He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2018 a kutya éve :)

2018.02.16. 08:00 guma

2018 a Kutya éve - Tudd meg, milyen hatással van rád, és milyen a kapcsolatod vele!d6a730cd835eb67ed3774de3ed212352.jpg

A kínai asztrológia szerint 2018 a kutya éve, mely 2018. február 16-án kezdődik. Minden embernek meg van a saját kínai horoszkóp jegye. A legenda szerint a 12 jegy úgy jött létre, hogy egyszer Buddha magához hívta a föld állatait, és hívására 12-en jelentek meg. A jegyek pedig az állatok érkezési sorrendjében kapták nevüket. Tudd meg, melyik állatövi jegyhez tartozol, és milyen hatással lesz rád a Kutya.

Ha a Kutya évében születtél, akkor erős és meggyőző személyiség vagy. Tudod, mit akarsz, és addig nem hátrálsz, amíg meg nem kapod. Ragaszkodsz egy bizonyos életfilozófiához, és fontos számodra, hogy a kezedben tarthasd az irányítást minden helyzetben. Ha belépsz egy emberekkel teli zsúfolt szobába, minden szem rád szegeződik, ahogy az új belépők is hozzád fordulnak először.

A Kutyákat meg kell akadályozni abban, hogy hirtelen beleugorjanak egy szituációba és megmondják, hogy másoknak mit kell tennie. A negatív kutyák sokszor nem gondolkoznak logikusan, létrehoznak maguknak egy világot, amely számukra működik és viszonylag jó, mert addig sem kell másfelé figyelnie. Az életet feketén és fehéren látják. A Kutya híres jelmondatai: "Ne hallj gonoszat, ne szólj gonoszat, ne nézz gonoszat!". A „gonosz" az, ami megváltoztathatja a filozófiáját. 

A kínaiak az 5 elem rendszerét vallják, amelyen az akupunktúra alapul, ahol minden egyes meridián a test egyik szervének felel meg. Azt mondják, ha valamely meridián kiegyensúlyozatlan, akkor az negatívan érinti az adott szervet. Ebben a rendszerben a kutya archetípusa a húgyhólyag.

A Kutya retteg a megalázástól és attól, hogy nevetségessé válik. Lehet, hogy az édesanyja valamikor önpusztító volt, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy ő ne kövesse el ugyanazokat a hibákat. Könnyen figyelmen kívül hagyja a veszteséget és a fájdalmat, de ha egyszer valakit kizár az életéből, azt soha többé nem fogadja vissza. Folyamatosan irányítani akar, valószínűleg azért mert apai ágról jelen van nála a perfekcionizmus. Annak érdekében, hogy megfeleljen ennek a magas színvonalnak, olyan világot kellett kifejlesztenie magának, amelyből mindig támogatást nyer, és mindenkinek meg akar felelni.

Nem számít mi a kínai csillagjegyed, a Kutya energiája fontos szerepet tölt be az életedben

 http://www.noiportal.hu/main/npnews-54182.html

Kínai horoszkóp 2018: komoly változásokat hoz a Kutya éve

2018 a kínai horoszkóp szerint a Kutya éve, de minden jegy számára komoly változásokat tartogat. Nézzük, az ősi kínai hagyomány alapján a te jegyednek mit tartogat az új esztendő!

A kínai asztrológia az Öt Elem tanára épül, mely alapja még a Hagyományos Kínai Orvoslásnak, a Feng shuinak, a Tai chinak. Olyan alapelmélet, mely segít jobban megérteni a világ változásainak ritmusát. A Nap ciklusát követő naptárak szerint február 4-én, a Hold ciklusát követő naptárak szerint február 16-án, a tavaszi első Újholdkor kezdődik el az új esztendő.

Hogy kerül épp a Yang, a Föld és a Kutya az idei évhez? A Yang és a Yin polaritás váltakozva követik egymást, tehát minden olyan év, mely a kínai naptár szerint páratlan számra végződik Yang, a párosak Yin évek. A mi naptárunkban ez pont fordítva esik. Úgy tartják, hogy kapunk Elemeket az Égtől, (mely mint Yang teremtő minőség hat ránk), és a Földanyától, (mely mint Yin befogadó minőség hat ránk).

Kínai naptár szerint 4715-öt írunk, vagyis egy tíz éves ciklus felénél járunk. Az Elemek, melyek az Égi minőséget hordozzák: Fa, Tűz, Föld, Fém és Víz. Mindig ebben a sorrendben követik egymást két évenként, 1-re végződő év Fával indul. A mi naptárunk szerint ezek a 4-re végződő évek.

Minden Égtől kapott Elem a megjelenése évében erősödik, az év végére ér a tetőpontjára, ez lesz az Elem Yang éve, hiszen ekkor válik aktívvá, teremtővé, és az év végéig erősödik. Az Elem második évében lesz Yin év, mert lassan csökken az aktivitása, és év végére múlik a hatás, hogy átadja helyét a következő Elemnek. Így jön ki az Égtől kapott Elemek tekintetében egy 10 éves ciklus. Mivel látható, hogy a kínai rendszerben az Elemek nem állandóak, folyamatos változásban vannak, és változtatnak maguk is, Változó állapotoknak is hívják őket. Ez az év, mivel 5-ösre végződik a kínai naptár szerint, és mivel az új Elem első éve, Yang év, az Elemek ciklusában pedig a Föld következik: így lesz az év Yang polaritású, és Föld Elemű. 

A Földanyától kapott minőséget hordozó hatásokat megfoghatóbb, emberek körül élő állatok képeivel szimbolizálták, de ezeknek is van saját Elemük, és hordozhatnak plusz Elemeket is. Az állatok fő Elemei tehát: Patkány – Yang Víz, Bivaly – Yin Föld,  Tigris – Yang Fa, Nyúl – Yin Fa, Sárkány – Yang Föld, Kígyó – Yin Tűz, Ló – Yang Tűz, Kecske – Yin Föld, Majom – Yang Fém, Kakas – Yin Fém, Kutya – Yang Föld, Dísznó – Yin Víz.  Ennek a sorrendnek is látható a ritmusa, egyfelől a Yang és a Yin váltakozva követik egymást, másfelől pedig két-két azonos Elemet hordozó Állatjegy között mindig van egy Föld minőséget hordozó Állatjegy, így létrejön egy 12 évből álló ciklus. Az Égi minőségű 10 éves ciklus és a Földi minőségű 12 éves ciklus adja ki azt a rendszert, melyben ugyanaz az Elem ugyanazzal az Állatjeggyel 60 évente találkozik össze.

A Kínai asztrológiában a hónapoknak, a napoknak és az óráknak is van Égtől kapott Eleme, Földanyától kapott Állatjegye, és Yang, vagy Yin polaritása. Ezek a tényezők együtt adnak ki egy születésnapra jellemző mintázatot. Tehát nem sokat jelent, ha csak azt tudjuk, mi volt a születésünk évében az Elem, az Állatjegy, és a polaritás. Ha csak ez számítana, akkor az azonos évben született emberek mind egyformák lennének, ami nyilvánvalóan nincs így. Mindenki egyedi mintázatot kap a születésekor, ehhez ismerni kell a születési év, hónap, nap és óra által hordozott Égtől kapott Elemet, és Földanyától kapott Állatjegyet, valamint ezek egymásra gyakorolt hatását is.

A most induló évben a Kutya alapvetően Yang Föld Elemű minőséget hordoz, így az Égtől kapott Föld minőség még erősebb lesz, hiszen a Kutyában ugyanez az Elem a legerősebb, de a Kutya hoz még Yin Fém és Yin Tűz minőséget ehhez. Hogy ez hogyan fog hatni az életünkre, az a saját Elemeinktől függ. Belátható, hogy teljesen más a helyzet, ha valakiben kevés a Föld Elem, és most az év erőteljes Föld Elemű hatása ezt felerősíti, mint ha valakiben eleve sok a Föld Elem, és azt erősíti fel. Általánosságban viszont az elmondható, hogy mindaz, amit a Föld minőségről tudunk, erőteljes hatással érkezik meg, hisz az Ég és a Föld is ezt adja, és ehhez még Yang a polaritás is idén.

Kínai horoszkóp 2018: Konfliktusokkal terhelt lesz a kutya éve

2018, a kínai horoszkóp szerint a Kutya éve lesz, és február 16-án veszi kezdetét. Ez az időszak talán elég lesz, hogy pszichésen felkészüljünk arra, ami ez után fog következni. A kutya, a kínai horoszkópban az értelem és a védelem szimbóluma, ugyanakkor az előttünk álló 2018-as évet egy nagyon érzékeny és sérülékeny időszakká változtathatja a történelem szempontjából. Erre az időszakra jellemző lesz, hogy mindazok, akik elégedetlenek szociális helyzetükkel, ennek hangot is adjanak, hogy ezáltal egy elfogadhatóbb életszínvonalat tudjanak biztosítani gyerekeik számára.

A kínai hagyomány és babona szerint, a Kutya szimbóluma alatt álló időszakokat heves konfliktusok jellemzik. A vas Kutya éveit talán még ennél is pusztítóbb energiák jellemzik, mely akár a háború előszeleként is értelmezhetőek. Ez a vas Kutya éve legközelebb 2030-ban következik be. A 2018-as évben mindannyian nagymértékű toleranciáról és empátiáról kell tanúbizonyságot tennünk, hiszen csak így tudjuk megőrizni a karmikus egyensúlyt és elkerülni a fölösleges konfliktusokat.

A 2018-as kínai horoszkópot a Föld Yang energiái uralják. Ez azt jelenti, hogy a jövő év tele lesz olyan eseményekkel, melyek a biztonsággal, társadalmi megmozdulásokkal lesznek kapcsolatban. A világ vezér egyéniségei hallatni fogják szavukat, a társadalmi párbeszéd és szolidaritás kapcsán. Földünk tele lesz a különböző társadalmi rétegek közötti konfliktusokkal, melyek a kapzsiságból, a mérhetetlen egoizmusból és a nemtörődömségből fakadnak. Ezen csak egy nagyméretű kulturális impulzus segíthet, úgy egyéni, mint a közösség szintjén.

Mindezek ismerősen hangzanak számodra? Attól tartunk, hogy igen.

Ezért ebben a bizonytalan helyzetben, nagyon fontos, hogy megtartsuk hitünket, tiszta szívünket és lelkünket. Nézzük tehát, mit kell tennünk, hogy átvészeljük ezt az időszakot!

Győződjünk meg arról, hogy jó barátokkal vagyunk körülvéve, akikre mindig számíthatunk!

Mert könnyebb egy munka kapcsolatot kialakítani, mint igaz barátokra lelni. Tudjuk, hogy a munkahelyi sikerek általában együtt járnak az anyagi sikerekkel. De a bajban, az igaz barátok jelenléte mindennél fontosabb. És nem a Facebook barátokra gondoltunk, hanem azokra, amelyek segítségére minden körülmények között számíthatunk. És minél több ilyen baráttal rendelkezünk, annál jobban érezzük magunkat. Egy kutatás kimutatta, hogy azon személyek esetében, akik nem rendelkeznek barátokkal, a túlélés esélyei a felére csökkennek. Ezért minden erőnkkel azon legyünk, hogy úgy a munkánk, mint a személyes kapcsolataink terén, minél több igaz barátra tegyünk szert.

Figyeljünk kellőképpen a megfelelő alvás mennyiségére, hiszen a pihenés semlegesíti a negatív energiákat!

Egy nehéz nap után, a jó minőségű alvás hozzásegít az elveszett energiák pótlásához, és ezáltal jobban tudunk koncentrálni a munkánkra. Az alvás ugyanakkor fontos a boldogságunk szemszögéből is. Po Bronson és Ashley Merryman újságírók, a NutureShock című lapban megállapítják, hogy az alváshiányban szenvedő emberek hajlamosak a velük történt negatív dolgok kihangsúlyozására. Ugyancsak a kialvatlanság számlájára írható, hogy az ilyen embereken elhatalmasodik a félelem és a harag érzése.

Töltsünk minél több időt a család és a barátok társaságában!

Ez a kijelentés úgy hisszük nem kerül bizonyításra, hiszen nincs nagyobb boldogság annál, mint amikor a családdal és barátokkal tölthetjük a szabad időnket. A Harvard Egyetem kutatója, Daniel Gilbert szerint, semmi nem tölthet el bennünket nagyobb boldogsággal, mint a szeretteink és barátaink közelsége. Ezért különösen az előttünk álló évben becsüljük meg úgy a barátainkat, mint a családunkat, hiszen a bajban csak rájuk tudunk számítani teljes mértékben.

(filantropikum)

Ha maradt még benned kíváncsiság akkor talán ezen az oldalon minden részletre menő tájékoztatást megkapsz:

http://officina.hu/erdekessegek/164-kinai-horoszkop-2018-kutya-eve-2018

 

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5313665994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

100 kóbor kutya 2018.02.16. 17:09:12

Ez mind nagyon szép, nagyon jó, nagyon okos és nagyon tudományos. De azt tessék nekünk megmondani Guma Néni vagy Bácsi, hogy lesz elég cobák mindannyiunknak, ha nem is minden nap, de legalább minden másnap, és sokszor kerget meg bennünket a sintér, vagy kevésszer? Az alvás mennyiségére nagyon odafigyelünk, de a sintérek miatt nem fenékig főtt, füstölt disznócomb az életünk. Ezt még az állandóan ármánykodó macskák is elismerik. Őket bezzeg nem hajkurássza a gyepmester!

eszti..... (törölt) 2018.02.16. 17:28:58

@100 kóbor kutya:

A macskákat a kutyák hajkurásszák, azokat a gyepmester. Ki van ez találva, kérem.

guma 2018.02.16. 17:52:21

@eszti.....: :)

nem is kell nagy fantázia hozzá.

guma 2018.02.16. 17:54:18

@100 kóbor kutya:

hogy szép vagy jó lesz az még rejtély. :)
de az már egy csoda, hogy kimozdított téged a komfort zónádból.

gazoló 2018.02.16. 18:31:32

@eszti.....:

vannak kivételek)

a kép címe:

1. falka fel,vigyázz!

2. vacsora előtt

www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/02/16/84610294447_1015321088046.png

eszti..... (törölt) 2018.02.16. 19:15:14

@guma:

Mindenki kerget valakit.

eszti..... (törölt) 2018.02.16. 20:06:26

@guma:

Igen, de ezt nehezen ismerjük fel. ))

gazoló 2018.02.16. 20:43:40

@100 kóbor kutya:

szasz kutty) jó,hogy jöttél,de régen ugattál)

esetleg lehetne ez az új gyík)

itt mindig akad vmi "cobák!

..........

www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/02/16/78210411755_51596a016b7b9.jpg

.....

giphy.com/gifs/cute-dog-dTYI2Cu25gsTK

dr. jenőke (jenőke) 2018.02.17. 05:48:33

- - -
Csukás István A KUTYA ELSŐ VERSE

Asztal alatt sűrű homály,
asztal alatt kincsesbánya,
rég feledett kéziratok,
közöttük a gazdi lába.
Mivel minden zugot elönt
a sok telefirkált papír,
ez meg milyen foglalkozás,
szegény gazdi egész nap ír!
Közben nyög meg sóhajtozik,
és füstöt fúj, mint a kémény,
ködös szemmel hova bámul,
dől belőle a sok élmény.
Jön a kutyám szimatolva,
ő most egy nagy nyomozó eb,
fölfedezi a világot,
és most az orrával főleg.
Megtelik az orrsövénye,
minden szagot külön választ,
csípőst, fanyart, dohost, szúróst,
felsorolni ki tudná azt?
Csodálatos szimatával
betalál az asztal alá,
futólagos üdvözlésként
a lábam puhán megnyalá.
Majd mint kinek megtelt orra,
s rájött, hogy van éles foga,
rágcsál, mar, tép a homályban
nagy szuszogva és morogva.
Én csak félig figyelek rá,
markában tart még az ihlet,
nem a lábam rágja, érzem,
hát akkor mit rágcsál itt lent?
Lenézek: a szája tele
rövid verssel, hosszú verssel!
Bűntudatos szemmel néz rám:
Most mi lesz, ugye nem versz el?
Rágd át magad, de ne nyeld le,
szólok, hátha beteg leszel!
A vers, hm, a lélek étke,
s jobb, ha te még kolbászt eszel!
- - -

guma 2018.02.17. 13:38:13

@dr. jenőke (jenőke): :)

mindig remekelsz! :D

(én meg annyira feledékeny vagyok, hogy ez a könyv teljesen kiesett :)))))

gazoló 2018.02.18. 12:26:19

@dr. jenőke (jenőke):

mostakkor esti vers is lesz lefekvésre? kutyásos is)

taga20 2018.02.18. 14:10:15

@gazoló: persze! az ágytálat ne tojja alád valaki?:)))

gazoló 2018.02.18. 15:50:57

@taga20:

nézed a g..cit,ahogy húzza a nótáját,szépenszóló muzsikáján az akolban?(
süti beállítások módosítása