He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

"Bevadul" a napkitörés 2012-ben?

2011.12.30. 12:28 guma

 A napfoltszörny november első napjaiban, 24 órában legalább öt "M" osztályú kitörést eredményezett, melyeknél erősebb erupcióra is bőven van esély a hétvégén - írta a spaceweather.com november 6-án. Az Ar 1339 delta osztályú mágneses mezővel bír, amely a legerősebb, "X" osztályú napkitörésekhez elegendő energiát is rejtegethet. Mivel a napfolt egyre jobban a Föld felé fordul, aóz esetleges napkitörések geoeffektivitása egyre nagyobb lehet.

Az elmúlt évek legnagyobb napfoltja november első napjaiban kezdett bolygónk felé nézni. Szakértők szerint a 40 ezer kilométer széles és kétszer ilyen hosszú folt jó eséllyel produkálhat erős napkitöréseket, amelyeket bizony meg fogunk érezni. Az AR 1339 november másodikán már produkált egy M4-es erősségű erupciót, melynek eredményeként egy méretes koronakilövellés szakadt ki a bolygóközi térbe, szerencsére nem a Föld felé. 

Forrás : stop.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr313436400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása