He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Egy kis brümmögés

2012.01.12. 10:09 miről van itt nagybasz0

11 komment

Címkék: autó

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr513539210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conv 2012.01.12. 13:41:33

kuruc.info/r/9/90624/ érdemes elolvasni, bármilyen hosszú

bandika gazdája 2012.01.12. 16:12:27

@conv: Elolvastuk, meg nagyjából tudtuk is. És most ...? Lázadjunk fel, hogy elvesszen még az a pár értékes fiatalember is, (mert a valóvilágon felnőtt agyhalottakat meg Ironfistet a vastagbőrről ez nem zavarja) vagy emeljük fel kezünket, és tartsuk a hátunkat?! Mi a teendő okos barátom?!

conv 2012.01.12. 17:21:06

@bandika gazdája:

teendő? csak a gondolkodás megváltoztatása, más semmi.
nem igen tud bármit tenni senki.
aki tudna, azoknak a feje nyakig benne van a seggben és úgysem hallanak semmit a nagy nyelvcsapások zajában.

a tisztánlátás, az információ az ami idővel esetleg változást hoz. sokat számít, ha úgy nézed a világot ahogyan van, nem pedig úgy, ahogyan azt szeretnék, hogy lásd. ismeretek és ebből eredő megfelelő hozzáállás birtokában nagyobb az esélyed a túlélésre és önmagad megtartására.

mindenesetre biztos vagyok benne, hogy itt ezen kis közösségen belül is vannak akik nem tud(t/n)ak erről semmit. számukra felfoghatatlanabb a világ, hihetetlenebbek a történések, és érthetetlenebbek a dolgok.
sokan csak egy világot látnak, amit vetítenek nekik, s ez alapján hoznak téves ítéleteket, háborognak és esnek kétségbe azon, ami a valósággal kapcsolatos, a valóságra mutat rá, a valóságot villantja meg.
hazugságnak és érthetetlen viselkedésnek, a biztonság rombolásának látják a valóságból eredő s a valóságra válaszoló reakciókat.
ők azok akikre épül a rendszer, ők azok akik miatt működik a rendszer.

minél kevesebben vannak, annál könnyebben lehet élni a vetített világ mögött.
makrogazdaságban és globális változásban gondolkodik a film közönsége, holott a kis közösségű csoportérdek, az egyéni siker az ami a lényeges, s ami befolyásolni tudja a globális, centralizált gazdasági és gondolkodási irányítást.

a centralizált érdekképviselet az ami destruktív az egyén érdekeiben.
ezt az érdekképviseletet kell megváltoztatni.
mi a bánatos faszért van olyan képviselője az embernek, akiről szart sem tud, hogy kicsoda, micsoda, életében nem lakott a környékeden, nem ismeri a problémákat, és pénzért van ott, nem pedig a saját kiscsoportjának érdekei miatt?
miért van az, hogy listáról jutnak be képviselők, (pártérdek és seggnyalási készség szerint) nem pedig az alapján, hogy hányan szavaztak rá?
máris más lenne a kép, ha nem pártokra, hanem emberekre kellene szavazni a képviselői székbe.
máris más lenne a kép, ha fizetést kapnának a teljesítményük után a képviselők, az általuk képviseltektől. nem az állami kölségvetésből, mivel a pártokat a tagok tartanák fenn, nem pedig az állam. ha nincs állami pénz a pártoknak, és nem pártlistáról jutnak be hanem egyéni megmérettetés alapján az őket ismerők, a (körzetük) ítélete alapján, máris más lenne a kép.

ezt a gondolkodást kell megváltoztatni, a jelen pártfinanszírozást és képviseleti rendszert, a felelősség teljes hiányát kell megváltoztatni, és akkor az emberek, a kisközösségek tudnak dönteni a saját sorsukról, látva és megélve azt.
igen, ez valószínűleg először tele lenne szar döntésekkel felelőtlenség miatt és a hatalom miatt induló képviselők miatt, de a képviselet finanszírozása, - ha nem az államtól érkezik és bármit csinál mindenképpen megy, hanem tevékenység alapján fizetésként, és felelősségre vonhatóan - nagyon gyorsan, akár egyetlen időszak alatt kiszűrné a szemetet, az alkalmatlanságot.
a demokrácia (népítélet) valódi arca ez lenne, nem pedig a globális áldemokrácia és nagyközösségi érdekképviselet.

ezt az elvet mind városi, megyei, országos szinten megvalósítva és betart(at)va, olyan képviselete lehetne az országnak (és minden országnak) melyben a globalista világhatalmi gazdaság megbukna, lévén a tények a felszínre jönnének, a svédeknek teljesen más a mentalitása, a pénz-mező-ipar-politika-gazdasági és kulturális, hitbéli, mentalitásbéli környezete és létalapja, mint a görögökének, így ugyanazok a szabályozások nem jók a két nemzetre.
az egymásmellet élés, nem pedig a globalista, centralizáltan irányított együttélés létjogosultsága és valósága gyorsan megvilágosulna, a liberális multikulti és globálisan irányított uniformizálás bebizonyosodottan csak kicsiny rétegnek hasznot hozó modellje, amit - most a vetített világban való hitet használva - fenntartanak és erőltetnek, összeomlana.

szóval, nem kell tenni semmit, csak gondolkodni kell, felismerni és felismertetni, a gondolkodást megváltoztatni. mert amíg ez nem történik meg, addig tenni semmit nem lehet... sőt nem szabad.

bandika gazdája 2012.01.12. 17:35:39

Álom amiről beszélsz! Most pédául két nap alatt két tisztességes ismerősöm (egyik még okos is) mondta nekem kétségbeesetten, hogy most mi lesz, márciusban államcsőd lesz, és akkor mi lesz velünk. Az egyik reménytelen, őt megnyugtattam, (próbáltam) hogy az nem érdeke azoknak akik ezt csinálják, (kb. annyit értett belőle mintha a kis yorkimnak mondtam volna), a másikat hétvégén meglátogatom (most telefonált öcsém, hogy nem jönnek, mert beteg a gyerek) és megpróbálom felvilágosítani, neki van annyi esze, hogy talán megérti. Az a baj, hogy már kevesen vannak, akik még tudnak gondolkodni, és egyáltalán van információjuk.

conv 2012.01.12. 18:48:03

@bandika gazdája: :)))))

nem is tényként mondtam a dolgokat, te kérdezted mi lenne a teendő. :)

én meg elmondtam mi lenne a teendő, s ez miért, mit eredményezne.

guma 2012.01.12. 20:00:26

@conv: én még az ajánlószelvényt is utálom.
soha senkinek nem adtam oda...
süti beállítások módosítása