He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Pintér Sándor javaslatára Novák Katalin meneszti a Pegasusszal megfigyelt dandártábornokot + Novák Katalin meneszti Áder János legfontosabb testőrét, akit Pegasusszal figyeltek meg

2023.11.20. 04:01 guma70

2024. február 10-ei hatállyal Novák Katalin köztársasági elnök – a belügyminiszter javaslatára – felmentéssel megszünteti Pomozi Sándor rendőr dandártábornok hivatásos szolgálati jogviszonyát, derült ki a péntek esti Magyar Közlönyből.

A határozatot Pintér Sándor belügyminiszter is ellenjegyezte. Mint arról korábban beszámoltunk, a Köztársasági Elnöki Őrség egy vezető beosztású tisztjét, Pomozi Sándor dandártábornokot és beosztottját, Viplak Attila törzszászlóst is megfigyelhették a Pegasus kémszoftver felhasználásával.

Viplakot 2019 nyarán vették célba, a fontosabb pozícióban lévő Pomozit hosszabb ideig, 2019 tavaszától legalább öt hónapig figyelhették, derítette ki a Direkt36 oknyomozó portál.

A Pegasus kémszoftver képes a telefonok összes információját összegyűjteni, a mikrofont és a kamerát távolról is bekapcsolni.

Lapunk érdeklődésére a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóirodája arról tájékoztatott, hogy a köztársasági elnök, valamint szükség szerint a köztársasági elnök családjának személyvédelmét a Készenléti Rendőrség szervezi és hajtja végre. A Köztársasági Elnöki Hivatal székhelyéül szolgáló Sándor-palota épületének létesítményvédelmét szintén a Készenléti Rendőrség látja el. Azt is hozzátették, hogy a Direkt36 írásában foglalt feltételezéseket nem kívánják kommentálni.

https://index.hu/belfold/2023/11/18/pegasus-kemszoftver-megfigyelesi-botrany-novak-katalin-pintar-sandor-koztarsasagi-elnok-magyar-kozlony/

Novák Katalin meneszti Áder János legfontosabb testőrét, akit Pegasusszal figyeltek meg

Február 10-ei hatállyal megszünteti Pomozi Sándor rendőr dandártábornok hivatásos szolgálati jogviszonyát Novák Katalin. A köztársasági elnök október 18-i határozatát péntek este tették közzé a Magyar Közlönyben, miután Pintér Sándor belügyminiszter is ellenjegyezte.

A határozatban hivatkozott jogszabály szerint Pomozi szolgálati jogviszonya átszervezés miatt szűnt meg, miután a számára felajánlott, a végzettségének és képzettségének megfelelő más szolgálati beosztást nem fogadta el.

Pomozi Sándor Áder János volt köztársasági elnök legközelebbi testőre volt, ő hozta létre és irányította az Elnöki Őrséget. A Direkt36 tárta fel, hogy

Pomozit és egy közeli munkatársát is megcélozták az izraeli Pegasus kémszoftverrel 2019-ben, amikor még Áder volt hivatalban.

A cikk szerint Pomozi rendelkezett a legrészletesebb információval a köztársasági elnök és családja összes programjáról és találkozójáról, köztük a magánjellegű tevékenységeikről és külföldi utazásaikról. Nála futott össze ugyanis a köztársasági elnök és családja személyi védelmével kapcsolatos összes információ. A Direkt36 kutatásai alapján valószínűnek tűnik, hogy a parancsnok megfigyelése mögött a rendvédelmi szerveken belül dúló konfliktus állt, ami azután durvult el, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) részleteket akart megtudni Áder János programjairól.

A 2012 óta köztársasági elnök Ádert eredetileg a TEK védte, csakhogy az elnök bizalma 2015-re súlyosan megingott az Orbán Viktor miniszterelnök egykori főtestőre, Hajdu János által irányított szervezetben. A TEK és Pomoziék szakítására azután került sor, hogy a köztársasági elnök Béla király úti rezidenciáján egy gyanús technikai eszközre bukkantak. Ezt követően Áder testőrei 2015-ben kiváltak a TEK-ből, és a Készenléti Rendőrségen belül létrehozták a ma is működő Köztársasági Elnöki Őrséget.

Évekkel később, 2019-ben újra fellángolt az Elnöki Őrség és a TEK közötti konfliktus, mivel az Elnöki Őrség ekkor erős intézményi garanciákkal, önálló területi szervvé alakulással próbálta megerősíteni a függetlenségét. Éppen ebben az időszakban célozták meg Pomozit és Viplakot is a Pegasusszal. Pomoziék megfigyeléséről, a TEK és az Elnöki Őrség konfliktusáról a Direkt36 írt részletesebben.

„Pomozit az ország legjobb személyvédelmi specialistájának tartják. Legendák keringenek róla a rendőrségen”

– méltatta a most menesztett dandártábornokot egy szakértő a Bors 2013-as cikkében, amelyből az is kiderült, hogy még a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel lakodalmának a biztosítását is rá bízták.

A Köztársasági Őrezred tagjaként még az első Orbán-kormány idején került az akkor házelnöki tisztséget betöltő Áder János mellé, akinek a személyi biztonságáért aztán is ő felelt, hogy 2012-ben köztársasági elnöknek választották. Amikor Áder utódja, Novák Katalin 2022 májusában hivatalba lépett, a köztársasági elnök védelmét visszavette a TEK.

https://telex.hu/belfold/2023/11/17/novak-meneszti-ader-janos-volt-testoret-akit-pegasusszal

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3018261733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma70 2023.11.23. 16:03:24

talán túl sokat tudott?
süti beállítások módosítása