He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hétvégi ajánlat, kikapcsolodásra!

2011.03.13. 08:11 guma

Ha elkerülte a figyelmed, nézd meg. Életünkről szól, könnyed, emberi hangon. Visszaad valamit a múltból és ad utat most:

Lelkizek kicsit a film kapcsán : három közeli ismerősöm disszidál anno. Sejtelmünk sem volt róla, pedig voltak "jelei". Az egyik zenészsrác pl a szabadsága előtti utolsó haknin összetaposta az imádott kedvenc pisztont. Könnyes szemmel szidta, hogy nem ment a játék este... Másnap nyugati társaskörútra indultak és kint "lemaradtak"...
Nem lehetett gyerekük. Egyetlen szórakozásuk volt az utazás. Baráti országok összes kempingjét bejárták, és amikor csak engedték és módjuk volt rá, nyugati országokba is mentek (hol társasutazásra, hol kocsival)...

De a film nem (csak) erről az időről szól! Sőt. Van egy nagyon világos útmutatása : "megtalálni", "rátalálni", hazatalálni" és egyszerűen : "JÓ az öreg a háznál"! Sosem tudod hol, mikor, miben segít vagy pofoz vissza az életbe. Mindezt sallang nélkül, természetesen (ezért : egész szerelmes lettem az "öregbe")! Ilyen ember visszaadja a világot, a hitet, örömöt, szépséggel tölti meg az életet. Itt a film:

A világ nagy és a megváltás a sarkon túl ólálkodik

1 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr222703309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donna (Cara)mba 2011.03.13. 23:22:32

Köszönöm, Margaríta!

Fantasztikus film...

Minden ismerős: az életérzés, a kor.
Még a helyszínek is néhol.
Bulgária, Németország, ahol az a sok szélmalom van a pálya mentén. Sokat láttam az óriás szélkerekeket, mert soxor kellett mennünk régen Kölnbe.

A kommunista Bulgária = a kommunista Románia.

Én nem szöktem, de gyalog kellet átjönnöm az akkori román-magyar határon, mert hivatalos román szervek úgy állították ki az útlevelemet, hogy határátkelő: Ártánd (az közúti határátkelő). Direkt. Vonattal akartam jönni.
Nagyváradról busszal mentünk ki a határig, kora hajnalban. Egy barátnőm kísért. Egy pontnál azonban le kellett szállnia, mert az már szigorú határzóna volt. Jól emlékszem a hajnalra, a barátnőmre, a cigire, amit utoljára elszívtunk, és ahogy visszanéztem a Városra: hajnalpírben úszott.
Hideg volt, nagyon.
1977 november 25-ike.
A határnál bevittek a román határőrség épületébe, ahol bugyimig megmotoztak.
A férjemet nem, mert ő magyar állampolgár volt.

Ártánd mellett volt egy kőfejtő bánya, sok teherautó (billencses) járt arra, egy felvett, valahogy betuszkolódtunk a vezetőfülkébe. Elvitt (a sofőrnek kis kerülő volt) a biharkeresztesi állomásig. Ott szálltunk fel a nemzetközire, amelyre még Romániából volt hivatalos jegyünk. Biharkeresztesnél megállt ugyanis akkoriban a nemzetközi, mert ott szálltak le a határőrök és a vámosok.

Triesztben soxor jártam. Valamiért nagyon szeretem azt a várost.

Jó éjt, ma többet nem írok, csak annyit: köszönöm a filmet:)

Ott vannak valahol benne, ha kicsit másképp is, az én elmúlt fiatal éveim.
Nekem anyai nagyanyám, Király P. Eszter volt az, aki a filmben a srácnak Dan nagypapája.

Ui: A fiamnak van ostáblája:)
A férjem vette neki még úgy 12-14 éves korában, Görögországban.
Én nem tudok ostáblázni.
Azt hiszem, igazi férfijáték.
süti beállítások módosítása