He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vetkőzés helyett egerekkel szagoltatnak majd a reptéren?

2011.03.25. 09:41 guma

 

A BioExplorers nevű cég sikeresen tesztelte az eszközt: mind a 22 esetben a kis állatkák felfedték a táskába rejtett, testre szerelt „házi készítésű” pokolgépet. A főpróbát egy hipermarketben végezték el, megkérték a közreműködőket, haladjanak el az „egérszkenner” mellett. Az ezer résztvevőből 22-nek helyeztek a táskájába, vagy szereltek a testére élesítés nélküli robbanóeszközt. A sikeres találmány létrehozásában biológusok és jogvédő szervezetek is közreműködtek.

Bizonyára sokakat érdekel, mi az egérszkenner lényege, ha netán számítani lehetne hazai elterjedésére. A New Scientist magazin szerint a szerkezet külsőleg teljesen hasonlít a teströntgenhez, viszont lényegesen eltér belső felszereltségében. Az okos szerkezetben ezúttal három konténer van elhelyezve, mindegyikben nyolc-nyolc egérrel. Amikor a speciálisan kiképzett egérkék robbanóanyagot vagy kábítószert éreznek a közelükben, jeleznek. Mégpedig egy egyszerű riasztórendszer segítségével: a hiperérzékeny szaglószervvel rendelkező egerek a veszélyes anyagokat érzékelve a konténereknek abba a részébe menekülnek, ahol a jelzőkapcsolót elhelyezték. A kapcsoló szignált ad, s a jelzőlámpák piros fénnyel világítanak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elsősorban nagyobb érzékenysége, megbízhatósága, költségtakarékossága és humánussága miatt lesz sikeres, mivel nem sérti senkinek sem a személyiségi jogait, mint például a ruhánk alá bámuló testszkenner. A röntgensugaraktól sem kell tartani, hogy betegséget okoznak. Az egerek kiképzésének rövid időtartama (kb. két hét), valamint  fenntartásuk alacsony ráfordítási költségei miatt alkalmazásuk a kábítószer- és robbanóanyag kereső kutyáknál sokkal gazdaságosabb.

Vannak, akik a szenzor-egerekért aggódnak. A bioszkenner „gazdái” ezzel kapcsolatban is jó referenciával rendelkeznek, a laboratóriumi körülmények között született egérkék állatorvosi felügyelet alatt vannak, behatárolt a munkaidejük. Ha szükséges, légkondicionált körülményeket biztosítanak a részükre, táplálásukról is megfelelően gondoskodnak. Két-három éves élettartamukból 18 hónapot tölthetnek a repülőgépen utazó üzletemberek, magánutasok és a világot járó turisták szolgálatában. Ráadásul a szkenneregerek nagyobb biztonságban is vannak, mint a világ többi egere. Nyugodtan cincoghatnak, még a macskától sem kell félniük a repülőtereken.

 

travelline.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr92770165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása