He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tragikomédia három felvonásban

2012.02.11. 13:21 Ayuamarca

Három idézet kommentár nélkül...

"A miniszterelnök másfél órás beszédének jelentős részét az általa csak "három lábon állló puccskísérletnek" szentelte. Eszerint az elmozdítására irányuló folyamatnak volt egy nemzetbiztonsági része, a szervezők felhasználták a "nemzetközi médiát", valamint diplomáciai kapcsolataikat is.
A részletekről szólva Orbán Viktor arról beszélt, szerinte például a CNN Magyarországról szóló tudósításai szándékosan akarták azt a látszatot kelteni, hogy a Fideszen belül egyre erősödik az elégedetlenség személyével szemben, emiatt befolyása meggyengült. Konkrét példaként az Országos Bírói Hivatalt vezetőjének személyét, a kiválasztás körüli híreket említette. (Szájer József felesége, Handó Tünde került az új bírói hivatal élére, ezt többen a Fideszen belül is nehezen vállalhatónak tartották.) Mint mondta, ez volt az oka annak, hogy Handó Tünde megválasztása után "vakondokat", vagyis nemmel szavazó képviselőket keresett a frakcióban. "El kell dönteni, hogy ki melyik párt tagja, melyik oldalon áll" - mondta forrásaink szerint. A harmadik "lábról" annyit mondott, hogy az előző kormányokhoz kötődő külügyesek használhatták fel nemzetközi kapcsolataikat arra, hogy gyengítsék személyét. "A puccsot sikerült leverni" - mondta végül."

Forrás: hvg.hu

"Kósa Lajos szerint a miniszterelnök nem puccsról, hanem a Magyarországot ért markáns támadássorozatról beszélt a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülésén. A Fidesz alelnöke Az Estében azt mondta: „ebben a kontextusban egyáltalán nem hangzott ez el"." [...] "Arra a kérdésre, hogy ezek szerint mégiscsak volt erről szó valamilyen kontextusban, Kósa Lajos azt válaszolta, arról, hogy „puccs lett volna a kormány ellen”, nem volt szó, „csak arról beszélt a miniszterelnök, hogy milyen benyomásai voltak abban a kontextusban, hogy akár, minthogyha valami komplett világösszeesküvés lenne Magyarország ellen”."

Forrás: index.hu

"Lázár János az egri háromnapos kihelyezett Fidesz–KDNP frakcióülés utolsó napján tartott tájékoztatóján azt állította, hogy a sajtóhírekkel ellentétben a miniszterelnök nem beszélt ellene illetve kormánya ellen szerveződő puccskísérletről. A frakcióvezető azt mondta, hogy Orbán Viktor az ország sorsával foglalkozott beszédében."

Forrás: index.hu

10 komment

Címkék: politika hülyeség

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr284093595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2012.02.11. 13:29:55

nem kellene nekik cavinton? :(

vagy beszéljenek csak papírból mert úgy járnak mint navracsics Brüsszelben!
bár már ezt sem hiszem el a magyarokról, hogy szólnának...
egyre jobban az a meggyőződésem, hogy az elmúlt években a hazai pénzurak fizették az esztelen gyűlölködési hullámot és mára minden normális ember belefáradt, hogy a száját kinyissa.

netukki 2012.02.11. 13:57:00

Ez felvonás a fideszdroid posztíró öncenzúrára való hajlama miatt kimaradt:

Puccskísérlet Orbán ellen?
NT
Magyar Nemzet
2012. február 10., péntek 05:00

"A Magyar Nemzetnek is megerősítették a hvg.hu hírportál értesülését, miszerint Orbán Viktor a Fidesz–KDNP Egerben tartott frakcióülésén beszélt a magyar kormányt és személyét megcélzó puccskísérletről."

Ebben a pillanatban is fent van az MNO-n:

mno.hu/belfold/puccskiserlet-orban-ellen-1050520

Mehet a poszt a levesbe.

guma 2012.02.11. 14:22:37

kedves @netukki: itt nem szoktuk egymást minősiteni, besorolni maximum mint egy jó kocsmába lehülyézzük egymást. :)

ha valaki fáradt vagy nincs ideje, kedve mindent elolvasni - az nem öncenzúra!
(esetleg önvédelem, mert tele a töke az egész politikai életünkkel, ahol elsikkad a magánélet.)

Ayuamarca 2012.02.12. 23:14:11

@miről van itt nagybasz0: És kitiltani? Mert én úgy kivágom innen, mint a macskát nagydolgozni. Kétbites agyú.
Ha picit gondolkodott volna, akkor rájött volna, hogy röhögök ezen az össze-vissza hazudozáson, nem védem azokat a barmokat. És ha egy kicsit ismerne, akkor tudná, hogy ettől még a másik oldalt ugyanúgy utálom.
Pont ma néztem, hogy ismerőseim hogy egymás torkának estek a Malév csőd kapcsán. Csak úgy dobálták a cikkeket: az egyik a Magyar Nemzet, a másik meg Oszkó és társai írásaival bizonygatta igazát. Nem szóltam hozzá, mert bizony csak azt tudnám mondani: hazudik mindkét fél, és mindkét fél keze benne van.
Két mondás jutott még eszembe:
- oszd meg és uralkodj! Itt ez történik. Kétfelé szakították a népet, és röhögnek azon, hogy egymás torkát markolásszuk;
- cirkuszt és kenyeret a népnek! Cirkuszról gondoskodnak, és alaposan teszik, a társadalom minden rétegének jut belőle: valóságsó, politikai köpködés, megasztár... csak azt felejtik el, hogy a kenyérről is gondoskodni kellene. Pedig Husszein is megmondta: jóllakott ember nem csinál forradalmat. Az éhes annál inkább. És minket kiéheztetnek rendesen.

Marcellusca 2012.02.13. 02:37:40

@Ayuamarca: Stimmt!
És ne feledjük a "jó" magyar virtust sem: "Dögöljön meg a szomszéd tehene is!"

Én most bosszankodtam ki magam a Mandíneren. :D

conv 2012.02.13. 10:00:42

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iH_LSZK2Hhg#!

conv 2012.02.13. 10:03:31

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR

(3. § Ez a törvényerejű rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit azonban 1982. május 6-tól kell alkalmazni.)

Az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet /Tvr./ 9. cikkelyének 2. szakasza alapján az IMF Magyarországon 1982. óta korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében).

A Tvr. 9. cikkely 3. szakasza mentesíti az IMF-et hazánkban mindenféle bírói és hatósági eljárás alól Magyarország területén, magyar bíróság, az IMF semmiféle ügyletébe nem avatkozhat bele. Sőt, még az IMF megvásárolt tulajdonait bérlőkkel szemben is teljes ez a jogvédelem, az IMF viszont bárkivel szemben kezdeményezhet bírósági eljárást Magyarországon (?!!). A Tvr. 5. szakasza alapján az IMF irattárai teljes mértékben sérthetetlenek és az IMF semmiféle adatszolgáltatásra nem kötelezhető semmiféle hivatal részére Magyarországon. A Tvr. 6. szakasza alapján az IMF minden vagyona és követelése mentes bármily nemű korlátozástól, rendszabályok, ellenőrzések és bármilyen természetű moratórium alól hazánkban.

A Tvr. 8. szakasza alapján az IMF valamennyi kormányzója, ügyvezetője, helyettesei, bizottsági tagjai, képviselői, tanácsadói, tisztségviselői és valamennyi alkalmazottja is mentesül mindenféle jogi eljárás alól Magyarországon kivéve, ha arról az IMF önként le nem mond. A Tvr. 9. szakasza alapján az IMF valamennyi vagyona, jövedelmei, követelései és ügyletei teljes mértékben adómentességet, vámmentességet és illetékmentességet élveznek Magyarországon.

miről van itt nagybasz0 2012.02.13. 15:50:12

@Ayuamarca: Nem kell mindenkivel szóba állni, legyél sznob, és válogass! :)

www.youtube.com/watch?v=ij6EIUPsMAI
süti beállítások módosítása