He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

napjaink tisztessége...

2011.11.14. 08:14 guma

Ámokfutás minden téren!

Az állam az önkormányzat a megye nem fizet lassan sehol (időben) ahol kellene a munkákért a beszállított árukért, szolgáltatásért...

Már nem csak iskolák, önkormányzatok de rendőrség is időt kér a számla kiegyenlítésre... (Mert a 90 nap sem elég neki!) Milyen világban élünk, hogy mernek ezen idő alatt propagandára milliárdokat költeni, szóvivő, szóvivő hátán már minden bokorban akik sorozatban valótlanságot közölnek (már külföldieket is fizetünk, hogy szépet írjanak rólunk!).

Testvér, rokon zsírosabbnál zsírosabb állásokban vagy megrendelések tömegével ellátva. Szolgálati autók, lakásbérlések és a költségtérítés játékai sosem látott mértékű csordogálása, ömlesztése már nem nokiás doboz méretben.

Csodálom, hogy ott ülnek a bársonyszékben még most is, amikor rákos betegeket küldtek haza gyógyszerhiány miatt kórházakból! Kezeléseket szakítottak félbe...

A magyarázatok pedig egyenesen bicska nyitogatóak :

„Az egészségügyben több évtizede nincs olyan finanszírozás, amely mellett a befektetés tisztességes haszonnal megtérülne. Az egészségügybe normális ember nem fektet be. Aki mégis megteszi, annak csak hátsó szándéka lehet. Előbb tehát konszolidálni kell a rendszert, beletenni úgy 1000 milliárd forintot. Tehát világosan meg kell határozni a működés feltételeit, amit mindenkinek be kell tartania, legyen az állami vagy magánkézben lévő intézmény.”

Különös gondolatmenet. Ha van elég pénz, akkor lehet üzletszerűen gazdálkodni.

„Nem arról van szó, hogy ki ne derüljön, kevésből is ki lehet hozni jobb ellátást?

A tulajdonlás nem cél, hanem csupán eszköz. Ha a rendező elvek jók, bármelyik működtetési forma jó lehet, akkor versenyezhetnek az intézmények, melyik tulajdonos tud hatékonyabban működni. Az alapvető, megkerülhetetlen kérdés tehát az, honnan és hogyan lehet több pénzt tenni a gyógyításba? Jelenleg az a helyzet, hogy az egészségügyre fordított 1300 milliárd forint fele jön csak össze a járulékfizetésekből, a többit az állami költségvetésnek kell kipótolnia, vagyis adóból egészül ki a büdzsé. Ráadásul Magyarországon nemzeti sport az adóelkerülés, az is minimálbéren van bejelentve, aki luxusautóval jár, ezért a beszedés módját kellene megváltoztatni.”

„Dehogy, ez megvalósíthatatlan, kivitelezhetetlen. Új szempontként próbáljuk becsempészni a köztudatba, hogy az egészségügyi ellátás költségeit forgalmi adóként kellene beszedni. Ennek az lenne az előnye, hogy mindenki hozzájárulna – fogyasztásának arányában – a kiadásokhoz. Gondoljon bele, a feketén foglalkoztatottak is vásárolnak, s így nem lehetne elkerülni az adófizetést. A legálisan alkalmazottak pedig mentesülnének a járulékfizetési kötelezettség alól, és úgy éreznék, megnőtt a keresetük.”

 

Csak nem?!

Valóban ennyire hülyék vagyunk? Büntetlenül el meri mondani ezt nekünk közben a saját protokoll ellátását törvényileg biztosítja az állami "alkalmazottunk"!

Öreg vagyok és szenilis is lassan - de az elmúlt években ezek az emberek, még a pár százas emelés miatt tömegeket vittek utcára vagy szavazni. Nekem úgy tűnik, hogy a célirányos befizetés nem tetszik a fiúknak, csak a költségvetés nagy kasszájának van létjogosultsága minden vonalon, ahonnan oda, annyit és úgy költhetnek - ahogy akarnak...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr783373808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása