He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

átverések vagy hihetetlen régészeti leletek...

2011.11.30. 12:45 guma

Elszaporodtak azok a hírek is, amelyek hihetetlen korú leletekről tudósítanak: ha hiteleseknek bizonyulnak, az emberiség történetének átírására kényszeríthetik a tudósokat. Ebből adok pici ízelítőt nektek, csemegézni...
A legkülönösebb tárgyak a kőbányákból kerülnek elő. Ilyenek azok a pattintott kőből készült lándzsahegyek, amelyeket a kaliforniai Toulomne kőbányáiban találtak. Az ottani kőzetrétegek tíz–ötvenöt millió évesek, de a jelenleg érvényes tudományos elmélet szerint az ember csupán száz-kétszázezer évvel ezelőtt jelent meg.

Egy amerikai kőbányában(Fisher Canyon, Pershing County, Nevada, USA) talált rá 1922-ben John T. Reid bányamérnök és geológus arra a megkövesedett cipőtalpra, amelyet a New York-i Rockefeller Intézet műszerei ötmillió évesnek becsültek. Az ott készült mikrofelvételen jól láthatók a talpat a cipőfelsőrészhez rögzítő szabályos dupla öltések.
Erről képet is találtam:



The Fisher Canyon ‘footprint’



1934-ben a texasi London nevű település közelében Emma Hahn egy sziklára lett figyelmes, amelyből fosszilis fadarab állt ki. Amikor letörte, vele együtt letörött egy nagyobb darab kő is. Emma asszony nagy meglepetésére megkövesedett kalapácsfejet talált benne, a letört nyél egy darabjával. A szakemberek megállapították, hogy a kalapácsot rejtő homokkőréteg százharmincötmillió éves. A másik sokk akkor érte a kutatókat, amikor a kalapácsfejet vegyi elemzésnek vetették alá. Íme az összetétele: 96,6% vas, 2,6% klór, 0,74% kén és 0, 06% egyéb elem. A ma ismeretes fémfeldolgozási eljárások során a vas szilíciummal és szénnel szennyeződik, ilyen tisztaságú, mint a kőzetből előkerült, egyszerűen nem állítható elő. Nem készülhetett vasmeteoritból sem, mivel az olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek ebben a fémben nem találhatók.

London (Texas, USA)
A tudósok tanácstalanok, a lelettel kapcsolatban felmerült egyetlen kérdésre sem tudnak kielégítő választ adni.

De vannak más nagy rébuszok is, amelyekkel végképp nem tudnak mit kezdeni.
A texasi Glen Rose krétás talaja egy sor ősállat lábnyomát őrzi. Mellettük azonban jól kivehető emberi lábnyomok is vannak, és ez a tény a feje tetejére állít minden eddigi tudományos hipotézist és ismeretet. A kréta nem lágyulhatott meg anynyira az évmilliók során, hogy változatlanul megőrizte volna a dinoszauruszok lábának lenyomatát és a jóval később keletkezett emberi lábnyomokat.

Az állati és az emberi lábnyomok azonos élességgel rajzolódnak ki. Ha igaz, hogy az ősállatok hetven–százhúszmillió évvel ezelőtt éltek, akkor az emberi lábnyomok tulajdonosának is akkor kellett élnie. Számos tudós úgy oldja meg a problémát, hogy kétségbe vonja: valóban embertől származnak azok a nyomok. Egyelőre azonban nem ismeretes olyan állatfajta, amelynek azonos volna a lábnyoma az emberével.



Tanzániában 1979-ben 3,6 millió éves emberi lábnyomokat találtak a vulkanikus talajban, amelyek teljesen olyanok, mint a mai emberéi.


Kenyában 1965-ben majd 1972-ben is két–négymillió éves emberi csontok kerültek elő. Nem holmi Australopithecus maradványai, hanem a „modern” ember csontjai.




1996-ban fedezték fel, harmincméteres mélységben, a csendes-óceáni Jonaguni-sziget közelében, az úgynevezett Iszeki-ponton a lépcsőzetesen elhelyezkedő kőtömböket, amelyek a dél-amerikai piramisokra, leginkább a perui Pachacamacra emlékeztetnek.

Amikor a búvárok beszámoltak a látottakról, sokan kinevették őket. Kilenc-tízezer évesre becsüli a korát, az egyiptomi piramisok korának duplájára. A radiokarbonos vizsgálatok szerint a falaira tapadt korallok hatezer évesek (ami azt jelenti, hogy hatezer év óta van víz alatt). Maga az építmény jóval öregebb – állítja a Srí Sundaresht, az indiai Goa Oceanográfiai Intézetének munkatársa. Meggyőződésében bizonyára szerepet játszik az is, hogy az ősrégi indiai szövegek egy megsemmisült civilizációról regélnek, amely hetvenezer évvel ezelőtt létezett, és egy rettenetes erejű földrengés következtében pusztult el.
 

 Időutazás vagy átverés? Svájci óra volt egy 400 éves sírban

Kína - Kínai régészek zavarban vannak. Egy 400 éves sírban ugyanis egy apró svájci órát találtak.

Shangsi városában régészekkel készítettek dokumentumfilmet, ekkor felfedezték fel az aprócska, gyűrű méretű órát.

- Amikor megpróbáltuk eltávolítani a koporsó körül a földet, belőle egy kis darab fémes hanggal a földre esett. - mondta Jiang Yanyu, az egyik kutató.

- Felvettük a tárgyat a földről, és úgy láttuk, hogy az egy gyűrű lehet. Miután eltávolítottuk róla a földet és tovább vizsgáltuk, megdöbbenve láttuk, hogy ez valójában egy óra.

Az óra 10:06-kor állt le, a hátuljára a "Swiss" feliratot vésték - írja a People's Daily.


A hátulján a `Swiss` felirat... Átverés lenne?

Helyi szakértők nem értik a dolgot. Meg vannak győződve arról, hogy a sír háborítatlan volt, mióta 400 évvel ezelőtt a Ming dinasztia idején ide temetkeztek.

A helyi régészek felfüggesztették a kutatást és szakértőket várnak Pekingből, hogy segítsenek megfejteni a rejtélyt.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr853424051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2011.12.01. 10:17:26

Nem kell ilyen messzire menni, elég az antikütherai leletre gondolni, vagy hogy maga Mark Lehner ismerte el egy levelében, hogy az egész egyiptomi történelmet újra kellene írni egy, az egyik piramisban talált vaslemez miatt... mégsem történt semmi. Nem is fog. A tudomány őrzi-védi a dogmáit, csakúgy, mint a papok.
süti beállítások módosítása