He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

a sör, a bor, a pálinka : gyógyít! :))))

2011.08.28. 14:34 guma

Kedveseim ápoljátok magatokat!!!!!!!

A sör, a bor és a  pálinka

gyógyhatásai

Két európai országban már receptre kapható a sör: aki Lengyelországban és  Csehországban vesekő betegségben szenved, sörét a társadalombiztosítás  fizeti! Ugyan itthon erre még várnunk kell, de lássuk, vajon tényleg vannak-e  jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sör, bor és  pálinka.

 Hosszas kutatások végeredményeként állítják, hogy napi 20 gramm
alkohol  fogyasztása két és fél évvel hosszabbította meg a páciensek életét, azokhoz  képest, akik egyáltalán nem ittak. A sör és a bor az immunrendszer működésére  jótékony hatással van, magas ásványi anyag, vitamin- és antioxidáns tartalma  vírusfertőzések ellen is védelmet nyújt.

 Rendszeres mérsékelt sör és borfogyasztás gátolja az artériákban a véralvadék  és a lerakódások kialakulását, ezáltal a szívinfarktus-esély 50 %-kal  csökkenhet, emeli a jó HDL koleszterint, csökkenti az ártalmas LDL  koleszterint és jó hatású a vérkeringésre.
 
 Hangsúlyozni kell, hogy valóban csak a mérsékelt fogyasztásnál lépnek fel a  pozitív hatások, a túl sok fogyasztás változatlanul ártalmas!
A tanulmányok kimutatták, hogy a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi  anyagok kombinációja éppen az alkohollal együtt növelik a szervezet  elektrolit tartalmát, az enzim aktivitást, a hormonszintet, a vérkeringést,  az izom és anyagcsere folyamatokat, valamint fokozzák a vértestek képződését.

 Ismertté vált, hogy 1  liter sörben ugyanannyi antioxidáns van, mint 4-5 adag  gyümölcsben. Naponta  fél liter sör
a  vesekő rizikót 40%-kal csökkenti. Egy milánói orvos-csoport a sörfogyasztást  a leggazdaságosabb vesekő megelőzési módszerként javasolja. Egy átlagos sör  kevesebb, mint 140 kalóriát tartalmaz, dobozonként, kb. 4 %-os  alkoholtartalom mellett, így a mértékletes fogyasztása nem hizlal. Kísérletek  kimutatták, hogy az árpa csírázása és malátává történő átalakulása során  nagyon sok vitamin keletkezik. Különösen jelentősek a B1, B2, B3, B6, és H  mind jelen vannak, valamint az ásványi anyagok a Cu, Fe, Zn, Ph, és a Mg.

 Néhány sörfajtában a Folat (B9) olyan nagy mennyiségben van jelen, mint 100 g brokkoliban, vagy 0,5 kg
paradicsomban. Ezen  kívül a komló növény évszázadok óta gyógynövényként ismert. Népi  megfigyelések is azt bizonyítják, hogy a komlót a szoptató anyák is  használták az anyatej mennyiségének növelésére, valamint az érzékeny csecsemők  nyugtatására az anyatejen keresztül. A komló megtalálható tabletta formában  és különböző gyógytea keverékekben is, nyugtató, altató és emésztést  elősegítő hatása van.

 Vörösbor fogyasztása kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés kialakulását, naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor
kb. 15%-kal csökkenti a szívinfarktus  rizikóját. A borban lévő anyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, kedvező  hatással vannak az anyagcserére, csökkentik a pulzust és a szívet jó  energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs  kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.

 A pálinka  alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica
, illetve az étkezések előtti, aperitifként  való fogyasztása terjedt el, mely nem túl kedvező élettani szempontból. Az  üres gyomorra ivott pálinka, bár étvágygerjesztő hatású, károsan hat a  gyomorra.
 A tömény italok fogyasztásának ideális ideje étkezés után van. Ekkor  felszívódásuk, hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor  emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinka  megfázás esetén is jól jöhet.

 Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák különféle  formáit és a mézes pálinkát javasolják.
 
 A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A foghagymás pálinka  valóságos varázsszer.
 Az alkoholok ételek melletti  alkalmazása során azt találták, hogy mind a vörösboros, mind a sörös pácolás  hat órán keresztül a káros vegyületek megjelenését 90 százalékban  megakadályozta. A harmadik rákkeltő anyag kifejlődését a sör már négy óra  alatt olyan mértékben csökkentette, mint a vörösbor hat órai pácolás végére!  A kutatók úgy gondolják, hogy a sörben és a borban lévő természetes cukrok  gátolják a húsban lévő, vízben oldódó molekulák kiáramlását a felszínre,  ezért azok a hő hatására nem alakulnak át rákkeltő anyagokká. Arról nem is  beszélve, hogy a pácolás eredményeként a hús is ízletesebb lesz. Kertészetben  a növények ápolásához is jól jöhet egy kis sör. Csodákat művel, hatására a fű  is gyorsabban nő. A sört a fodrászatban is előszeretettel használják a haj  formázására és ápolására. B6 és B2 vitamintartalmának köszönhetően erősebbé  és fényesebbé teszi a hajat. A különféle hajhabok és zselék helyett is  használhatják, mivel a világos sör kitűnő hajformáló. Hajmosás után a fejbőrt  és a hajszálakat is jól be kell dörzsölni, majd 15 perc után bő vízzel  leöblíteni.

Ui.: Arról nem szól a fáma, hogyha mindhárom alkoholformát alkalmazzuk akkor  a hatások erősítik vagy rontják egymást. Ezt mindenkinek saját magának kell  kipróbálni !
    
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr673185471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása