He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

június 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Nyakunkon az élet (1994)

2019.06.18. 07:56 guma

 Lelaina egy reggeli tévéműsor stábjában dolgozik asszisztensként. Mindez azonban nem elégíti ki. Titokban dokumentumfilmet forgat a kilencvenes évek Amerikájának generációjáról, a saját generációjáról. A videokamerájával mindent rögzít, ami vele és a barátaival történik. Így azt is, hogy a lakótársához, Vickie-hez beköltözik egy zsíros hajú, borostás fazon. Troy és Lelaina nem igazán kedvelik egymást, mennyivel másabb a helyzet Michaellel. A yuppie-nak persze saját cége és rengeteg pénze van, és abban is tud segíteni, hogy Lelaina filmje bekerüljön a legnagyobb tévéadókhoz. 

Szólj hozzá!

Kispál és a Borz - Van e nálatok alkohol

2019.06.18. 05:41 guma

1 komment

Térey János: Philosophy of Sherpa - Orica emlékére

2019.06.17. 07:53 guma

Egy pillanatra álljunk meg és a napokban eltávozott Térey János versét ismerjük meg, még a szerző előadásában is. Orica is elment és ez visszavonhatatlan, de ránk hagyta, hogy meg kell a csúcsot támadni néha, sőt akit csak lehet biztatni kell az út keresésre, a "mászásra"...

Képtalálat a következőre: „gyertyaláng”

Tudod, idegesíti Istent minden csúcstámadás

Serpafilozófia.

Philosophy of Sherpa

A lelked alaptáborában,
A néma csúcs alatt
Serpák sátraznak jéghidegben,
Amíg te mászod rendületlen
Kancsendzöngáidat.

1 komment

Idézetek - csak úgy...

2019.06.17. 07:15 guma

Nincs olyan, hogy jó búcsú. Csak búcsú van. Fájdalom és remény. Az elengedésnek nem az a lényege, hogy még utoljára átadjunk valamit, hanem az, hogy megőrizzünk valamit az eljövendő időkre.

Robert Lawson

Az igazság nem mindenkinek jelenti ugyanazt. Általában a többség akarata szerinti igazság szokott dominálni. A jog a jó és a méltányos közötti művészet.

Az ember furcsa lény. Hogy ki milyen értékrendet képvisel, hogyan él, abban szerepe van a gyarlóságának, a műveltségének, meghatározó lehet a környezete, a tapasztalás, a minta. Ezek mind befolyásolják azt, milyen értékrendet képvisel. Továbbá hat a társadalom is, hiszen nem mindegy, ott mi az érték, és mi nem.

1 komment

Zsoldos Péter: Távoli tűz (2/1.+2/2.) (Gregor Man-trilógia 2.)

2019.06.16. 07:45 guma

Hangoskönyv:

Zsoldos Péter - s egyben a Gregor Man-trilógia - második regénye szinte példátlan módon feszegeti a science-fiction műfaji határait. Míg a Viking visszatérben Gregor Man a tau Ceti második bolygójának paleolit kori dzsungelében küzdött a túlélésért, ebben a könyvben az ókori városállamok korának nagyon is földi, katonai-politikai útvesztőiben kell helytállnia. A mintegy három évtized eseményein átívelő első négy fejezet során szinte együtt élünk, együtt lélegzünk Avana lakóival – hogy azután az ötödik újra ráébresszen minket: az egyes emberi sorsok csupán mikroszkopikus epizódok a történelem sodrásában. --- Írta: Zsoldos Péter --- Felolvasta: Lantos István

Képtalálat a következőre: „távoli tűz”

Szólj hozzá!