He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Benjamin Netanjahu szerint a Hamász elleni megtorlás még csak most kezdődött el. + “Ez a mi szeptember 11-ünk!”

2023.10.10. 17:15 guma70

 

  • Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, a francia és a német vezetők találkoznak, hogy megakadályozzák a háború kiszélesedését

    Olaf Scholz német kancellár azt mondta, hogy később hétfőn tárgyal Franciaország, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok vezetőivel a Hamász Izrael elleni meglepetésszerű támadása által kiváltott válságról.

    „Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország egyesült” – mondja Emmanuel Macron francia elnök mellett, aki a németországi Hamburg városába látogatott megbeszélésekre.

    „Nem szabad megengedni, hogy ez tűzvész legyen a régióban” – teszi hozzá.

  • “Legalább 100 holttestet találtak Be’eriben”

    Az izraeli média arról számolt be, hogy legalább 100 holttestet találtak ki Kibuc Be’eriben a mentőalakokra hivatkozva. Be’eri körülbelül 20 km-re van a gázai határtól, és ez volt az egyik első hely, ahol a Hamász fegyveresei behatoltak és túszul ejtettek izraelieket szombaton.

    • A Hamász fegyveresei és az izraeli hadsereg közötti összecsapások folytatódnak a közösségben. Ma reggel az IDF szóvivője azt mondta, hogy szombat óta 70-100 fegyveres vesztette életét Be’eri térségében.

    • 900 fölé emelkedett a Hamász Izrael elleni támadásában elesett izraeliek száma, és félő, hogy eléri az 1000-et – jelentették be hétfő este.

    Hétfő délután rakétazápor csapódott le Jeruzsálem térségében, több közvetlen találatot Beitar Illitben, Adar-hegyben és Abu Goshban, valamint Betlehemben; A hírek szerint nyolc ember megsérült a támadásokban, hárman súlyosan. A támadás a jeruzsálemi Herzl-hegyi katonai temetőben történt, egyedüli katona Cpl. A 20 éves Nathaniel Young folyamatban volt.
    • Az Izraeli Védelmi Erők főnöke azt mondja a Gázai övezet határa közelében lévő csapatoknak sikerült megszilárdítani a Hamász meglepetésszerű támadása után helyzetüket.

    „Befejezzük a terület megtisztítását, teljes mértékben megtisztítottuk a területet, ugyanakkor már támadásba lendülünk” – mondta „Sokkal több feladatunk van. Erősnek kell lennünk. 

    Rosszul kezdődött, és nagyon rosszul fog végződni a másik oldalon”

    – teszi hozzá.

    • A Hamász azzal fenyegetőzik, hogy megkezdi a túszok meggyilkolását

    A hadsereg szóvivője szerint az utolsó terroristákat megtisztították a déli határmenti településekből, nem sértik meg többé a határt; az északi lakosoknak azt mondták, hogy a növekvő határfeszültségek közepette maradjanak menedékhelyek közelében.

    https://fuhu.hu/izrael-haboruban-folyamatosan-frissitjuk-3/

    “Ez a mi szeptember 11-ünk!”

     

    Az izraeli hadsereg egyik szóvivője, Nir Dinar szeptember 11-hez hasonlította a szombaton kezdődött Hamász támadás következményeit.

    “Teljesen felkészületlenek voltunk. Ez elsősorban a hírszerzés kudarca. A Hamász elfoglalta azt a főhadiszállását az izraeli hadseregnek, mely a Gázai övezet ügyeivel foglalkozott. Ezért is késlekedett a reakció” – nyilatkozta a brüsszeli Politiconak Chuck Freilich, aki korábban a kormányfő nemzetbiztonsági tanácsadójának a helyettese volt. Szerinte az izraeli hadsereg gyorsan visszafoglalja a Hamász által ellenőrzött területeket, de utána felmerül a kérdés, hogy “mit csináljunk: elfoglaljuk-e a Gázai övezetet vagy érjük be azzal, hogy kemény csapást mérünk a Hamászra?”

    Az izraeli hadsereg nem akar bevonulni Gázába, mert az utcai harcok jelentős áldozatokat követelnének, és sok lenne a polgári áldozat. Emiatt pedig még az Izraellel jó viszonyt ápoló arab országok is távolodni kényszerülnének a zsidó államtól.

    “Háborúban állunk és győzni fogunk”

    – jelentette ki Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök. Akinek a felelősségét máris sokan firtatják.

    “A Jom Kippur háború után három és félévig tartott a folyamat amíg a felkészületlenségért felelős Golda Mair kormány megbukott. Most nem hiszem, hogy ez a folyamat eltartana ilyen sokáig” – nyilatkozta Chuck Freilich, a nemzetbiztonsági tanácsadó egykori helyettese a brüsszeli Politiconak.

    https://fuhu.hu/ez-a-mi-szeptember-11-unk/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5618232015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása