He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Üzent Orbánnak Ukrajna budapesti nagykövete, már három merényletkísérletet élt túl Zelenszkij + Salvini...

2022.03.04. 16:30 guma

  • Hajnalban kigyulladt a Zaporizzsjai atomerőmű, miután az orosz haderő tüzet nyitott Európa legnagyobb atomerőművére.
  • Az üzem kiképző épülete legalább négy órán át égett, miután az orosz csapatok megakadályozták, hogy a mentőcsapatok az épülethez érjenek.
  • Az ukrán mentőszolgálat megerősítette, hogy a tüzet helyi idő szerint reggel 6 óra 20 perckor eloltották. Az erőműtől délkeletre fekvő Enerhodar városának polgármestere szerint az erőműben folyó harcok is megszűntek.
  • Reggelre az orosz csapatok ellenőrzésük alá vonták a megtámadott atomerőművet – közölték az ukrán hatóságok.
  • „Oroszországon kívül egyetlen ország sem lőtt még atomerőművekre. Ez az első alkalom az emberiség történelmében” – kommentálta az eseményeket Zelenszkij ukrán elnök, később televíziós beszédében úgy fogalmazott, hogy szerinte kizárólag repüléstilalmi zóna akadályozhatja meg, hogy az oroszok folytassák az atomerőművek bombázását.
  • Az ENSZ nukleáris felügyelete szerint az atomerőműből nem szabadult ki radioaktív anyag a támadást követően.
  • Az oroszok szerint az ukránok okozták a tüzet az erőműnél, melyet már öt napja az ellenőrzésük alá vontak.
  • Oroszországban felszámolták a szabad nyilvánosság utolsó szigeteit: akár 15 évet is kaphat, aki nem a kormányzati narratíva szerint számol be az eseményekről, miközben az elfoglalt Herszon városában már orosz propagandát sugároznak.
  • Háromszor akarták meggyilkolni az oroszok Zelenszkijt az invázió kezdete óta, amit az ukránok az orosz titkosszolgálat információinak hála tudott elhárítani.
  • Mától ingyen utazhatnak a BKK járatain az ukrán menekültek.
  • Egy zárt körű konferencián Ukrajna budapesti nagykövete arról beszélt, hogy stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz, utalva Orbán Viktor reggeli nyilatkozatára
  • Ezek voltak az orosz-ukrán háború tegnapi eseményei.

https://24.hu/kulfold/2022/03/04/orosz-ukran-haboru-kilencedik-nap-percrol-percre/

Salvini belengette, hogy eljön a román vagy magyar határhoz

 

Matteo Salvini, a Liga vezetője készen áll arra, hogy az Ukrajna és Románia vagy Magyarország közötti határnál „jelen legyen” jelentette be pénteken.

Matteo Salvini a kormánypárt Liga vezetője azt közölte, hogy készen áll elmenni Románia vagy Magyarország határaira, ahol az olasz polgári védelem szállítmányai átjutnak Ukrajna területére.

A Liga vezetője újságírók kíséretében a milánói Szent Miklós ortodox templomot vezető Avondios Bica érsekkel találkozott, aki a következő órákban elindul Ukrajna felé a tizenöt kamionból álló, élelmiszert és gyógyszert szállító konvojjal. Matteo Salvini felajánlotta segítségét annak érdekében, hogy a szállítmány át tudjon jutni Ukrajnába.

Kifejtette, hogy fizikailag jelen akar lenni a román vagy a magyar határon.

Nem elég a békéért tüntetni a távolból, jelenlétre van szükség

– mondta.

Nem azért megyek, hogy sétát tegyek, hanem mert hasznos akarok lenni

– tette hozzá.

https://24.hu/kulfold/2022/03/04/orosz-ukran-haboru-kilencedik-nap-percrol-percre/#salvini-belengette-hogy-eljon-a-roman-vagy-magyar-hatarhoz

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6817772102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása