He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Málta. Egy ország mely az uniós pénzekkel példaértéküen sáfárkodott...

2012.01.29. 20:24 guma

Uraim igy is lehet gondolkodni és országot "változtatni, nevelni, harcok" nélkül! :) Pedig ott lövöldöznek ész nélkül, ahogy Mérnöktől egyszer olvastam és  madárcsicsergés sincs... (Mindez az alábbi cikk miatt jutott eszembe.)   Ezek után jogos a kérdésem : lesz nekünk valamikor újra "Kék Dunánk?"

Az eleddig a világ legtisztábbjainak számító adriai partok leszorultak az első helyről. Higiéniai tekintetben ugyanis immár Ciprus fürdőhelyei vezetnek – állapította meg átfogó felmérésében az Európai Környezetvédelmi Ügynökség.

Most én önhatalmúan mégis Máltát kiemelem, mert ők valamit tudnak!

Ciprus a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete Szicília és Szardínia után. A kis sziget mindent magában rejt, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz szükséges. A múzeumok kincsei, az ógörög emlékek, a kolostorok, a minaretek mind magával ragadó látvány. Aphrodité, a szerelem istennője erre a szigetre lépett ki a tengerből. Nagy Sándort, a történelem legnagyobb hódítóját is elbűvölte, s Leonardo da Vinci szintén megízlelte a sziget egyedülálló szépségét. Antonius római császár pedig Kleopátrának ajándékozta e csodaszép helyet. Így lett Ciprus a szerelem szigete, de immár Európa legtisztább tengerpartja is.

Az összes vizsgált helyszín százszázalékos, azaz kiváló minősítést kapott az ügynökségtől. A második Horvátország lett kilencvenhét százalékos eredménnyel, a legmeglepőbb azonban Málta harmadik helyezése. Tudniillik hét évvel ezelőtt – Málta uniós csatlakozásakor – a sziget fürdőterületeinek fele sem érte el a minimumkövetelményeket, azóta azonban főleg uniós támogatásokból rengeteget fejlesztettek a szennyvíztisztításon. Ennek köszönhetően a szigetország nyolcvanhét fürdőhelyének kilencvenöt százaléka kiváló minősítést kapott. Máltát Görögország, Írország, Bulgária, Portugália, Finnország, Anglia és Lettország követi a top tízes sorban.

Ebben a kérdésben egyetlen felmérés eredményét sem lehet készpénznek venni, véli dr. Németh Szabolcs tengerbiológus.

– Ha a turisták véleményét tükrözi, akkor túlságosan szubjektív. Ha viszont méréseken alapul, azok pontosak ugyan, de nem mindegy, hol készültek. Az Adria északi része – elsősorban a Pó folyó torkolatánál – katasztrofális állapotokat tükrözne, akárcsak a horvát oldalon Fiume, Sibenik vagy Split környékének vizei. A kevésbé lakott települések mentén és a szigetek körül viszont csodásak a vizek. Málta példája azonban azt bizonyítja, hogy odafigyeléssel minden orvosolható. A kis sziget partjait végig települések övezik, de miután a kommunális szennyezést korszerű tisztítókkal megoldották, egy csapásra kristálytiszta lett a tenger.

 

Málta a Lovagok szigete a Földközi-tenger egy csodálatos gyöngyszeme, igazi mediterrán hangulatú szigetcsoport Európa és Afrika között, területe mindössze 316 négyzet km. A három szigetből álló ország (Málta, Comino és Gozo), magán viseli több ezer év történelmét és a hátrahagyott emlékeket. Az ókori templomromokat, a hangulatos, szűk sikátoros óvárosokat, hatalmas palotákat és katedrálisokat látva megelevenedik előttünk a régmúlt.

 A máltai időjárást tavaly megválasztották a világ legkellemesebb klímájának. Málta fővárosa Valletta, a város, melyet “úriemberek építettek úriembereknek”. A 16.századbeli épületek remek állapotban maradtak fenn, gyönyörű, de szerencsére nem túl hosszú sétával bejárhatóak a műemlékek. Jah és nem mellékes…a hófehér ici-pici négylábú, a máltai selyemkutya is innen származik…..hát nem araaaanyoooos?!

forrás : http://www.borsonline.hu/news.php?kleopatra-szigete-a-foldi-paradicsom&op&hid=52534

képek : http://www.google.hu/search?q=m%C3%A1lta&hl=hu&client=firefox-a&hs=6NG&rls=org.mozilla:hu:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=55YlT9-HDYGk4gSB3MT6DA&ved=0CIwBELAE&biw=1159&bih=619

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr83971946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2012.01.30. 16:43:46

@Ayuamarca: nagyon, nagyon köszönöm! :)

valahogy a címe miatt nem érdekelt ez blog. pedig nagyon jó helyre vittél vele!
máris szeretem. DDDDDDD
süti beállítások módosítása