He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Hatalmas napkitörés bénítja meg a Földet 2013-ban...

2011.02.18. 22:46 Horizont

Nem akarok világvégét vizionálni, remélem nem lesz ebből semmi.

Globális katasztrófát okoz egy 2013-ban bekövetkező napkitörés- figyelmeztet a NASA. Már három év sincs a várható katasztrófa bekövetkeztéig, ami az előrejelzések szerint megbénítja a műholdas kommunikációt, "kiüti" a villamosenergia-szolgáltatásokat, az elektromos hálózatokat világszerte. Megbéníthatja a légi közlekedést és összességében életünk majd minden területére kihatással lehet a kialakuló geomágneses vihar. A 2013-ban várható napkitörés ereje száz hidrogénbomba erejével érhet fel, s a tudósok egyelőre nem tudják mennyire lesznek súlyosak a következmények. A kialakult kaotikus helyzet órákig tarthat, de akár napokon át is, sőt egy, a témában tartott tegnapi konferencián elhangzott: fel kell készülni egy hónapokig tartó  állapotra  is.


           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Földet már korábban is érték el napviharok, de a civilizáció még sosem volt olyan sérülékeny az elektromos berendezések kisebb száma miatt, mint most. Azért már vannak tapasztalatok: egy ilyen 1859-es tökéletes napvihar elnémította a távíróvonalakat Európa és az Egyesül Államok között, valamint számtalan helyen tűz ütött ki, miközben Róma, Havanna és Hawaii fölött is északi fényt lehetett megfigyelni. A Sziklás Hegységben állítólag olyan világosság volt, hogy este is el lehetett olvasni a nyomtatott szöveget.1921-ben egy hasonló napvihar bénította meg New York közlekedési rendszerét. 1989-ben Quebec áramellátása állt le napokra, hatmillió ember maradt hidegben és sötétben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nap 11 éves ciklusokban változik: a ciklus elején 3-4 évig egyre több napfolt jelenik meg és egyre hevesebb napviharok törnek ki, majd a maximumot elérve csökkenni kezd a napfolttevékenység. A jelenlegi napciklus körülbelül két éve kezdődött, a csúcsa 2012-ben, 2013-ban várható. Egy-egy hevesebb napkitörés során a Nap akár több milliárd tonna anyagot is kilövellhet a Föld irányába: a jelenség elektromágneses viharokkal jár, ez pedig kiütheti az elektromos berendezéseket bolygónkon.

Ha a bankok elektronikus berendezéseit is hazavágja egye fene, lenullázódna a hitelem:)))

 

                                                                                                          

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr902671676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2011.02.19. 09:34:59

Hehe!
Mégiscsak igazuk lesz a majáknak, aztékoknak, inkáknak vagy mittudoménkiknek (indiánoknak, na :D), hogy 2012-ben vége lesz a világnak? :)))

guma 2011.02.19. 09:48:21

@Marcellusca (I'm happy): Miről van itt - már tavaly csinált egy kis "bemutatót" erről a 2012-es dátumról...

kkbk.blog.hu/2010/08/17/vilagvege_ujratoltve#more2227139

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.19. 10:51:14

"Most, hogy a világvége tudományosan bizonyítottan ilyen közel van hozzánk, minden emberben önként felmerül a kérdés, hogy vajon végülis miben fogunk világvégésedni. A lehetőségek azért elég jól körülhatárolhatóak:

1. Nibiru. Ez egy elég szenya bolygó ahhoz, hogy 2012. dec. 21-22-én ideérve elpusztíjja a világot. Tudományos szakirodalom:
tttweb.hu/gyujtemenyek/cikkek/regi/Nibiru.html

2. LHC. Paraszt tudósok azon munkálkodnak, hogy világvégét csináljanak feketelyuk vagy ősrobbanás formájában. Szakirodalom:
www.origo.hu/tudomany/20080807-cern-lhc-nagy-hadronutkozteto-a-kvarkgluonplazma-eloallitasa.html

3. Nukleáris világégés. Az örökzöld sláger mindig van rá esély. Kicsit megkopott, de akár befutó is lehet.

4. Armageddon (vagy Megiddo). János akinek különböző pecséteket mutogattak. A világvége bestseller változata. Szakirodalom a Biblia - Jelenések könyvében található.

5. Üvegházhatás. Új hullámos üvegházhatás elmélet. A lényege, hogy az elolvadó északi jégsapka alól pofátlanul sok metángáz felszabadulásával az emberiség ropogósra süléses befikullása következik be. Szakirodalom:
index.hu/tudomany/kornyezet/brtl080925/

Nos a szavazás lényege, hogy melyik világvége verzió következik be a szavazók szerint legelőször. Mivel a Nibiru féle apokalipszis konkrét dátummal rendelkezik (2012. dec. 21-22), ez a mérvadó dátum. A többinek elégé össze kell szedniük magukat, hogy befutók legyenek, de semmi nem lehetetlen.

Lehet opciókat felvenni a következő kitételekkel:
- az esemény világvégének akkor minősül, ha a túlélők száma nem haladja meg az emberiség egy ezrelékét.
- tudományosan bizonyítottnak kell lennie, mint konkrét világvége (tehát általánosságban véve egy meteor lehet a világvége okozója, de itt nem opció, mert jelenleg nincs konkrét meteor jelölt) és a neten legalább 1-2 teória található rá."

2008 by Inferno aka Asmodean

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.19. 10:56:18

"Az üvegház hatásos dologra szavazok, indokaim a következők:

Én Albert Einsteinnek és a tudománynak hiszek, a tudományos, matematematikailag megalapozot tényeknek. A világ jelenlegi eseményeire alapozva elvetem a felvázolt eddigi lehetőségeket, mint tőlem idegen fantazmagóriákat, minden valós tudományos alapot nélkülöző handa-bandát.
a VILÁG VÉGE hamarosan bekövetkezik és ennek az okozója a génmanipulált növények és a mobiltelefon és az otherek lesznek.

Elsőként egy mérvadó online enciklopédia a tudományos szakirodalom alapja:
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9h_(rovar)

másodikként az ország elismert hírmagazinját tudom felmutatni:
www.168ora.hu/cikk.php?cikk=21701

harmadikként, a természettel foglalkozó kutatásairól, megfigyeléseiről ismert, rengeteg szakember munkáját összegző tudományos értékeléseket tudok bemutatni:
forestpress.hu/jie_hu/index.php?option=com_content&task=view&id=12042&Itemid=22
pro-bio.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=62&Itemid=1

ezen kívül a rádió is bemondta: www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=30617&Itemid=100 és egy dokumnetum jellegű film nyitósoraiban is ez szerepel: index.hu/kultur/cinematrix/kritika/happening062/

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a beporzás (a méhek mint szexuális eszköz) nélkül a növények elpusztulnak, ettől nő a széndioxid tartalom a légkörben, ettől egyre erősebb az üvegház hatás, amitől valóban felmelegszik a jégsapka. A folyamat exponenciálisan gyorsul és Einstein számításai minden bizonnyal helyesek, tehát a 2012-es évre ez bekövetkezhet.
Figyelembe véve a génkezelt növények és a mobil kommunikáció terjedését, a méhek kipusztulása a jelenlegi arányokat figyelembe véve 2010-re megtörténhet, onnan pedig a 4 éven belüli világvége bekövetkezés belefér 2012-be.

Persze, ha a nibiru hamarabb ideér akkor ő nyer, de szerintem csak a célfotó fog dönteni"

2008 by Con aka Conv

:)

guma 2011.02.19. 11:07:04

@Conv: jujjjjjjjjjj. :)))

apám,te zseni vagy! xDxDxD
így összeszedni (röhögtél közben legalább. mert én fetrengek, és ma nem leszek beszámítható megint!)

hogy csinálod? :)))
félelmetes...

Horizont 2011.02.19. 11:25:19

@Conv::DDD
"az esemény világvégének akkor minősül, ha a túlélők száma nem haladja meg az emberiség egy ezrelékét." Azért ez nem semmi mondat:)))))
Mondjuk nekem az is "elég" ha napkitörés lesz, pusztulás nélkül:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.19. 11:43:39

@guma: rohadt egyszerű volt, egy 2008-as fórum topikból bemásoltam a nyitópostot és a hozzászólásomat :)

guma 2011.02.19. 11:50:39

@Conv: "2008 by Con aka Conv" akkor ezt is értem ami érthetetlen volt számomra, mit keres itt. :)) PP

azt sejtettem, hogy kinyitottál egy dobozt... xD
(de röhögtél egy kicsit??)
süti beállítások módosítása