He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Túlélésünk titkai

2012.01.28. 08:21 guma

Lehetséges, hogy van akinek szexuális téma "sértő" kifejezéseket  tartalmaz ezért - kérem az ne olvassa tovább! 18+

Pár napig itt az év elején körbejárjuk a csodálatos és meglepetéssel teli, nő és férfi kapcsolatokat sok-sok variációban humorral vagy komolyan érintve a témát (ha időm engedi), hol írásban, hol fimen...

Kezdjük ezzel az írással ami annyira tetszett (valakinek, hogy elküldte nekem én meg), átloptam ide mert mindig lesz szex, szerelem, tavasz... :)

írta : CSIZMADIA MARIANN

"...mert erős a szeretet, mint a halál,
kemény, mint a sír a buzgó szerelem,
lángjai tűznek lángjai, az Úrnak lángjai."
(Énekek éneke)

A pszichiáter kilép a kapun. Felnéz a vigasztaló feliratra: "Feltámadunk!" Sóhajt. Ilyenkor tavasszal annyi kedves öreg baráttól kell búcsúzni. Tavasszal megy el a legtöbb. A buszmegállóban aztán elmosolyodik. Egy csapat kutya izgatottan üzekedik, és egy fiatal pár vadul csókolózik. A fiú szatyrából kézikapa, ültető kanál kandikál ki. A lánynál egy műanyag kanna, de a csók hevében elejti. Koppanva odébbgurul.
Így van, gondolja a pszichiáter. Az idő, mint egy kérlelhetetlen tank gördül felettünk. A halandó test visszatér a földbe, de megújul a langyos szélben párázó táj, és szerelmi vágy hajt embert, állatot egyaránt.
Idős, szikár úr áll a pszichiáter mellett, megbotránkozva súgja: "Micsoda világ! Ezek olyanok, mint ott a kutyák, szemérmetlenek. De én mondom önnek, a kutyák jobbak, mert azoknak szezonjuk van, de ezek a mai fiatalok ezt csinálják egész évben. Ezek nem tudják, mi a szerelem!"
A pszichiáter megértően bólogat, a kedves öregúr karján fekete szalag. Biztos jólesik neki, ha valaki meghallgatja. De közben arra gondol, hogy nem csak a mai fiatalok jellemzője a szakadatlan szeretkezőkedv, hanem az egész emberi fajé.
A létért való küzdelemben azok a fajok maradtak fenn, amelyeknél a szaporulat meghaladta az elhullást. A homo sapiens természeti körülmények között rossz szaporulatú faj. őskori, mezítelen, tudattalan elődeink igen rövid életűek voltak. Óriási volt a csecsemőhalandóság, pedig akkor is csak évente egy utódot nemzett egy pár. (Primitív népeknél ezért is nincs monogámia ma sem.)
A legerősebb, legügyesebb törzsek is csak lassan gyarapodtak. Az utolsó pár száz év, amely helyenként túlnépesedéssel fenyegeti a Földet, nem változtatott a génekbe táplált parancson. Olyan a párzási kedvünk, mint a rágcsálóké. Nem igazán romantikus, virágbimbós tavaszi ábrándképek a süllyedő hajók menekülő patkányai, ám a túlélés rettenetes, elemi erejű vágyát példázzák, mialatt egymást taposva, harapva-marva menekülnek, párzanak. Holtig követik a genetikus parancsot, amely fenntartja a fajt.
Ezért nem pusztulnak ki a Földről az embertől, állattól szakadatlanul üldözött nyulak. Ez a buzgó szaporaságú, kedves állat be is vonult a húsvéti jelképtárba.
Sok magasabb rendű érzelmekre érett olvasó most azt kérdezi, hogy mi köze ezeknek a fajfejlődési, biológiai tényeknek a szerelemhez? Persze, nem tagadja, fontos a fajfenntartó ösztön, de a szerelem az valami egészen más. Polgári és egyházi esküvőkön egyaránt elhangzik, hogy "a szerelem szívetekben évek múltával majd szeretetté válik"
Hát ez az, ami tévedés. A pszichiáter, a pszichológus tudja, hogy a hosszú, boldog házasságokat a szeretet hozza és tartja össze. Ez egészen más dolog, mint a szerelem. Nem ösztön. Tanult érzelem. Az édesanyja ölében biztonságot kapott, jól szoptatott, gyengéden pirongatott gyermek megtanul figyelni a másikra, ragaszkodni hozzá, megérteni, ha kell, megbocsátani. Anyátlan, kivetett, durván nevelt emberben ez nem terem meg, pedig a szerelmet, az ösztön-parancsolta mámort ő is megéli rövidebb-hosszabb időre.
Azok a boldog párok, akiknek a szerelem görögtüze múltán is megmarad a szeretetük, de ők már eleve szerették is egymást. Barátok is tudtak volna lenni, szerelem nélkül.
A szerelem tüze nem csillagszóró vagy gyertyafény. Rettenetes, félelmetes erő. A történelem előtti őskorban inkább megerőszakolta, mintsem szeretgette asszonyát a neandervölgyi ember. A szocializáció, a tabuk és rítusok, a vallások lassan szelídítették meg a nyers ösztönkésztetést.
A szerelem mégis szép lett. Szépségét ugyanaz teremtette meg, ami megszépíti a bűn világát is: a kultúra, a művészet. Nincs szörnyűbb tett az anyagyilkosságnál, ám a művészet tragikus nagyságúvá emeli Elektrát. Ezt már a barlangban makogó ősünk is kezdte érezni - barlangrajzai tanusítják. Az óceániai szigetvilágban ma is élnek kőkorszaki szinten népcsoportok, az "élő kövületek". És ha arra kószál tavasszal a gazdag, rafinált élvezetektől fáradt turista, egyszer csak megrekken a lélegzete, amikor feldobognak a szerelemünnepet hirdető tam-tamok, és színesre festve, csillogó madárként kerülgetik-hívogatják egymást a fiúk és a lányok. Szókincsük szegényes, de szavak nélkül is elmondják azt, amit a költészet, a zene és valamennyi művészet mindig újra próbál kifejezni: az örökkévaló természet parancsát.
A szerelem azért is félelmetes, mert a szerelmes önmagát is becsapja. A szeretet nem hazudik. De az ösztön gyakran vakfoltot teremt ízlésünkön, kritikánkon, erkölcsi szemléletünkön is. Ha szerelmi kudarctól szenvedő emberrel beszélget, a pszichiáter számára mindig feltárul, hogy eleve mindent tudott a másikról a csalódott: azt, hogy iszik, hogy kacér, céda, hogy nincsenek ambíciói. Csak félresöpörte tudatából a tényeket, mert "megígérte, hogy értem új életet kezd", "majd lecsillapodik", sőt "majd megnevelem".
Mert a szerelmet nem a logikánk irányítja. A szerelem titok. Mint Pallasz Athéné Zeusz homlokából, teljes fegyverzetben pattan elő tudattalanunkból, elfojtott, elfelejtett vágyainkból. Tehetetlenül fogadjuk az érzést, amit legtöbbször csak magyarázgatni tudunk, de megmagyarázni nem.
A szerelem menedék. A rohanva párzó patkányok képe viszolyogtató. Ám a háborút megélt nemzedék megindultan olvassa H. Böll Csoportkép hölggyel című regényében a bombázás emlékét. Amikor a sötét pincékben, a rengő falak, a halál árnyékában szakadatlanul egymást keresték a remegő testek. Azok a párok is, akiknek alig volt igazi közük egymáshoz.
A győztes hadseregek meggyalázó erőszaktételeit csak a kiéhezett nemiségű katonák kíméletlen gonoszságának, erőfitogtatásának véli mindenki. Erről, mint saját élményéről beszélt a pszichiáternek egy frontokat járt veterán, szégyenkezve, bűntudattal. Nem nyers vágy vagy gyűlölet hajtotta. Arra gondolt, hogy talán már holnap meg kell halnia.
Mert a szerelmi élmény csúcsa, az orgazmus - ahogy Garcia Marquez írja le a Száz év magány-ban: "amikor felrobbannak a narancsszínű gömbök" - megajándékoz bennünket a megsemmisülés és az újjászületés, a feltámadás élményével. Ad egy pillanatot az öröklétből.
A szerelem, amely eredetében és lényegében testiség, állati ösztön, a beteljesülés pillanatában találkozik a lélekkel. Emberivé válik. Ad egy pillanatot az öröklétből: a léten túli üdvösség ígérete. Boldogság.
Megjön a busz. A finom, idős úr hálás a figyelemért. A peronon tovább folytatja: "...mert nagy szerelem volt a mienk, kérem, de én az utcán így nem viselkedtem". Egy gyűrött kis képet mutat. Merev, hullámos frizura alól bájos női arc mosolyog. Az úr párás szemmel nézi. Visszanéz a temető felé. "Tavasszal többször járok ki. Minden kizöldül" majd mi is feltámadunk."
A kanyarból látszik, hogy még mindig csókolja a fiú a lányt.

forrás : http://www.net.hu/westel900/talalkozasok/2_02/12.htm

 

ez pedig az a film ahol Jennifer Annistont (ha ez vigasztal valakit. DDDD) is vénnek nevezik : 

Nem kellesz eléggé

 

39 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr473525705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2012.01.28. 12:10:41

A cikk szerintem korrekt, filmet nézni nincs kapacitásom mostanában.

Ayuamarca 2012.01.28. 12:29:50

@conv: na ja, ez is benne van. Kinek mi a legvonzóbb tulajdonság: van akinek a másik bankszámlája.

guma 2012.01.28. 12:51:21

Fiúk!
kicsit visszapofoztatok az életbe :)
már nem is fáj annyira ami fáj. már a mérgem is csitult - hála nektek! :)

jó kis terápia ez a kocsma! jövök még, el ne tűnjetek! DDDDDDDDDDDDDD

guma 2012.01.28. 19:56:51

hahó! :)

aludjak egy jót? ne kocsmázzak? DDDDD

mert tudjátok : ökör iszik magában....

conv 2012.01.28. 21:20:10

a túlélés titka, hogy a párzási időszakban a vándorlási útvonalon legyen az ember
img236.imageshack.us/img236/1444/ellagodeloscisnesxu8.jpg

miről van itt nagybasz0 2012.01.29. 11:35:27

Kiráz a hideg a hangjától... még a farkam is lekonyult... gondolom a szteroidoktól ilyen transzi...

www.youtube.com/watch?v=pvvJKvODEsM&feature=related

Horizont 2012.01.29. 14:56:24

@miről van itt nagybasz0:
Ha én pasi lennék besz@rnék egy ilyen nőtől:DDD

@conv: Brrrr ez olyan így mint egy horror film részlet:))

tokmányos 2012.01.29. 16:28:09

@Horizont: Kezdhetem elölről.( Valamit elbastam ,és eltűnt amit eddig írtam ) " Ha én pasi lennék besz@rnék egy ilyen nőtől:DDD " Hát mondasz valamit kedves Horizont !!! Volt az életemben egy 21 éves hölgy akinek olyan irracionálisan kemények voltak a dudái,mintha kőből lettek volna ,kifejezhetetlen borzongás futott át rajtam ,amikor megérintettem őket.Megnyugtatok mindenkit, hozzászoktam és több évig keménykedhettem én is......Más: Egy alkalommal a nyári szellő összesodort a NagybaszO által bekopizott csaj adottságaival rendelkező hölggyel.Nem is értem mivel érdemeltem ki a sorstól ezt az élményt?Az esztétikai látvány,úgy elragadott magával,csak néztem ,néztem .....( persze kizárólag " művész " szemmel). Nagy nehezen magamhoz térve beteljesedett a nyári szellő akarata,viharrá,mennydörgéssé változva át. - azért convtól elkérném a " vándorlási útvonal" "dzsípiesz" adatait!A csodás 6 fenék láttán a fajfenntartási ösztöneim előtörtek!

Horizont 2012.01.29. 16:46:17

@tokmányos: "kizárólag " művész " szemmel"
Minggyá gondoltam! A férfiaknak több fajta szemük, agyuk, szemléletük van:) Még jó,hogy csak egy farkuk! Mi lenne a világgal ha abból is több lenne:DDDDDD

tokmányos 2012.01.29. 17:16:31

@Horizont: Tudtam ,hogy bele rúgsz a pattogó labdába. "Még jó,hogy csak egy farkuk! Mi lenne a világgal ha abból is több lenne:DDDDDD " Mi lenne?Hát az evolúció gyorsabban működne!(ez nem igaz ,de jó volt leírni.)A "művész szemmel" azért írtam ,hogy utaljak az előző posztban írt hozzászólásomra. Amit leírtam Te is arra gondoltál,mint NŐ ? " Horizont 2012.01.29. 14:56:24

Ha én pasi lennék besz@rnék egy ilyen nőtől:DDD" A két történettel csak azt akartam kifejezni,ha Pl. valami csoda folytán egy öt csillagos szállodában találnánk magunkat, kinyalnák a seggünket,( ott sürögne,forogna az összes pincér az óhajainkat várva),és olyan ételeket tennének elénk amikről ,legfeljebb csak áhítoztunk .Élveznénk az illatokat, de nehezen fognánk az étkezéshez.

Horizont 2012.01.29. 18:02:06

@tokmányos:
Csak viccöltem na....:)
Kivéve ezt az "egy farkas" dolgot! Hahahahahaha.
Így is ezzel az eggyel is milyenek a pasik, hátha még több is lenne nekik:DDDDDDDDD Egyik megpihenne a másik meg "dógozna":DDDD

guma 2012.01.29. 19:50:20

na ez szép : egyiknek farka konyul egy "fonott kalácstól", a másik élvezkedik a harmadik már a farkakat is párosával látná... :)

hova kerültem? DDDDDDDDDD

tokmányos 2012.01.29. 21:04:56

@guma: Irigykedel? Neked ott a kőmíves.Tényleg,hogy álltok a felújítással?

guma 2012.01.29. 21:18:29

@tokmányos: á, dehogy csak qrvára lerobbantam :)
ma a fiaimmal folytattuk, hétfőn jön a kárbecslő, de már holnap mosni tudok és érdemes (hű minek nem lehet örülni! DDDDDDD)

guma 2012.01.29. 21:23:05

@tokmányos: tudod milyen amikor a ruha érintése is fáj a kezeden? SSSSS
na most itt tartok!
a csaj elbújhat mellettem - mert a karom már edzés nélkül szétfeszíti a pulcsi úját!
helyettem az ízületek dolgoznak (meg a hidegfront. DDDDDDDDDDD)

tokmányos 2012.01.29. 21:33:06

@guma: Én valamiről lemaradtam.Mi az ,hogy kárbecslő? Azt hittem vettek egy kisebb ingatlant,és azt újítjátok fel. Csak nem tűz volt?

guma 2012.01.29. 21:47:23

@tokmányos: kétszer szétázott a nagyszoba (gardrób szétszereltetés, ruhák, egyebek zsákolása, vakolat leverés, új nyomvonal a dugaljaknak, stb. stb.. - festés, falszárítás...
1 hét múlva újra elölről, csak most másfelé folyt a víz!

tokmányos 2012.01.29. 22:00:55

@guma: Csőtörésetek volt? Családi házban laktok? Tetőteres? Még kérdezhetnék ,de ez már úgy sem segít rajtad.Az okok érdekeltek volna.

guma 2012.01.29. 22:10:25

@tokmányos: bérház, de a szomszéd lépcsőház egyik lakásának a fürdőszobája az én nagyszobámmal szomszédos, és hát azon a falon a dugaljak berobbantak így derült ki, hogy vízben áll...
(jó, hogy a szekrény nem kezdett penészesedni. most a falszárítás miatt állandó szellőztetés, mert az ablakokon is folyik a víz a vakolás után, én meg megfagyok és semmit, de semmit nem találok, mert a zsákokat állandóan, ide oda kellett pakolni...)

a többit fantáziádra bízom.
szerencse, hogy fantasztikus szomszédaim vannak és most a bezsákolt könyveim és a bútorok egy része náluk landolt alattam, mellettem :)

guma 2012.01.29. 22:24:27

na jó éjt mindenkinek! :)

megyek túlélni....

guma 2012.01.30. 17:41:43

@conv: légyszi, derítsd ki ezt a technikai folyamatot!:)

jobb mint a műtét, és zsozsót hoz a konyhára az már biztos! DDDD

conv 2012.01.30. 18:27:52

@guma: csak kövesd a képen látható technikát a hasadról felgyűröd a bögytokba a zsírt, és már kész is. :)

guma 2012.01.30. 19:41:49

@conv: sajnálom ekkora erőm még a levegővételhez sincs. :)
maximum lepedőgyűrés megy. DDDDD

tokmányos 2012.01.30. 20:22:24

Kedves guma !Nem félsz,hogy a vizes lepedőn felfázol? " maximum lepedőgyűrés megy. DDDDD " Vagy már kiszáradt a lakás,hogy már ilyenen töröd az agyadat,ahelyett ,hogy légzési gyakorlatokat vennél?

guma 2012.01.30. 20:35:40

@tokmányos: a fal vizes, nem a lepedő. :)
tetete, hol jár a kis agyad. DDDDD

tokmányos 2012.01.30. 20:45:08

@guma: De a szoba levegője is átpárásodik,ezáltal a lepedő is! Csak az egészséged megóvása érdekében írtam le az intelmeimet.Majd jól, majd megfázol,oszt prüszkölhetsz.Azért van egy mentő ötletem: forró vasalóval vasald át a lepedőt ,és siess az ágyba.

tokmányos 2012.01.30. 20:46:24

@tokmányos: Ne a falat vaze, mondom a lepedőt.

tokmányos 2012.01.30. 20:48:30

@tokmányos: Persze,ha a falnak támaszkodva akarod???Lehet a falat is!

tokmányos 2012.01.30. 20:50:56

@tokmányos: Egyáltalán ,a kupiban megtaláltad a vasalót? Mert ha nem ,feleslegesek az ötleteim.

guma 2012.01.30. 20:55:25

@tokmányos: vasaló nincs...
az ágyba meg sietek! :)

miről van itt nagybasz0 2012.01.31. 11:55:07

Egy borkereskedés szerződött borkóstolója meghalt, így az igazgató
hírdetést adott fel a megüresedett hely betöltésére.
Egy elhanyagolt külsejű, részeges kinézetű férfi jelentkezett interjúra.
Az igazgató kínosan törte a fejét, hogyan is rázhatná le?
Kezébe adott hát egy pohár bort.
A jelölt megkóstolta:

"Ez egy Muscat, 3 éves, északi lejtésű dombról, acéltartályban
érlelve; alacsony fokozatú, de még elfogadható..."
"Helyes! " - mondta az igazgató.

Második pohár...

"Ez egy Cabernet, 8 éves, délnyugati lejtésű dombról, tölgyfa
hordóban érlelve 8 fokra. Még 3 évig kellene hagyni a legjobb
végeredményhez."
"Talált! " - ismerte be kelletlenül az igazgató.

Harmadik pohár...

"Ez egy Pinot Blanc pezsgő, magas rangú, exkluzív!"- szólalt meg
nyugodtan a részeges.

Az igazgató megdöbbent. Segélykérően a titkárnőjére pillantott.
Az kiment a szobából, majd perceken belül visszatért egy
vizelettel teli pohárral.
A jelölt megkóstolta...

"Ez egy szőke, 26 éves, 3 hónapos terhes és ha még most se adja
nekem ezt a k**va állást, megnevezem a gyerek apját is!!"

:)

guma 2012.02.03. 19:28:33

@conv: :)
kis telhetetlen! DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

tokmányos 2012.02.04. 08:32:01

@guma: A sok karú Síváról ,már hallottam,de sok farkú fáról....? Haza vinnéd a fát szívesen azt hiszem.

tokmányos 2012.02.04. 08:36:21

@conv: A háttérben megbúvó igazságosztó,pillanatokon belül előgyün.( A siker ára,nem marad el.)
süti beállítások módosítása