He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Orbán-interjú: “A demokrácia a baloldali politikusok és értelmiségiek marhasága”

2023.07.03. 13:45 guma

„Fekete bárányok vagyunk, de számunkra, magyarok számára ez nem probléma. Kiéneklünk a kórusból, akkor is így tettünk, amikor a Szovjetunió alatt voltunk, a vasfüggönyön túl, és elsőként vívtuk ki magunknak a szabadságot”

– mondta Orbán Viktor abban az interjúban, amelyet a Libero Quotidiano című milánói lapnak adott, amikor Berlusconi temetésén ott járt.

Magánlátogatásra érkeztem, a szívem hozott ide. Silvióval 1993 ősze óta voltunk barátok. Azért keresett meg, mert a politikai pályára lépését tervezte, és a legérdekesebbnek tartott politikai vezetőkkel szervezett találkozókat, hogy eltanulja tőlük a mesterséget” – mondta.

„Az ukrajnai háborúval kapcsolatban nagyon hasonlóan gondolkodott, mint én. És higgye el, arról az Európáról is, amely azért szövetkezett, hogy megbuktassa, amiért nem akarta magát alávetni a német és holland szabályoknak, az egyedülieknek, amelyek számítanak” – fejtegette.

Hozzátette: azért ad interjút, hogy

„megvédje a barátját egy olyan baloldaltól, amely halálában is támadja”.

„Berlusconi a magyarok többsége számára a Milánt jelenti. A mi baloldalunk, amely a nagy progresszív szabadsággyilkos szövetség tagja, megpróbálta démonizálni. Én viszont, mint minden szabadságszerető magyar, mindig közelinek éreztem magamhoz”.

Arra a kérdésre, hogy putyinista-e, Orbán Viktor kifejtette:

„Hogyan lehetnék az? Az oroszok nekünk, magyaroknak a fejünkre léptek. Úgy gondolom, ahogy Silvio és a Szentatya, csakhogy a mi hangunk Európában kisebbségbe szorul. Mert a Nyugatot és a szabadságot védjük: ha Kijev elesik, a mi határunk esik el…”

Mint kérdésre kifejtette, a békének nem ad nagy esélyt.

„A Nyugat, de én inkább az Egyesült Államokat mondanám, le akarja győzni Oroszországot, és Ukrajnát ehhez eszköznek tekinti. Európában – rajtunk kívül – mindenki tartja a száját, mert nem akarja Washingtont maga ellen hangolni. De a csendes többség úgy gondolja, ahogy én, és meg vagyok győződve róla, hogy a hangulat meg néhány hónap múlva meg fog változni. Már látom az első jeleket”.

Arról is beszélt: Európa, ha nem változik, vesztésre áll.

„Nem tehetünk úgy, mintha nemléteznének hatékonyabb és versenyképesebb gazdasági modellek ahhoz képest, amelyeket a hatvanas-hetvenes években fejlesztett ki Európa és amelyeket még mindig védelmez”.

„Silvio képtelen volt megváltoztatni Brüsszelt, ahol Berlinen és Hágán kívül mindenki csak veszít. Én megpróbálom, és talán több szerencsém lesz. Mi kis ország vagyunk, államadósságunk nem a csillagokban van, így alkalmazhatunk más recepteket, nem csak azokat, amelyeket az EU a nagy tagállamokra erőltet. Ha nagyobbak lennénk, nem hagynák nekünk, így viszont…”

Úgy vélte:

„Azért támadnak jogi kérdésekben, mert nem osztják gazdasági szuverenitásunkat. Más modellt ajánlunk, mint amilyet a brüsszeli bürokraták mint egyetlen lehetségest terjesztenek, és amely valójában egy szovjet típusú központosított rendszer. Nálunk egykulcsos az adó, eltérő az adórendszer, a hagyományos családokat támogatjuk, és rendszer, lényegében nulla a bevándorlás, és védjük monetáris versenyképességünket. Nem a szociális állam mellett állunk, hanem egy olyan állam pártján, amely a munkán alapul. Patrióták vagyunk, ahogy Berlusconi is volt” – jelentette ki.

A tekintélyelvűséggel kapcsolatos kérdésre így válaszolt:

a demokrácia a baloldali politikusok és értelmiségiek marhasága.

Kétféle politikai rendszer van a világon, a szabadság és a diktatúra. Magyarország szabad ország, sőt szabadabb, mint sok más, mivel az történik, amint az állampolgárok akarnak.

“Az olyan alapvető dolgokban, mint az állampolgárok, a család, a bevándorlás népszavazást szerveztünk. A többiről a parlament dönt. A bírói függetlenség mutatói nálunk jobbak, mint az európai országok átlagában”.

Megkérdezte azt is a riporter, hogy ha ennyire bizalmatlan Európával szemben, akkor miért nem hagyja el. A válasz:

„Felénk azt mondják, hogy ’nem ilyen lovat akartam’. Én Európában maradok, mert hiszek az álomban és úgy akarom megvalósítani, hogy kikerülünk a jelenlegi rémálomból. (…) Európa azért tekint engem rossznak, mert mi magyarok nem tudunk csöndben maradni. Kimondjuk, amit gondolunk, és nem tartjuk magunk – itt kezdődnek a problémák. (…) Azt akarjuk, hogy Európa a békéért dolgozzon és a ellenálljon az illegális bevándorlásnak”. (…) Azt akarjuk, hogy minden ország olyan bevándorlási politikát folytasson, amilyet akar, függetlenül Brüsszel indikációitól. Csak jogom van ahhoz, hogy megmondjam, kit fogadok be a házamba. Mi például keveseket!”

Orbán Viktor hazugságnak minősítette azt, hogy nem szeretik a melegeket.

„Egyszerűen csak ellenállunk a gender-ideológiának mint társadalmi modellnek. Védjük a hagyományos családot, mint a társadalom motorját. Ha nem tévedek, ezt mondja az Önök alkotmánya is. (…) Úgy gondolom, hogy az európai parlamentet jelenlegi formájában fel kellene oszlatni és olyan rendszerhez kellene visszatérni, amelyben nemzeti delegáltak vannak, mint régen. A Bizottságnak ma túl nagy hatalma van, holott az Európai Tanács döntéseinek kellene, hogy alárendelve legyen, mert ott vannak az európai polgárok megválasztott képviselői”.

Végül kijelentette:

„Legyen világos: mi sokkal demokratikusabbak vagyunk, mint az EU. Jöjjenek el Budapestre, és nézzék meg a saját szemükkel!”

  

(Köszönet Merényi Miklósnak.)

Fotó: Orbán Viktor/Facebook 2019.

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5018158898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2023.07.04. 23:15:02

- Mikor támogatja Törökország Svédország NATO csatlakozását?
- Korán.
- És Magyarország?
- Később.
süti beállítások módosítása