He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Volt egyszer egy Amerika 1984.

2022.04.13. 07:37 guma

1933-ban kezdődik a történet. Három gengszter halálra keresi Noodlest, mert szerintük spicli. A menekülő Noodles előtt felrémlik, amint az utcán a zuhogó esőben letakarják három szeszcsempész barátjának holttestét. Végül sikerül meglépnie üldözői elől. 1968-ban tér újra vissza New Yorkba. Egy barátja éttermében visszaemlékszik rá, miként jött össze a banda kölyökkorukban, a zsidónegyedben és hogyan is vezettek el az események addig a tragikus napig.

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1017781838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2022.04.13. 10:50:33

Oroszpárti tüntetést szerveznek Budapesten
Az Oroszországot támogató felvonulás aprilis 30.-an 13 órakor indul a Hősök teréről, és az orosz nagykövetséghez tart majd. A szervezők azt szeretnék, hogy ne érje több szankció Oroszországot, illetve kijelentették, hogy elegük van az Európai Unió, az Egyesült Államok és az ukrán kormány folyamatos hazugságaiból, a NATO terjeszkedesebol az USA és nyugati gyarmatai világuralmi törekvéseibol.
---
God Bless Russia! Halal a khakhol fasisztakra! :)
www.youtube.com/watch?v=p-fm88TQDLA
Гимн России - Любэ

guma 2022.04.13. 11:55:03

@тельня́шка:

unatkozol?

ez akkor neked egy prima program, de úgy látszik, hogy félsz: kevesen lesztek!

Shaktika 2022.04.13. 13:17:05

@тельня́шка:

Együtt indult el vonattal Kijevbe a lengyel, az észt, a litván és a lett államfő
Gazda Albert - 444!!!
háború
április 13., szerda 7:55

„Indulunk Kijevbe a maximális politikai támogatás és a katonai segítség üzenetével – számolt be Twitterén Gitanas Nauseda litván köztársasági elnök. – Litvánia továbbra Ukrajna harca mellett áll, amelyet szuverenitásáért és szabadságáért folytat” – tette hozzá, sőt ukrán nyelven azt is odaírta: „Együtt a győzelemig!”

A kijevi vonatozáson a litván mellett Alar Karis észt, Egils Levits lett és Andrzej Duda lengyel államfők is részt vesznek, akik az ukrán fővárosban elsősorban Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel fognak találkozni. A program szervezetője és „biztonsági felelőse” a hivatalos jelentések szerint Lengyelország.

A háború kitörése óta nem ez az első hasonló közös program, korábban a lengyel, a szlovén és a cseh miniszterelnökök vonatoztak el Kijevbe. Mióta az oroszok elvonultak az ukrán főváros alól, megélénkültek a diplomáciai folyamatok, azóta meglátogatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke – Eduard Heger szlovák miniszterelnök társaságában – és Boris Johnson brit kormányfő is.

Shaktika 2022.04.13. 13:54:38

Nagyezsda Szuhorikova
Mariupol, remény 4.
2022.04.13.

A bombázások közötti szünetekben kimegyek az utcára. Meg kell sétáltatnom a kutyát. Állandóan tüsszög, remeg és a lábam mögé bújik. Folyamatosan álmos vagyok és aludni akarok. Körülöttem csendes és halott emeletes házak. Már nem félek körülnézni.

A százötös számú ház bejáratával szemben, a láng már öt emeletet felfalt, és lassan rágja a hatodikat. A tűz a szobában takarosan ég, mint egy kandallóban. Fekete kormos ablakkeretek állnak, üveg nélkül. Belőlük, mint a nyelvek, függönyök hullanak ki. Ezt nézem nyugodtan és átkozódom.

Biztos vagyok benne, hogy hamarosan meghalok. Ez csak napok kérdése. Ebben a városban mindenki állandóan a halálra vár. Bárcsak ne lenne olyan ijesztő. Három nappal ezelőtt meglátogatott minket a legidősebb unokaöcsém egyik barátja, és elmondta, hogy telitalálat érte a tűzoltóságot. A tűzoltók mind életüket vesztették. Az egyik nőnek leszakadt a keze, a lába és a feje. Arról álmodom, hogy a testrészeim egyben maradnak, még akkor is ha rakéta talál el.

Nem tudom miért, de úgy gondolom, hogy ez fontos. Bár, másrészt, míg dúl a harc, úgysem lesz temetés. Ezt mondták a rendőrök is, amikor az utcán beléjük botlottunk, és megkérdeztük, hogy mi legyen a barátunk halott nagymamájával. Azt tanácsolták, hogy tegyük ki az erkélyre. Vajon hány erkélyen hevernek holttestek?

A Mira Avenue-n lévő házunk az egyetlen, amelyikben nincs közvetlen találat. Kétszer találták el a gránátok, néhány lakásban kitört az ablak, de alig sérült meg, és szerencsésnek tűnik a többi házhoz képest.

Az egész udvart sűrű réteg hamu, üveg, műanyag és fémbilincsek borítják. Próbálok nem tudomást venni a játszótérre becsapódott vasdarabról. Szerintem rakéta volt, vagy talán valami más. Nem érdekel, csak kényelmetlenül érzem magam. A harmadik emeleti ablakban látom valakinek az arcát, megijedek tőle. Kiderült, hogy félek az élő emberektől.

A kutyám vonyítani kezd, és megértem, hogy most megint lőni fognak. Kint állok napközben, és temetői csend van körülöttem. Nincsenek autók, nincsenek hangok, nincsenek gyerekek, nincsenek nagymamák a padokon. Még a szél is elhalt. Néhány ember azonban itt van. A ház oldalán és a parkolóban fekszenek, kabátjukkal letakarva. Nem akarok rájuk nézni. Félek, hogy meglátok egy ismerőst.

A városomban most minden élet a pincékben zajlik. Mint mécses a haldokló mellett. Nem tudjuk feladni. Akármilyen megrázkódtatás vagy sötétség jön. Próbálok sírni, de nem megy. Sajnálom magamat, a családomat, a férjemet, a szomszédaimat, a barátaimat. Visszamegyek a pincébe, de ott is hallom a bombákat. Két hét telt el, és nem tudom elhinni, hogy valaha volt egy másik élet.

Az emberek továbbra is a mariupoli pincékben ülnek. Napról napra nehezebb számukra a túlélés. Nincs vizük, ételük, világításuk, még csak ki sem mehetnek a szabadba a folyamatos bombázás miatt. Mariupol lakóinak élniük kell. Segítsenek nekik. Meséljetek róla. Tudassátok mindenkivel, hogy a békés emberek gyilkolása folytatódik.

----------------
Kép: Anni Tett ukrán grafikus
________________
Nagyezsda Szuhorikova az ukrajnai Mariupolban él. Akik már felfedezték a blogját, minden nap olvashatják fájdalmas személyes bejegyzéseit amit első kézből, a mariupoli pokolban megélt tapasztalatairól ír. Mi itt most a HáborúNaplóban az ő március 18.-tól kezdődő bejegyzéseit közöljük magyarra fordítva, mert mint mondja - mindenkinek meg kell tudni mi történik Mariupolban és mindenki vigye hírét mi történik velük. Eredeti írásai itt érhetőek el:
www.facebook.com/profile.php?id=100008914326381

---------------------------------------------------------------

A HÁBORÚNAPLÓ írásait a Magyar Tükör magazin honlapján olvashatja: www.magyartukor.online/hbornapl-1

A HÁBORÚNAPLÓT a korábbi VÍRUSNAPLÓ csapata indítja el. A VÍRUSNAPLÓ posztjai szerzőre kereshetően olvashatók itt: www.magyartukor.online/virusnaplo1

A VÍRUSNAPLÓ legjobb posztjaiból szerkesztett kötet (VÍRUSNAPLÓ VÁLOGATÁS 2020-2021, szerk. Sükösd Miklós, Budapest-Melbourne: Magyar Tükör Könyvek) megvásárolható Budapesten, az Írók Boltjában és a Téka Könyvesboltban.

www.magyartukor.online/hbornapl/mariupol-remny-4

Shaktika 2022.04.13. 17:32:11

@тельня́шка: ugye tudod segglik hogy a svédek és finnek is Nato tagok lesznek…:)

gazoló 2022.04.13. 18:57:32

@taga20:

'oszt mi a jó a natóban,meg úgy egyáltalán az egész szájbatekert harcimarciskodásban,haver?
mindenki vesztes,ha fegyverekhez nyúlnak!
ne érts félre,putlert én is disznókkal etetném meg!

eszti..... 2022.04.13. 19:09:53

@gazoló:

"oszt mi a jó a natóban"

én mondjuk nyugodtabban alszom, mióta megjöttek a patriotok. késő békegalambokat eregetni, gaz.

gazoló 2022.04.13. 19:32:26

@eszti.....: szasz Eszti

szép álmokat az illúziók között))

taga20 2022.04.13. 19:52:12

@gazoló: "'oszt mi a jó a natóban"

haver ez komoly, vagy vicc, me viccnek durva?

szerinted, ha nem lenne náto, akkor putler és a szájbakúrt bandája mit tenne velünk?

ne légy má fasz lécci! legalább te ne;)

taga20 2022.04.13. 20:05:46

@eszti.....: én is bírom az ilyen naivákat, mint gazoló vagy a kékcsaj;)

béke, béke, mir. csak ezeket kö mantrázni, asztán putlerevtárs elérzékenyül, és mindené bocsánatot kér.

ja és, a pokolhoz vezető út, jó szándékkal van kikövezve:)))

gazoló 2022.04.13. 22:09:17

@taga20:

"putler és a szájbakúrt bandája mit tenne velünk?"
miért,folyamatosan mit tesz velünk ennek ellenére?

gazoló 2022.04.14. 18:42:53

@taga20:

fa@t érdekel,majd eloltják ha akarják.
a tegnapiakkal kapcsolatban ne érts félre küszöb.
max. az ukránokkal vagyok

a fegyverek,hadseregek,csaták szövetségi tömbök és annak vonzatai zsigerből taszítanak.
ne gondold,hogy aki a katonásdit választja nem ugyanolyan ordenáré bunkó belülről a naton innen és túl. ez egy olyan műfaj amit elutasítok mindegy milyen oldal.(ráadásul én még katona is voltam két évig kopaszküszöb)
nem hiszek a fegyverekben természetkedvelő emberként!

kékasszony is lehet,hogy hasonló indokokból vagy egyszerűen félelemből szemléli az egészet..

na most lehet megkövezni 3.2.1

taga20 2022.04.14. 19:25:42

@gazoló: "na most lehet megkövezni 3.2.1 "

nigger tezsvérem, nem mondtam még, hogy szeretlek?:)))

ja és még én is voltam katona, de nem két évig, csak egyig.
és bakker épen az érdi harcállásponton.
(bakker apám volt két évig, baszod te ilyen öreg vagy?:)))

u.i.: azt gondolom ismered, hogy gyáva népnek nincs hazája.
ezért respektálom az ukrán nem létező népet, mert kibaszott kemények. bennük van meg most az, ami bennünk 1848-49-ben és 1956-ban volt meg.

ja és a kékcsaj meg művészurazzon csak ezerrel,de akkor is kéne már egy magyar zelenszkij végre!

SLAVA UKRAINI!

taga20 2022.04.14. 19:42:48

@gazoló: "ne gondold,hogy aki a katonásdit választja nem ugyanolyan ordenáré bunkó belülről a naton innen és túl. ez egy olyan műfaj amit elutasítok mindegy milyen oldal."

ez olyan szintű összemosás az agresszornak és az áldozatnak, hogy csak pislogok!

gazoló 2022.04.14. 20:53:51

@taga20:

nem mosom össze küszöb, tisztában vagyok a népirtással,a brutalitással és elítélem,de attól mi változik?

taga20 2022.04.14. 21:23:52

@gazoló: mi változik? minden!

gondolom, te anno petőfinek, meg később anno a pesti srácoknak is ezt a kérdést szegezted volna?
ne tedd!

zenét szoktál niggertezsvérem? kicsit áthallásos, de jó;)

www.youtube.com/watch?v=Bag1gUxuU0g

jaegtoer 2022.04.14. 21:55:36

@taga20: Kissé nagy a pofád, miközben azt sem tudod miről beszélsz, ha már az összemosást emlegetted. A történelem nem 2022-ben kezdődött.

taga20 2022.04.14. 22:00:34

@jaegtoer: csókolom anetka, mi nem teccik magácskának?

nyugger, mikor kezdődött a történelem?

taga20 2022.04.14. 22:28:44

@jaegtoer: ja és egy kis történelem elsüllyedt!

ódekárérte!:)))

SLAVA UKRAINI!

hvg.hu/vilag/20220414_Elsullyedt_Moszkva_hadihajo_haboru_orosz

s 2022.04.14. 23:24:15

@тельня́шка: "A szervezők azt szeretnék, hogy ne érje több szankció Oroszországot"

A telibebaszott putyint lőjék tarkón az oroszok, és hagyják abba egy független állam polgárainak brutáls mészárlását. Akkor nem lesznek szankciók. Esetleg putyin halála ügyében nincsen véletlenül valami megmozdulás Magyarországon? Arra szívesen elmennék.

s 2022.04.14. 23:30:30

@taga20: putyin egyetlen érdeme, hogy lenullázta Oroszországot. Ez a NATO -nak évtizedekbe telt volna, ha sikerül egyáltalán. A halottakat és megnyomorítottakat sajnálom. Az oroszokat épp úgy, mint az ukránokat. Ezt nem érdemelte senki.

putyin pedig dögöljön meg. Mindenkinek jobb volna úgy.

s 2022.04.14. 23:36:02

@gazoló: A NATO nem támad meg senkit. Az orosz igen. A NATO még csak fegyveresen sem avatkozik be Ukrajna ügyében, nehogy bárki félreértse a szituációt. Az orosz agya eldurrant. Nem bírta a feszültséget. Ezért fog mindent, MINDENT elveszíteni. Mert nem higgadt. Egy balfasz, atomfegyverrel a kezében. A sorsa a pusztulás.

s 2022.04.14. 23:43:51

putyin halott. Még mozog, beszél, csinál dolgokat. De már minden orosz ellene van. A nép is, és a pénzért vásárolt támogatói köre is, mert egyiküket sem bírja már megfizetni.
putyin halott.

jaegtoer 2022.04.15. 06:58:27

@taga20: +anetka+-hoz: hadd affektáljak már egy kicsit.

A történelem meg akkor kezdődött, amikor még semmi sem volt, még mise sem.

Moszkva elvesztése meg ráfért дорогой, дружелюбный pоссийской barátainkra.

(privát megjegyzés: én csak azon csudálkozom, hogy a heves harcok közepette, miközben a felek mindent szétlűnek, a kőolaj és gázvezetékek szentebb helyek mindkét félnek, mint a templomok vagy az atomerőművek.)

jaegtoer 2022.04.15. 07:01:13

@s: és "inkább máma még", mint holnap. mennyivel jobb lenne orosz anyácskának is.

taga20 2022.04.15. 09:22:38

@jaegtoer: jó reggelt bolhás!;)

küldök neked egy ukrán kutyust cserébe, aki ráadásul még nem is kóbor:)))

"Patrónus, az ukrán aknakereső kutya életeket ment meg fel nem robbant bombák észlelésével Csernhivban"

www.youtube.com/watch?v=jMPDGHIcf2E

Shaktika 2022.04.15. 12:47:48

@taga20: dikkmá te. Oszt mé nyalod a buta tirpák hangját odaát? :))))

taga20 2022.04.15. 13:11:17

@Shaktika: semmi komoly, csak szekáljuk egymást.

de ahogy látom, te meg ennek a nagyokos vibinek puncsolsz:)))

aki képes volt ilyet állítani pl. neked:

"Vibi 2022.02.19 16:18:27
@Shaktee: Magyarorszagon csak cegek fizetnek ingatlan adot, maganszemelyek nem.Viszont ha van ingatlanod akkr kommunalis adot kotelezo fizetni meg akkor is ha nincs szemeted."

konkrétan itt érden 15 éve fizetünk építmény adót, amit a kecó négyzetmétere után fizetünk, minusz az, hogy hányan lakunk benne.

a kommunális adót meg csak ott kötelező fizetni, ahol a helyi önkormányzat kivetette.

szóval hülyeséget beszél ez a nagyokos.

Shaktika 2022.04.15. 15:38:16

@taga20: te tudod. évekig a digsi seggében élt, aztán az enyémben, most hogy diszpécser lett belőle ő a humorzsák a határátkelőn.

gazoló 2022.04.15. 21:03:06

@taga20:
mondd mégeccer,utoljára 'hoty 'szerecc küszöb mielőtt szembesülsz azzal,hogy a nátót is a fegyvereket is feldughatod magadnak ez ellen az elmebeteg fasszopóval szemben ((

m.hvg.hu/vilag/20220415_Zelenszkij_szerint_a_vilagnak_fel_kell_keszulnie_hogy_Putyin_atomfegyvert_is_bevethet

taga20 2022.04.15. 21:46:01

@gazoló: ez egy örök szerelem tezsvérem, de nem úgy:)))

ja és akkor mi legyen?
mindenki adja meg magát putlernek, hátha mekkegyelmez európának?

www.youtube.com/watch?v=bCkK-52yWX8

gazoló 2022.04.16. 01:31:36

@taga20:

ezt ugy hívják,juróp faxrahúzása guminélkül.
amúgy égetn

gazoló 2022.04.16. 01:34:17

@gazoló:

nivaló demens senki putler és alig várom,hogy vmi kgbés ettársa tarkónlője!

taga20 2022.04.16. 12:30:30

@gazoló: teso, mi volt veled északa?
kicsit szaggatottnak tűntél:)))

bakker, ehhez mit szósz? mi a faszom kerül 1,8 csilliárdba ezen bivajbasznákon? már 180millió is durván sok lenne ezért
a bódéért, de 1,8 csilliárd???

hvg.hu/kultura/20220416_18_milliard_forintbol_epul_Torocsik_Mari_Haz_Pelyen

gazoló 2022.04.16. 19:20:50

@taga20:

mi kerül? mi kerül?

a lopás..az ((
...
telefonon néha álmosan eljár a kezem. így történt)

...
boldog Húsvétot nektek tesso!

ne hagy magad kiszáradni!

taga20 2022.04.16. 19:45:24

@gazoló: "ne hagy magad kiszáradni!"

igyekszem;)

ja és! nem fogod kitalálni, hogy pénteken hol voltam:))

s 2022.04.16. 19:54:41

@taga20: Bízzunk egy kicsit jobban az orosz bérgyilkosokban! Annyi jó eszközük, és kifinomult technikájuk van. Csak megoldják valahogyan ezt a feladatot.

taga20 2022.04.16. 20:24:59

@s: az a helyzet, hogy luzerek lettek.

lásd az ukránok elleni inváziót, vagy a moszkvát!

www.youtube.com/watch?v=H9qtQO5d8ko

taga20 2022.04.17. 09:48:21

@s: én is ebben reménykedek.

de olvastam egy kommentet, ami nagyon ott van a szeren. íme:

"Kedélyes Hétköznap • egy órája

Akármi is lesz, az ukránok megmutatják a világnak, hogy milyen az amikor egy országban nem egy szófosó, dölyfös nacionalista, árnyékbokszban jeleskedő, hazug, szavaiban nemzeti, tetteiben korrupt, elkényelmesedett, pökhendi, álkeresztény emberből lesz elnök, vagy miniszterelnök van, hanem egy liberális, értelmes és valódi elvekkel és értékrenddel rendelkező emberből, aki úgy odatette magát, amiről a nemzetieskedő suttyók csak a legnedvesebb álmaikban szoktak álmodni, miután felébrednek meg golyóálló mellényben mennek egy oviba, miközben pávatáncolnak Putin háremében."

kábé nekem is ez a véleményem;)

taga20 2022.04.17. 09:56:13

@gazoló: pénteken este 7-kor a jehováéknál voltam, mert meghívtak. jézus haláláról emlékeztek meg.
érdekes volt. semmi idióta bálvány imádás, csak a bibliára hagyatkoznak.

a buli után dumáltunk még egy fél órát.
adtam alájuk a lovat, de jó fejek voltak;)

ja és, lukács 22:19.

gazoló 2022.04.17. 10:33:09

@taga20:

ha mindenki olyan lenne,mint ők,a méltatlanul megmosolyogtak,nem lenne ennyi háború és békétlenség tezsvérem.. igaz,hogy sok más sem lenne..

gazoló 2022.04.17. 10:42:01

@taga20:

Rita is rendesen beledobta a kavicsot az állóba:

"NAGYPÉNTEK: MAGYARORSZÁG KERESZTRE FESZÍTETT NÉPE, BÁTORSÁG!

Nem ma, hanem április 3-én feszítették keresztre Magyarországot. A csőcselék újra torka szakadtából kiabált, hogy Barabást akarja. Akiről pedig tudták, hogy rabló, gyilkos és elítélt bűnöző. De nekik mégis ő kellett, s nem kellett a változás, a tisztulás lehetősége és a szabadság. A népet felhergelték, elvették az eszét, akár csak azon a napon, amikor a Mester állt ott Pilátus előtt, aki pedig meg akart neki kegyelmezni. De a döntést a népre bízta, nem számolt azzal, hogy a lincselő indulatkeltés olyan erőtér, ami még egy Istent is képes halálra adni. Pedig Pilátus érezte azt a tisztaságot, ami a Mester lényéből sugárzott, azt, hogy soha nem fog megalkudni, nem kollaborál semmilyen bűnös hatalommal, sem vallásival, sem világival. És hogy soha nem fog letérni a szeretet radikális útjáról, bármilyen árat is kelljen fizetnie érte. Mert az igazi szeretet soha nem méricskéli azt, hogy mi lesz annak az ára, ha a kitaszított, megvetett, arctalanná tett embertársai mellé áll, hogy végre érezzék: nincsenek egyedül.

A tömeg, a 2/3-os többség április 3-án – ami a magyar nemzet gyásznapja lesz majd egyszer – kimondta a halálos ítéletet Magyarországra. S ráadásul úgy, hogy legtöbbjüknek fogalma sincsen arról, hogy mit cselekedett. Ahogy annak idején sem tudta a Pilátus palotája előtt összecsődült utcai csőcselék, hogy ki az, akit tobzódó őrjöngésükben elveszejtettek. A félelem, a harag és a düh uralt el mindent most is, akár csak azon a nagypénteken. A nép Jézus ellen való hergelésében óriási szerepe volt a főpapoknak, akik mindenáron meg akartak szabadulni a különös vándorprédikátortól, hiszen a tanítása, a szavai vonzóbbak voltak az övükénél. Gyógyító-erőt adó cselekedetei abból a meggyőződésből fakadtak, hogy az Isten szeretet és semmi más. El akarták pusztítani őt, hiszen a puszta létezése, ahogy virágvasárnap szamárháton bevonult Jeruzsálembe, majd kiűzte a galambárusokat és a pénzváltókat az Isten házából, a főpapok hatalmát és üzletét fenyegette. Azokét, akik bizniszt csináltak a vallásból. Akárcsak most. A nemzet elárulói közé tartoznak 2022-ben azok a főpapok, aki lelkesen kampányoltak a végtelenül korrupt, hazug diktatúra mellett. Vagy azok is, akik talán nem álltak be a gyűlöletpropaganda direkt szekértolói közé, de nem is tartottak ellen. Hallgattak. Holott ilyen sorsfordító pillanatokban cinkos az, aki néma!

És a lincselő tömeg keresztre feszítette a szabadságot és vele együtt a jövőt.

Hiszen láttuk, a gyűlöletgépezet jól működik. Az agymosó, népbutító propaganda a legjobb fegyver a hatalom megszerzéséhez és megtartásához. Így hát a módszert folytatni fogják, sőt egyre durvább és erőszakosabb módon. Különösen majd akkor, amikor tényleg jönnek a valós problémák, a gazdasági összeomlás, az ország nemzetközi elszigetelődése, az EU-s bűntető szankciók. Majd akkor is kell egy bűnbak. És ismét egy újabb és újabb. Hogy a nép dühe ne rájuk irányuljon, hiszen akkor elveszíthetik a hatalmat, aminek megszállottjai.

Bűnbak lesz a tanár, aki ki meri mondani, hogy képtelenség ilyen körülmények között tanítani és embert nevelni a hazának. Bűnbak lesz az orvos, aki elmondja, hogy a magyar kórházak inkább hasonlítanak egy síntértelephez, mint egy olyan intézményhez, ahol betegeket lehet gyógyítani. Bűnbak lesz a vállalkozó, aki nem hajlandó nekik eladni a cégét, amit egész élete munkájával felépített. Bűnbak lesz az értelmiségi, a művész, az író, a színész, akik még mindig kritikusan mernek beszélni és érezni és az érzéseiket másoknak is őszintén megmutatni. Bűnbak lesz az ellenzéki média és a véleményformálók, hiszen ők képesek lehetnek felébreszteni az embereket a diktatúra hipnózisából. Bűnbak lesz az ember, aki Budapesten él, ahol még mindig lobog a szabadság zászlaja. Bűnbak lesz a fiatal, akinek álmait nem voltak képesek elvenni még a hatalomvágyók.

És a tömeget majd újra azok ellen hergelik, akik soha nem fogják feladni a harcot a szabadságért. Azok ellen, akik tudják, hogy szabadság nélkül az emberi élet a lényegét veszíti el. A Mester meghalt nagypénteken, de az utolsó lehetéig hűséges maradt önmagához és mindahhoz, amiben hitt. Soha nem tudták megfélemlíteni és nem tudták letéríteni az útjáról egyetlen pillanatra sem. Az életét el tudták venni tőle, de a SZABADSÁGÁT nem!

Most olyan idők jönnek, hogy csak a radikális ellenállás lehet az egyedüli út, ami képes megőrizni emberi mivoltunkat. Ellen kell állnunk a gonosznak, ami egy elnyomó diktatúra formájában vesz körül bennünket. A sötétség órája elérkezett. De annak, aki nem alkuszik meg a gonosszal lesz Feltámadás!

gazoló 2022.04.17. 10:43:17

@taga20:

visítoz is bájertőlkonokonáthontig mindenki )

DDDDD

taga20 2022.04.17. 10:59:46

@gazoló: most futottam bele, és minden elismerésem Ritának.

vannak még emberek, még itt is, magyarországon.

u.i.: a legnagyobb csalódás nekem hontandrás.
konok már évek óta egy fasz, de hont?

gazoló 2022.04.17. 11:16:48

@taga20:
lesz húsvéti szösszenete is..várom.
a sok semmitmegmondó hímsoviniszta meg 'bekaphassa a tojásokat!

látjátok feleim szümtükkel 2022.04.18. 10:54:56

@gazoló:

telex.hu/kulfold/2022/04/18/z-betu-szimbolum-jelkep-betiltas-haboru-orosz-ukran

Ez nem szösszenet, ez tragikusabb.:(

"A nyugati sajtó találgatásaira, a médián végigfutó képekre az orosz propaganda direkt rájátszott: az orosz védelmi minisztérium az Instagramon Z-vel kezdődő üzeneteket posztolt (Za Pobedu, Za Mir, Za Pravdu, Za Rossziju – A győzelemért, A békéért, Az igazságért, Oroszországért)."

Persze fáj Putyinnak, hogy amikor a SZU szétesett, akkor ő még csak Putyinka volt a KGB-ben.

gazoló 2022.04.18. 14:25:42

@látjátok feleim szümtükkel:

a hetvenesekben sokat voltam Drezdában,ott kellett volna a gyilkosgecit lefejelni,tökönrugdosni két pohár wernesgrüner között!

Shaktika 2022.04.18. 16:50:29

@gazoló: wernesgrüner az ndk-ban? Hinnye ;)

gazoló 2022.04.18. 17:14:19

@Shaktika:
simán volt apa,mi ebben a furcsa?
süti beállítások módosítása