He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

megfázás ellen, ma különleges viszkivilágba megyünk...

2012.02.11. 14:40 guma

A Macallan szeszfőzde legdrágább palackjait széfekbe rejtve őrzik. A távol-keleti üzletemberek akár egy luxusautó árával megegyező összeget is kifizetnek egy 30 évig és még tovább érlelt skót ritkaságért, de azért még köztük is kevés az a specialista, aki pontosan megtudja mondani, vagy legalább körbeírni, hogy mi a különbség whisky és whisk(e)y között. Nincs is ezzel semmi baj, a kultúrált italfogyasztás nem a kőgazdagok kiváltsága. Azonban, ha ráérzünk az ízére, és észrevesszük a különbséget, amely nem csupán egyetlen betűben nyílvánul meg, akkor nagyobb fogyasztói élményben lehet részünk.

A 'Single Malt' címkével jelölt whiskynek kizárólag árpamalátából, és Skóciában kell készülnie. Nincs két egyforma maláta whisky. Még az egymás mellett található lepárlók termékeinek is megvan a saját személyisége, azonban vannak olyan ízhatások, illatjegyek, amelyek utalnak a whisky eredetére. Már ha felismerjük...

Itt jön a képbe Roja Dove vizionárius parfümőr, aki David Cox-szal a Macallan igazgatójával együtt válogatta össze a whiskyk jellegzetes karaktereit egy aroma dobozba. A 12 illatpár segít különbséget tenni a jegyek között, és ha ezt megtanultuk magabiztosan azonosíthatjuk be akár a lepárló termékcsaládot is. Irónia a történetben az, hogy a brit orr saját bevallása szerint kifejezetten utálja a whiskyt. Tinédzser kora óta most először szagolt abba bele...

(Most pedig találd ki mit keresnek ezek a kockák az asztalon? :) DDDDDDDD)

 Nem vagyok elkötelezett viszkis, de véleményem szerint a nemes ital kortyolgatva és hidegen a legjobb. A felolvadó jégkocka azonban gyengíti, és tompítja a whiskey ízét. A felvizezett alkohol pedig maximum egy Bükkszentkeresztre szervezett osztálytalálkozón csúszik jól, amúgy meg kinek kell?! A zsírkőből készített whisky kövek és poharak azonban hígitás nélkül is hidegen tartják az italt.  A működése egyszerű, előre lehűtjük a fagyasztóban, majd laza eleganciával beledobjuk a poharunkba. Megisszuk. A kövek nem veszik át se az ital ízét, se a szagát. Soha nem olvad el. A sikerét bizonyítja az is, hogy egyre többen hamistíják. Az eredeti zsírkőből készített praktikus kiegészítő puha, nem ejt karcot még a szemüveged lencséjén sem.

forrás :

 

http://jackpot.blog.hu/2012/02/08/viszkivilag

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr814093457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2012.02.11. 17:34:10

Megfázás ellen??? Elkéstél Margaríta! Itt döglődöm miután a férjecskémtől elkaptam az influenzát.Én már csak ezt kapok 36 év után....:)

bandika gazdája 2012.02.11. 18:07:52

Mekfázás ellen a napokban történt a fagyos Erdélyben:

Kereskedelmi rádió riportere:
- Aki rosszul érzi magát az utóbbi napok időjárása miatt, annak figyelmébe ajánljuk, hogy az erdélyi Bodzafordulón (300 lelkes falucska Kovászna megyében) már második hete folyamatosan -20 fok alatti a hőmérséklet. Stábunk felhívta a polgármestert és érdeklődött a megváltozott körülményekről, mivel ma hajnalban rekordhideget (-28,6) mért a Román Meteorológiai Intézet kihelyezett műszere.
Polgármster:
- Fogas az idő az igaz, de itt ilyen a tél. Áram van, víz van, a hivatalnak van annyi fája, hogy a szükségeseknek odadhassuk.
Riporter:
- És milyen rendkívüli intézkedéseket terveznek a nagy hidegre tekintettel?
Polgármester:
- ??? (azaz nagy csend)
Riporter:
- Arra gondolok tehát, hogy miki azok a döntések, amelyek eltérnek a normális életviteltől?
Polgármester:
(kis csönd után)
- Éccakára bégyühet a kutya.

Horizont 2012.02.11. 18:26:00

@bandika gazdája: Ez jó volt! :) Nálunk is bejöhet a kutya a kazánházba.Igaz öreg is, szőrtelen is, vizsla .

guma 2012.02.11. 18:32:37

@bandika gazdája: holnap reggel hasonló szöveg fogad majd itt - mert minden relatív. :)

guma 2012.02.11. 18:34:20

@Horizont: látod még erre is jó egy férj! DDDD

ha kap valamit, ad belőle! :)
te meg nem értékeled? DDDDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása