek szánják ezeket az angol nyelven is ismertetett ingatlanokat?

És most akkor tovább megyünk...

3. Hogyan merészelnek idegeneket ültetni a magyaroktól elvett ingatlanokba?

De nézzünk szét egy kicsit jobban ebben a gyalázatos témában!

A Pénzügyi Felügyelet adatai szerint a jogszabály október 1-ei hatálybalépését követően, a tavalyi utolsó negyedév 2098, és az idei első negyedév kvótájába tartozó, további 2952, hitelét nem fizető adós lakóingatlanát jelölték ki kényszerértékesítésre - 2012 márciusa, vagyis az első negyedév végéig. Így jön ki az a bizonyos 5050-es szám.

Ezek közül a legtöbb Budapesten és Pest megyében található.

A kvóták rendszere szabályozza azt, hogy a 30 millió forintot meg nem haladó értékű ingatlanok közül a hitelezők negyedévenként és megyénként hány lakást adhatnak át a végrehajtóknak. A kvótát a kormány azért vezette be - a bankokkal egyeztetve -, hogy a lakáshitelek fedezetéül szolgáló ingatlanok ne kerüljenek egy időben piacra.

(Vagyis a kormány nem az elszegényedett adósokat védi, hanem megint az üzleti világot, a bankokat, a lakáspiacot.)

A több mint 90 napos fizetési késedelemmel érintett, jelzáloggal terhelt lakóingatlanok száma országosan meghaladta a 100 ezret. Ez a szám már önmagában is ijesztő, hát még ha elkezdünk számolni! A 100 ezer ingatlan minimum 300 ezer embert jelent, ha nem 400 ezer embert, de lehet, hogy számuk megközelíti a fél milliót! Ehhez hozzájön még az eddig ki tudja miért is nem nyilvántartott, számlaadósok egyre növekvő tömege, legalább ekkora számban. Ha nem a duplájában.

Mindenesetre a majd 500 ezer 90 napon túli tartozással, és ezért az otthonvesztés rémével küszködő hiteladós, és a legalább ugyanennyi, ha nem a duplája mennyiségű számlaadós; majd 1 millió otthonvesztő embert jelent! Ha nem többet. És ezek után ne merje senki azt mondani, hogy a kilakoltatásokkal szemben kibontakozó népi ellenállásnak nincsen létjogosultsága!

De menjünk tovább a szikár számok világában.

A kvóta alapját képező több mint 100 ezer ingatlan közül a legtöbb Budapesten és Pest megyében található. A fővárosban az érintett lakóingatlanok száma megközelíti a 13 ezret, Pest megyében pedig meghaladja a 14 ezret. A többi megye közül a legtöbb bedőlt hitelű ingatlan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, számuk több mint 8 ezer, de Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben is nagy számban találhatók problémás ingatlanok, az előbbiben közel 6.800, az utóbbiban csaknem 5.800, a legkevesebb pedig Vas megyében található, mintegy 1.700.

A kormány hivatalos kommunikációja szerint: kényszerértékesítésre kijelölt ingatlanok egy része a Nemzeti Eszközkezelőhöz kerül, és így az adós bérlőként benne maradhat, más részüket pedig a bankok vagy követeléskezelőknek adják el, vagy maguk próbálják értékesíteni. A Nemzeti Eszközkezelő csak azokat az ingatlanokat vásárolja meg, amelyek megfelelnek a vonatkozó törvényi feltételeknek. - Vagyis nagyon kevés ingatlant. Mert kevesen felelnek meg ezeknek a törvényi követelményeknek, eleve így hozták már meg ezeket a törvényeket.

11 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr604348574

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP: A Nemzeti Eszközkezelő egy fiktív szervezet 2012.04.04. 13:51:02

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja ezt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján jelentette ki, mivel tudomása szerint a társaság még egyetlen lakást sem vásárolt meg fennállása óta.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.03.29. 19:43:18

Ezek közben Magyarország kormánya kényszerlakhelyeket szándékozik építeni (minek, mikor megvan az eredeti???), vajon szöges drót is lesz?

Ja, és a Kormány a helyén van, mert a kormány kommunikál!

Onnan tudni, hogy kormányoznak bennünket, hogy kommunikálnak.

Eddig nem sejtettem, de most már tudom: kormányzás=kommunikáció. Sváda. Mint a vigéceknél...

Conv. 2012.03.29. 20:41:11

@Donna-CatOnAHotTinRoof:

1. Miért? Miért került fel a magyar emberek elárverezendő otthonairól készült statisztika idegen nyelven, a magyar Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete honlapjára?

- mivel uniós ország vagyunk nemzetközivé kell tenni a közérdekű (uniós közérdeklődésre számot tartó) információk elérhetőségét.

2. Kiknek szánják ezeket az angol nyelven is ismertetett ingatlanokat?

- olyanoknak akik nem tudnak magyarul. mint fentebb írtam.

3. Hogyan merészelnek idegeneket ültetni a magyaroktól elvett ingatlanokba?

- a megvásárolt tulajdon jogán.

ezek a kérdések nem kérdések, uniós ország vagyunk, ami már a külföldi földvásárlási moratóriumot is megszüntette.
voltaképpen a senki-mindenki földje magyarország is, mint egész európa. aki kapja, marja.

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.03.30. 09:34:55

@Conv.: Totál logikus amit írtál. A logikád kifogástalan és tényeken alapul.

DE: miért nem ez történik más, volt szoci országokban????

lehet, én vagyok nagyon-nagyon tájékozatlan, de az USA-án kívül (amelyik ugyebár nem EU-os os ország) ILYEN MÉRTÉKŰ kilakoltatások NEM TÖRTÉNTEK és TÖRTÉNHETTEK!!!

Ez viszont lehet, hogy nem logikus, hanem 1xűen csak erről szól a (normális) politika: megvédem az országomat, hazámat, ha akármilyen egyezmény, únió része is.
Mivel úniók jönnek-mennek a történelem során, amiképp birodalmak is, csakis egy lehet fontos egy adott ország politikusának: országa integritása és népének élhető élete, hogy nevelni tudja a jövő nemzetét. Különben letörlik az adott népet és országot a térképről.

Szerintem a maga közegében ez is legalább olyan logikus (és főleg nem csak a MOST-ot, hanem a rákövetkező esetleges katonapolitikai elmozdulásokat is figyelembe vevő igenis nagyon LOGIKUS) szempontok.

Sztem.

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.03.30. 09:43:21

@guma: Nem, nem MINDENHOL MINDEN ELADÓ!
Ezt Te is nagyon jól tudod.

A politikában ügyesség, alku kérdése sok minden.
A KÜLPOLITIKÁBAN IS!!!!!!

Szlovákiát példul nem rúják meg semmilyen nyelvtörvényért, sem a roma kisebbség jogainak sérelméért, pedig....Pedig...

Majdnem dettó Csehország.

Lengyelország különös elbánást tudott elérni földügyben - uniós ország az is - már a csatlakozási tárgyaláskor. Miért? Miképp? Rá nem ugyanazon uniós elvek vonatkoznak?
Ja, hogy méltányossági alapon ki tudtak srófolni többet...
Mi miért NEM?
A politika ilyen.

Ha b.alfasz palik tárgyalnak, abból b-alfaszság jön ki (bocsánat az alpári fogalmazásért).

És esszük, amit odalöknek. Aki hülye is meg gyenge érdekérvényesítési képességekkel bír, az a politikában a "nyomorék kódis-ország" státuszát és az annak megfelelő bánásmódot és juttatásokat kapja.

Tévednék?

guma 2012.03.30. 09:51:45

@Donna-CatOnAHotTinRoof: az az érzésem, az elmúlt hónapok eseményei után, hogy a haza és az ország népe nem szempont a fiúk játékában.
sok mindennel alátámasztották, hogy nincs jelentősége szabálynak, törvénynek, alkotmánynak ami mozgásterüket leszűkítheti.
és @Conv.: a normatívák talajáról "mesélhet", idézhet igazságot, de ő is tudja csak látszat érdek az igazodás és csak akkor, ha a céljaikba is beleillik.

különben valóban érdekes, hogy szomszédaink a hülyeségek mellett is mennyire jobban őrzik hazájuk érdekeit....

Conv. 2012.03.30. 10:16:45

@Donna-CatOnAHotTinRoof: @guma:

no, hát tudjátok ti az okosat, nem tudom miért kell ilyen pc módon kerülgetve a témát hátulról mellbe kérdésekkel jönni, hogy de miért van angolul, meg ilyenek :) ezek megválaszolható kérdések a jog és a kötelesség, sőt a moralitás talaján is maradva.

az már nehezebben megmagyarázható kérdés, hogy melyik nemzet érdekeit képviselik a "magyar" politikusok?

persze ezt azért elég jól elárulja az, hogy melyik nemzet, mely érdekcsoport zászlaját, szimbólumát viselik kabátjukon, zakójukon, ingjükön a parlamentben a haza szolgálatára felesküdve, miközben a magyar nemzeti jelképek elbontásáról, használatuk tiltásáról szavaznak.

miről van itt nagybasz0 2012.03.30. 11:27:11

@Donna-CatOnAHotTinRoof: @guma: @Conv.: Magyarországon 1949 óta nincs demokrácia, és a magyar érdekeket képviselő vezetés, természetesen a saját nemzetüket képviselik, és mindig is azt képviselték, régen is, és most is, a manipulálható tömegek mindig állva tapsolnak hozzá...

guma 2012.03.31. 10:07:28

@Conv.: jaj, dehogy tudok én okosat!

buta vagyok mint a föld. :)
(sajnos!)
viszont elkeseredtem és rosszullét kerülget, hogy mennyire nem vesznek minket ember számba.
még tojásnyi agyat sem tételeznek fel rólunk...

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.03.31. 10:25:09

@Conv.: Jogos. Azért PC-ézek (micsoda tök jó új szó, talékonyság, amivel megnevezzük a mellébeszélést...szal azér pécézek, mivel gyakorolom a virágnyelvet:-D

A mai kor virágnyelvét:-D

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.03.31. 10:30:04

@Conv.: Ja, meg szerettem volna LIKVIDÁLÁS és a ERŐSZAKKAL KÉNYSZERÍTETT szavakat kiemelni, hogy milyen lazán használják ezt, ha nem a "kiválasztott" népről van szó:-/

Már csak a célzott likvidálást hiányoltam, de gondolom, megjön az is, csak egy-két napot, hetet, hónapot kell még várni.
Azt is megkapjuk...

Devizások is meg nem devizások is. Mert demokrácia van. Olyan pótkávéízű...a valódi, extra minőséget azt mások kapják.
Úgyis így szoktuk már meg. Nekünk jó a second-hand minőség is...
Sőt, ha belegondolok: talán még ez is túlkvalitásos a birkanyájnak.
süti beállítások módosítása