He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A résztvevők gyomorforgatónak nevezték, hogy Novák Katalin megjelent a női egyenjogúságról szóló konferencián

2023.07.21. 04:35 guma70

Sahle-Work Zewde, Etiópia elnöke, Novák Katalin köztársasági elnök és Sabana Baszidzs Raszih, a SOLA (The School of Leadership Afghanistan) alapítója (b-j) a Women Deliver 2023 Konferencián Kigaliban a BK Arénában 2023. július 17-én / Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Novák Katalin köztársasági elnök nem aratott osztatlan sikert, miután megjelent egy konferencián, amely a női egyenjogúságról szólt. Az egyik aktivista ezzel kapcsolatban azt mondta, gyomorforgató, hogy normálisnak tekintik a nők jogainak kiterjesztése ellen küzdő szereplők részvételét a rendezvényen.

A ruandai nőjogi konferencia néhány vezető küldöttje megdöbbenését fejezte ki az egyenjogúság-ellenes álláspontja miatt bírált abortuszellenes magyar elnök megjelenése miatt − fogalmazott tudósításában a The Guardian

„Novák Katalint, a nemzetközi »genderellenes mozgalom« egyik fontos szereplőjét a ruandai kormány meghívta, hogy a héten felszólaljon a Women Deliver konferencián Kigaliban, ahol a reproduktív jogok egyike a megvitatott témáknak” − fogalmazott a brit lap. 

Meglepődtünk. Nem értettük, miért hívtak meg egy ilyen nőt

− mondta Bruna Martinez, a konferencia résztvevője, brazil nőjogi aktivista, a Young Feminist Europe tagja.

A tudósítás szerint mielőtt 2022-ben elnök lett, Novák Katalin Orbán Viktor kormányában családügyi miniszter volt, és kulcsszerepet játszott a kormány szüléspárti politikájának megvalósításában.

Novák Katalin korábban azt is kijelentette, hogy a magyar nők „nem versenyezhetnek a férfiakkal”, és nem várhatják el, hogy ugyanannyit keressenek.

Novák vendégül látta az Alliance Defending Freedom (Szövetség a Szabadságért) nevű amerikai szervezet képviselőit is − amelyet a Southern Poverty Law Center gyűlöletcsoportnak minősített −, és olyan ismert abortuszellenes aktivistákat tüntetett ki, mint Frivaldszky Edit és Keresztes Ilona.

Novák Katalin olyan szervezetet vezetett, amely minden nőjogi követelés ellen fellépett

A magyar köztársasági elnök, aki korábban az abortusz és az azonos neműek házassága ellen fellépő nemzetközi szervezet, a Political Network for Values vezetője volt, Ruandában és Tanzániában tett hivatalos látogatást. A konferencia hétfői megnyitóján tapsvihar közepette elmondta, hogy „én vagyok az országom első női köztársasági elnöke”. Közölte, hogy Magyarországon a nemek közötti egyenlőség megteremtésének célja a termékenységi ráta növelése, és reményét fejezte ki, hogy tizenéves lánya indíttatást érez arra, hogy „akár tíz gyermeket is vállaljon”.

Delphine O, a Generation Equality globális kezdeményezés francia különmegbízottja a Twitteren azt írta, hogy Novák úgynevezett „családbarát” értékei ellentétben állnak azzal, amit a teremben ülő feministák képviselnek.

Beirne Roose-Snyder egyenlőségi aktivista Twitteren azt írta:

Teljesen megdöbbentő, hogy a Women Deliver ennyire félreérti a nemek egyenlőségéért küzdő mozgalmat, hogy a magyar köztársasági elnököt a saját platformjára állítja. Igazán gyomorforgató, hogy normálisnak tekintik a nők jogainak kiterjesztése ellen küzdő szereplők részvételét.

Kapcsolódó
Boulevard Voltaire: Novák Katalin ellentéte a felvilágosult feminizmusnak

Boulevard Voltaire: Novák Katalin ellentéte a felvilágosult feminizmusnak

Franciaországban a támadások céltáblája lenne, Magyarországon ő lesz a köztársasági elnök – írják.

A ruandai kormány meghívására érkezett Novák Katalin

„Maliha Khan, a Women Deliver elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a ruandai kormány kérésére egyezett bele Novák platformba állításába. „Ha el akarjuk érni a céljainkat, akkor olyan szereplőkkel is együtt kell működnünk, és párbeszédet kell folytatnunk, akikkel szinte semmiben nem értünk egyet” − mondta.

A Women Deliver közleményében azt írta, hogy „a legkevésbé sem támogatja Novák Katalin nézeteit”, és hogy a megnyitóünnepséget „a házigazda nemzet vezette, ezért a szónokok meghívása az ő hatáskörébe tartozik”.

A Women Deliver álláspontja a nemek közötti egyenlőség és a nők jogainak előmozdítása terén egyértelmű. Hiszünk az olyan politikák fontosságában, amelyek támogatják a nemek közötti esélyegyenlőséget, és megkérdőjelezik a hagyományos nemi szerepeket. Novák jelenléte a megnyitóünnepségen nem változtatja meg az ezen értékek melletti elkötelezettségünket

− fogalmaztak.

Becslések szerint hatezren vesznek részt Kigaliban a csütörtökig tartó konferencián, és további ezrek csatlakoznak hozzájuk virtuálisan.

https://index.hu/kulfold/2023/07/19/novak-katalin-feminizmus-noi-egyenjogusag-konferencia-ruanda-koztarsasagi-elnok/

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3418174020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma70 2023.07.22. 10:02:11

valóban létezik, hogy nemzetközi felháborodást generált a fogát villogtató Sándor palota házasszonya?

látjátok feleim szümtükkel 2023.07.22. 10:11:14

@guma70:

A fidesz kölyke, és tévhitek ellenére nem mindenüt szeretik a fideszt. Akaratuk ellenére a külörszágok emberei sem mind birkák, és nem mindenki a fidesz kolomp után megy. Igaz, hogy ezt itthon szépen elhallgatják.

taga20 2023.07.22. 11:37:00

@guma70: én szeretem a csajokat, még katit is (lehet, hogy most lódítók:)))

ezt azért érdemes megnézni, me tényleg jók a csajok;)

www.youtube.com/watch?v=wD9GVzDNjk4&pp=ygUOZsOza3VzemNzb3BvcnQ%3D

BiG74 Bodri 2023.07.22. 15:45:22

@taga20:
Ez a nő egy szégyen az igazi nőknek. Attól hogy a teste egy nőé, az agya valami gusztustalan, nemtelen. De a princípiumához ez elég.

taga20 2023.07.22. 15:59:26

@BiG74 Bodri: igazad van, de a többi jó csajról nem beszéltél.

megnézted amit beraktam?

BiG74 Bodri 2023.07.23. 07:10:32

Megnéztem, meghallgattam.
Csak hárman vannak :), ennyivel elbírok!
Vannak részek melyek éééérdekesek, Juditka még érik, de van minek érnie. Még sokat problémázik olyan emberi szarságokon, ami intellektuálisan felejtős. Anna és Eszter már túllépett egy másik sávba. Ellenpontként ők túl erősek katikához.

Katiról most épp ez jutott az eszembe:
Három nő ül egy presszó teraszán, mikor odalép hozzájuk egy rendőr s megszólítja az elsőt:
- Magának mi a foglalkozása?
- Én kérem matematikus vagyok, négyzetre emelem a szoknyámat, összeadom magam az igazgatóval és kivonom magam a termelésből.
- És maga? - fordul a másodikhoz.
- Én agronómus vagyok, vándorolok melegágyból melegágyba.
- Hát maga? - kérdi a harmadiktól.
- Jelentem biztos úr, én is kurva vagyok csak nem tudom ilyen szépen kifejezni magamat.

guma70 2023.07.24. 12:16:36

úszott és nyilatkozott.

„Balaton-átúszás csak Magyarországon van”

BiG74 Bodri 2023.07.25. 09:59:47

@guma70:

Hihetetlenül siralmas, stand up komedy.
süti beállítások módosítása