He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Orbán Viktor 1988. Bibó Szakkollégium

2022.11.29. 07:30 guma70

Szólj hozzá!

Hajós András: az állami támogatás Viagra. Bocs, de büszke vagyok rá, hogy nekem föláll anélkül is….

2022.11.29. 03:50 guma70

Hajós András sok műfajban kipróbálta magát és java részében sikeres is volt. Az Emil.RuleZ zenekar frontemberének -aki a héten kiosztandó Music Hungary-médiadíj jelöltje- nevéhez fűződik többek között az először a tévében, majd a Youtube-on futó Dalfutár című zenei műsor.  Most Stumf Andrással beszélgetett zenéről, kultúráról, közéletről. A valaszonline.hu cikke nyomán emeltük ki azt, amit az utóbbi témában mondott.

Szólj hozzá!

Puzsér Róbert: Orbán és Dzsudzsák keleti nyitása

2022.11.28. 07:24 guma70

Ami Orbán Viktor a politikának, az Dzsudzsák Balázs a labdarúgásnak: a legnagyobb ígéret és a legnagyobb csalódás. Amikor Dzsudzsák huszonkettő és huszonöt éves kora közt klasszissá vált a PSV Eindhoven csapatában, ugyanakkora remények övezték, mint a nyugatos elkötelezettségében megkérdőjelezhetetlen Orbán Viktort nagyjából ugyanilyenkor.

Szólj hozzá!

Biciklihajtással bárki karácsonyi fényeket varázsolhat a II. kerületben

2022.11.27. 11:30 guma70

A megoldás nemcsak fenntartható, de egy nemes célt is szolgál azzal, hogy a kerület lemondott a hagyományos ünnepi kivilágításról.

Szólj hozzá!

Az étel, amit sósan és édesen is imádunk: káposztás tészta gyorsan és egyszerűen

2022.11.27. 07:34 guma70

Íme egy egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan összedobható, szezonális recept: káposztás tészta, ahogy a nagyi készítette! A kérdés már csak az, hogy ki, hogyan szereti: porcukorral vagy sóval meghintve? Szerencsére az elkészítés folyamatát ez nem befolyásolja, bors mindenképpen megy bele! Íme a recept videón!

A káposzta az egyik legegészségesebb, egész évben elérhető zöldségünk, ami elsősorban akkor kap nagyobb teret, amkor minden másnak lecsengőben van a szezonja: novembertől kb. februárig. Külső levelei jó E-vitamin források. Sok C-vitamint tartalmaz, valamint magas vas-, kalcium- és kalcium tartalma. Ezen kívül A-B6-, B12-, D-, E- és K-vitamin található benne, az ásványi anyagok közül pedig mangán, réz, cink, foszfor és magnézium is fellelhető benne. A káposztában található kén is, ennek köszönheti jellegzetes illatát. A kén azonban nem csak a káposztát azonosító illatért felelős, hanem segíti a szervezet baktériumokkal szembeni ellenállását.

Nézzük, hogyan készül a nagyi-féle káposztás tészta, ami az egyik legegyszerűbb és legfinomabb - egyben legmegosztóbb étlek egyike: a kész tésztát sózók és a porcukrozók tábora gyakran összefeszül e témában. Szerencsére az elkészítést ez nem befolyásolja, bors mindenképpen kell bele.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása