He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

december 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Így készíts (finom) Napraforgót! :)

2011.06.25. 08:08 guma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

családnak, barátnak jó falat...

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 140 g joghurt
  • 3 ek. olaj
  • 1,5 tk. só
  • 1 ek. cukor
  • kb. 1,8 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • + 1 tojás a lekenéshez
  • szezámmag, fekete szezámmag

Töltelékhez:

  • sonka
  • tejföl
  • mustár
  • erős pista
  • só, bors
  • reszelt sajt
  • hagyma

A töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot.

A tésztához a szokásos módon a kenyérsütőgép üstjébe vagy dagasztógép táljába készítjük az összes hozzávalót és a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük. 

Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, négy egyenlő részre vágjuk. 


Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük.

Megkenjük a töltelékkel: Kinyújtjuk a következő lapot és befedjük vele a tölteléket.

Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe.

Egy pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát:


Majd minden csíkot tetszés szerint kétszer vagy háromszor megtekerünk:

Kb. 30 percig hagyjuk pihenni, majd egész felvert tojással lekenjük. A közepét megszórjuk szezámmaggal, mákkal, vagy fekete szezámmal, napraforgóval, stb.. Majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

 

6 komment

Címkék: főzés sűtés

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr373012861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2011.06.25. 11:23:25

kísérletez! DDD
mert ezt (mirelit) leveles tésztából is gyorsan elkészítheted! :)

Horizont 2011.06.25. 12:45:32

Ez olyan szép így, hogy vétek felzabálni:DDD

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.25. 12:56:50

@Horizont: én is azon gondolkoztam, hogy a falra tenném inkább :)

Horizont 2011.06.25. 12:58:18

@Conv: :DDDDDD A felkelő nap:))

guma 2011.06.25. 13:14:05

@Conv: neked mindjárt teszek be túrost, az majd jó lesz a falra. DDD

@Horizont: minden szép tálalásnál így van az ember, aztán simán felzabálja. :)

nem vagyunk normálisak...

Horizont 2011.06.25. 13:50:54

@guma: ja! Amikor a belem kilóg annyit dolgozok a konyhában 2 napig, és félóra alatt mindent bezabál a népes családom:))
süti beállítások módosítása