He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

ez bicskanyitógató! :(((

2012.03.22. 14:16 guma

előttünk zajlik minden és az a pár név mindig "főszerepet" játszik.

Talán az sem lesz véletlen ha a földtörvényre "nem lesz idő"! Hiszen kisujját sem kell mozdítani és a mérhetetlen földvagyon amit politikusaink megszereztek, bérleti alapon a család jólétét időtlen időkig megoldja. Érdekes, de pl a bérleti díj bevétele pl lázárunk nyilatkozatábán nem szerepel... A mai állapotokat, "röviden és kiragadott példával" elmondja Ángyán professzor, az előzményt is érdemes meghallgatni pl a Gazdafórum...

(A vicc az, hogy ma is fizetik az állami pénzeket (pl Közgép) "ismeretlen" tulajdonosok részére!)

(Kormányrendelete, törvényhozás nagy erőssége a fiúknak. nekem a maiak közül legjobban a dohányzási tilalom minden munkahelyre,kocsmára, étteremre teszik - amibe utólag a kaszinókba szivarszoba kialakítás tetszik és árul el mindent gondolkodásuk moráljáról. De a MNB elnők fizetése is jó példa! Ezt meg úgy hallgasd, hogy az első Orbán-kormány idején született kormányrendelet alapján titkosak a pályázatok bírálati szempontjai.) 2010-ben ismerteti :

Az agrár- és vidékpolitika programja

 

"A mezőgazdaság a nemzet természetes erőforrása, boldogulásának alapja, vagy a nemzet zsarolásának eszköze? A nemzet elidegeníthetetlen tulajdona a föld, vagy szabadpiaci áru? Elsődlegesen a nemzetet kell ellátni magyar élelmiszerrel, vagy az idegeneket? A földművest gyarapítsa munkájának eredménye, vagy az idegen spekulánsokat?"

A műsor vendégei: prof dr. Ángyán József egyetemi tanár és dr. Halász József jogász." (Paragrafus, Fix.tv, 2008. 04. 28.)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr574333118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.03.22. 15:49:43

Remélem, hogy még megérem azt a percet, amikor ez a képmutató, méltatlan rendszer megbukik.
Hogy kinek kell jönnie, azt nem tudom.
De ez a 20 éve foltozgatott akármi nem műxik.
És ide kapcsolódik morálisan az a kérdés is: miért nem szavazta meg a Fidesz az ügynök-törvényt? Mitől fél? Mi eshet ki a szekrényből?
Körülöttünk minden volt szocialista ország valamiképpen feltárta múltját és ezzel le is tudta zárni azt.
Itt meg még mindig csak gyanakodunk...
Ebben az iszapban aztán megterem minden, csak morális élet nem. Miért lenne a helyi gazdálkodásnak ezek fényében prioritása? Kit érdekel, hogy mondjuk 15 család ebből élne meg? Majd mennek cselédnek a nagybirtokra. Ez a cél?
Szép.

guma 2012.03.22. 16:45:24

@Donna-CatOnAHotTinRoof: nekem nem elég, ha "csak" megbukik...

szeretném látni mindet(, akik ezt jogilag is segítették) bíróság előtt, minden vagyon visszaszolgáltatásával, svájcba, szingapurba menekített vagyonok visszaszerzésével, mert ez valóban gengszterizmus!

ezért kell az ügynöktörvényt bizottságra bízni, és csemegézve további zsarolással jó seggnyaló szolgákat találni...

guma 2012.03.22. 16:53:30

@Donna-CatOnAHotTinRoof: erre jöttem haza és gyorsan az előzményeket is megkerestem, mennyire sárosak és szemetek az országgal szemben a vezetőik kivétel nélkül...

talán most már megértesz, miért mondtam választás előtt : drukkolok és teljes szívemből szeretném, hogy várakozásotok bejöjjön.
csak sajnos én a sötét oldalukat direktben tapasztaltam meg, ahogy a cégre a városra rátelepedve mennyire tönkretették...

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.03.23. 12:33:44

@guma: Úgy tűnik, sötét itt majdnem minden oldal:-(

Egy biztos: nagyon-nagyon ellene voltam a 2/3-adnak! Ha visszaemlékezel, sokat agitáltam azért, hogy NE legyen SENKINEK ilyen kontrollálhatatlan győzelme!

És ezzel a győzelemmel még azt sem tudták elérni, hogy a gazdaság kicsit stabilizálódjon, levegőhöz jusson!
Nem rendezték - mint látjuk - az agráriumot se.

Most mi lesz például a baromfi tojás sorsa? Kidobják a messze jobb minőségű magyar tojást és hoznak be valami xart mondjuk Hollandiából? Mert ott boldogok a tyúkok?

Hiszen a legxarabb minőséget éppen ott termelik mezőgazdasági termékekből!!!

A magyar gazda meg magyar politikusaink szerint ott dögöljön meg, ahol van. Vagy menjen szociális segélyért, ahelyett, hogy a földet művelné, mert ahhoz ért.

A lengyeleknél képzeld van biodízel rengeteg kútnál, repcéből.
Nálunk miért nincs?

Lengyelországban SOHA nem voltak nagy, kiterjedt birtokok, csak amolyan közepes, egycsaládos gazdaságok.
Ki is harcoltak az EU-tól is sok mindent, jóval több agrár támogatást, mint mi.
Vajon hogyan csinálták?
Csak nem azért sikerült, mert egyöntetűen védték a saját mezőgazdaságukat, akármilyen párt volt is hatalmon?

Ayuamarca 2012.03.24. 18:54:05

Ezt úgy fogják hívni: Ángyán-dominó. Össze is rakok egy posztot erről.
süti beállítások módosítása