He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

1./ csakhogy tudd... :)))

2011.02.14. 19:25 guma

Másként veszekednek a nők mint  a férfiak.

 

(Ezt is találtam valahol : A nyugodt hosszú élet titkának megoldása az is lehet ami bizonyított, hogy a kasztrált férfiak átlagban 14 évvel tovább élnek mint nem kasztrált társaik!!! Hogy mik vannak! Érdekes nem?! xD ...)

 

LifeNetwork alapján:

  Igazuk lehet azoknak a nőknek, akik azt állítják: a férfiak nem is figyelnek rájuk a veszekedések hevében. Amerikai tudósok ugyanis bebizonyították, hogy a férfiak képesek teljesen kikapcsolni a stresszes helyzetekben, míg a nők fogékonyabbá válnak az érzelmi reakciókra.

 A Dél-Kaliforniai Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogyan reagálnak a férfiak és nők a feszült helyzetekre. Kiderült, hogy a mérges arcokat tartalmazó képek hatására a férfiak agyában csökkent a mások érzéseinek megértését elősegítő agyterület aktivitása, ezzel szemben a nőkben épp az ellenkezőjét tapasztalták.

A NeuroReport folyóiratban megjelent cikkben a kutatók olyan bizonyítékokat mutattak be, melyek szerint akut stresszben a férfiak kevésbé reagálnak az arckifejezésekre, különösen a félelemre és a dühre.

 A vizsgálat során 47 férfit és nőt kértek meg arra, hogy ellenőrzött körülmények között nézzenek meg arcokat ábrázoló képeket. Mindkét csoport agyában megnövekedett a vizuális információkat feldolgozó, továbbá az arckifejezéseket értelmező agyterület aktivitása.

 Ezután az úgynevezett CP teszttel idéztek elő stresszt, vagyis kortizolszint-növekedést, a módszer során a kezet jeges vízbe mártják egy percre. Akut stressz hatására a férfiaknál nemcsak az információfeldolgozásért felelős, de az arckifejezéseket értelmező agyterület is csökkent aktivitást mutatott, miközben nőknél épp az ellenkezőjét tapasztalták. Stressz hatására a férfiak és nők éppolyan hatékonysággal voltak képesek felidézni az arcokat, mint a kontrollcsoport tagjai, akiknél nem idéztek elő stresszt.

Korábbi vizsgálatok azt mutatták, hogy az insula nevű agykérgi terület kulcsfontosságú szerepet játszik mások tapasztalatainak szimulációjában, míg a halántéklebeny csúcsa mások érzéseinek megértésében fontos. Mindkét agyterület - a homloklebeny alsó részével és az amigdalával együtt - annak az agyi körnek a része, amely az empátiáért és a társadalmi elfogadásért felelős.


Pár szó tőlem zárásként

Amit figyelmetekbe ajánlok még : kimutatták, ha szép vagy nagyon szimpatikus nővel beszélsz vizsga vagy fontosabb koncentrációt igénylő munka előtt a teljesítményed csökken nagy mértékben! Vizuális képességed még az előző élmény hatására nagy mértékben csökkenti a koncentrációs készséged.

Tehát fiúk, mindent "programozni kell": egy morcos pofi ne vegye el a kedvetek kis kommunikációtól, mert lehet, hogy egy izgalmas élménnyel lesztek szegényebbek.

Ha másképp nem megy ezt a mondást alkalmazzátok mely sok igazságot , tapasztalatot hordoz : A nőket szeretni kell, nem megérteni! :)

12 komment

Címkék: zene férfiak nők nagy agyban

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr422661289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2011.02.15. 16:41:22

Helló, Népek!

Látom, nagy a pangás. :)

És én is el vagyok havazva. :(

Horizont 2011.02.15. 18:04:01

@Marcellusca (I'm happy):
Na halihóóóóóóó!!!!!!!

guma jó a poszt:))))De azért a megértés egyre jobban előtérbe kerül(ne):DDDDD

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.15. 18:27:50

szép napot kocsmatöltelékek :)

guma 2011.02.15. 20:15:42

@Marcellusca (I'm happy): vagy az új "kapcsolatfelvétel" más utakra visz... DDDD

guma 2011.02.15. 20:19:57

@Horizont: ne reménykedj!

az agy nagy úr! xD
ha haragot lát az úr - nem müxik rád, de ha szép nőt, hajajaj akkor kenyérre kenheted!
(pakold tele jó képekkel a házat és ne feled el cserélgetni, nehogy elunja magát!)

guma 2011.02.15. 20:21:57

@Conv: Kedves Tisztelt ÚR!

ezt a meglepit! xDDD
tudja, hogy még @Marcellusca (I'm happy): is szüksége lett volna (lehet, hogy még most is! magára!!!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.15. 22:49:25

@guma: gondolom ismeri az üzenet küldés lehetőségét a blogrendszeren keresztül Marcellusca, meg az email küldés sem ismeretlen számára, ha valami fontos, segítségre van szüksége gondolom nem itt akar kommentekben segítséget kérni :)

az gyorsabb dolog mint itt kérdezgetni, mert mint jelen esetben is, napokig nincs időm idenézni, az emailt meg tuti észreveszem, megválaszolom (ha megkapom) még telefonon keresztül is akár, ha fontos és nem vagyok gép közelében.

guma 2011.02.15. 23:00:16

@Conv: szia! örülök, hogy van egy kis szusszanásod.

amilyen buták voltunk itt próbáltunk!
nekünk más eszünkbe sem jutott. xD
pdf-n levő képeket akart betenni és nem sikerült.
már jó ideje kísérletezett vele...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.15. 23:55:09

@guma: hát, a pdf-ből előbb ki kell szedni a képeket, vagy a pdf doksiból képeket kell készíteni, hogy képként be lehessen szúrni webre a képeket.

itt egy ingyenes progi hozzá:
www.pdftojpg.org/

guma 2011.02.16. 00:19:10

@Conv: te egy borostás tündét vagy! xD (főleg ha előkerülsz, mert ki merne zavarni... D)

Marci biztos örülni fog mert a nácierdőm óta nagyon akar "fákat" mutatni, csak nem tud szegény. D

pusszantalak!
megpróbálok aludni, de olyan éber vagyok, hogy na...
hetek óta csupa rohangálás az életem + rám van bízva (képzelheted! xD) egy lakás felújítás.
a cső és villanyszerelés kész, most jöhet a kőműves, na nem folytatom...
hiányzott a szöveged, mindig "felpofozol", ha nagyon leeresztek.
jó éjt!

guma 2011.02.16. 06:47:24

Jó reggelt! :) Itt fehér lett minden...

@Marcellusca (I'm happy): a képeidhez @Conv: itt adott kulcsot. D
süti beállítások módosítása