He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A várkertbazár - sok videóval

2017.11.28. 07:12 guma

A Miniszterelnökség szerint azért rohad a Várkert Bazár, mert sokan mennek oda

Orbán Viktor először adja át a Várkert Bazárt 2014. április 3-án.Fotó: Botos Tamás

Miután az Index arról írt, hogy a 20 milliárd forintnyi EU-s forrásból felújított, 2014-ben többször átadott Várkert Bazár és az oda vezető út állapota alig 3 év alatt alaposan leromlott, most a Miniszterelnökség újabb garanciális javítást kér a felújítást végző cégektől, a Swietelskytől és a West Hungária Bautól.

A Népszava rákérdezett a Miniszterelnökségnél, miért rohad ilyen gyorsan a Várkert Bazár. A válasz szerint a hibák mindenekelőtt azzal magyarázhatók, hogy nagy a forgalom, a Várkert Bazárt évi több 100 ezer ember látogatja, ráadásul ezt az igénybevételt még megtöbbszörözi a Várba vezető utak forgalma, ezért az épületkomplexum a „normál üteműhöz” képest gyorsabban amortizálódik.

Jó kérdés, hogy tényleg azon az úton többszöröződött-e meg a forgalom, amit a Várkert Bazár miatt rendszeresen lezárnak. Mindenesetre örülhetünk, hiszen ezek szerint Rómára vagy Barcelonára bezzeg a kutya sem kíváncsi!

A Miniszterelnökség szerint a fal azért foltos, illetve azért pereg néhol a festék, mert az épületegyüttes falai a felújítás előtt évtizedekig áztak, a Mária-lift beázása viszont „a vár alapkőzetéből gyakori vízfolyás” miatt fordul elő. (Népszava)

https://444.hu/2017/11/27/a-miniszterelnokseg-szerint-azert-rohad-a-varkert-bazar-mert-sokan-mennek-oda

Várkert Bazár - Reped, ázik, pereg

A Mária-lift „a vár alapkőzetéből gyakori vízfolyás” miatt ázott be. FOTÓ: TÓTH GERGŐ

Az emberek, az eső és a talajvíz – a Miniszterelnökség szerint ezek az okai annak, hogy a tervezettnél kétszer többért épített viszont háromszor átadott létesítmény túl gyorsan amortizálódik.

Újabb garanciális javítást kér a Várkert Bazár felújítását végző cégektől a Miniszterelnökség azok után, hogy az urbanista blogra hivatkozva lapunk is megírta: a 20 milliárd forintnyi uniós forrásból felújított, 2014-ben többször átadott épületegyüttes és az oda vezető út állapota alig három év alatt alaposan leromlott. Talajvíztől foltosak a lábazatok, a falak, a kovácsolt díszkerítés elemei szétestek, berozsdáltak, a lift melletti betonfalon csorog a talajvíz az illesztéseknél. Megadta magát a Várkert Bazárhoz vezető térköves kerékpárút is, több tucat helyen széttöredezett.

Bár az Ybl Miklós által tervezett műemléki épület felújítása alaposan elhúzódott, ráadásul a költségek az eredetileg tervezetthez képest megduplázódtak, 20 milliárd forintra nőttek, úgy tűnik ennyi idő és pénz sem volt elég ahhoz, hogy kellően ellenálló legyen a létesítmény. Pedig a jelek szerint semmi olyan nem történt, amivel ne lehetett volna előre számolni. A műemléki épületegyüttes üzemeltetéséért felelős céget ellenőrző Miniszterelnökség szerint ugyanis mindenekelőtt azzal magyarázhatók a hibák, hogy nagy a forgalom a létesítményben és környékén. Mint írták, a Várkert Bazárt évente több százezer ember látogatja, ráadásul ezt az igénybevételt még megtöbbszörözi a Várba vezető utak forgalma, ezért az épületkomplexum a „normál üteműhöz” képest gyorsabban amortizálódik. A fal pedig – magyarázták – azért foltos és azért pereg néhol a festék, mert az épületegyüttes falai a felújítás előtt évtizedekig áztak. A Mária-lift beázása viszont „a vár alapkőzetéből gyakori vízfolyás” miatt fordul elő.

A kancellária közleménye rendkívül visszafogottan érinti a felújítást végző kormányközelinek tartott Swietelsky és a West Hungária Bau szerepét, a nevüket pedig nem említi. Így a Mária-liftbeli beázás kapcsán jelezték, hogy bár a falat már korábban is injektálással szigetelték, most újabb garanciális kötelezettséget jelentettek be. Ugyanakkor leszögezték: az átadás óta eltelt három évben bejelentett garanciális igények 90 százalékának a kivitelező – elismerve saját felelősségét – eleget tett. Az ezen kívüli esetekben a Várgondnokság saját hatáskörben végezte el a karbantartási munkálatokat. Korábban megírtuk: a DK az Európai Csaláselleni Hivatalhoz (OLAF) fordult az uniós pénzből, szerintük hanyagul felújított Várkert Bazár miatt.

http://nepszava.hu/cikk/1146535-varkert-bazar---reped-azik-pereg

 

Máris felújításra szorul a Várkert Bazár

 

Újabb garanciális javítást kér a Várkert Bazár felújítását végző cégektől a Miniszterelnökség – tudta meg a Népszava. A tárca szerint azért romlik az épületegyüttes állapota, mert sokan látogatják.

A lap emlékeztet: a 20 milliárd forintnyi uniós forrásból rendbe hozott és 2014-ben többször átadott épületegyüttes állaga három év alatt romlott le.

A felújítást a közbeszerzéseken jól szereplő West Hungária Bau-cégcsoport végzi, amely a miniszterelnök veje üzlettársának az érdekeltségébe tartozik. A renoválásban részt vesz a stadionépítések egyik kivitelezője, a Swietelsky is.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/maris-felujitasra-szorul-a-varkert-bazar-2430188

Miniszterelnökség: a túl sok látogató miatt esik szét a Várkert Bazár

Talajvíztől foltosak a lábazatok, a falak, a kovácsolt díszkerítés elemei pedig szétestek – újabb garanciális javítást kér a Várkert Bazár felújítását végző cégektől a Miniszterelnökség.

Talajvíztől foltosak a lábazatok és a falak, a kovácsolt díszkerítés elemei szétestek, berozsdásodtak, a Várkert Bazárhoz vezető térköves kerékpárút pedig több helyen széttöredezett, ezért újabb garanciális javítást kér a Várkert Bazár felújítását végző cégektől a Miniszterelnökség – írja a Népszava.

A lap azt írja, a 20 milliárd forintnyi uniós forrásból rendbe hozott és 2014-ben többször átadott épületegyüttes, valamint az oda vezető út állapota alig három év alatt pusztult le.

A műemléki épületegyüttes üzemeltetéséért felelős céget ellenőrző Miniszterelnökség szerint azzal magyarázhatók a hibák, hogy nagy a forgalom a létesítményben és környékén, mert szerintük a Várkert Bazárt évente több százezer ember látogatja, ráadásul ezt az igénybevételt még megtöbbszörözi a Várba vezető utak forgalma, ezért

az épületkomplexum a „normál üteműhöz” képest gyorsabban amortizálódik.

A fal a Miniszterelnökség magyarázata szerint azért foltos, és azért pereg néhol a festék, mert az épületegyüttes falai a felújítás előtt évtizedekig áztak. A Mária-lift beázása viszont „a vár alapkőzetéből gyakori vízfolyás” miatt fordul elő.

A Miniszterelnökség szerint az átadás óta eltelt három évben bejelentett garanciális igények 90 százalékának a kivitelező – elismerve saját felelősségét – eleget tett, az ezen kívüli esetekben a Várgondnokság saját hatáskörben végezte el a karbantartási munkálatokat.

https://zoom.hu/hir/2017/11/27/miniszterelnokseg-a-tul-sok-latogato-miatt-esik-szet-a-varkert-bazar/

Kiderítettük, hogyan rongálják a hülye turisták a Várkertet

Megírtuk, hogy a többször is átadott Várkert Bazárhoz megint hozzá kell nyúlni. A Miniszterelnökség azonban sietett megmagyarázni a Népszavának, hogy a rengeteg látogató, és a nem várt vizesedés tehet az egészről, nem a kivitelezők. Ellátogattunk a Duna-parti műemlékhez, ahol megdöbbenve láttuk, mit tesznek a turisták ezzel a finom építménnyel.

http://index.hu/video/2017/12/02/varkert_bazar_felujitas_turistak/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4313397913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása