He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Ezt se hitted volna a köztársaság elnőkről - kiktől lett áldott...

2022.05.18. 21:15 guma

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek megáldja Novák Katalin köztársasági elnököt ünnepélyes beiktatásán a Kálvin téri református templomban tartott ökumenikus istentiszteleten 2022. május 14-én. MTI/Bruzák Noémi

Megáldotta Novák Katalint Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka, Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Arszeniosz Kardamákisz, Ausztria metropolitája, Magyarország és Közép-Európa exarchája, Najla Kassab, a Református Egyházak Világközösségének elnöke és Balog Zoltán.

A szertartáson részt vett mások mellett Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Áder János leköszönt államfő. (MTI)

 

Szólj hozzá!

A Gucci-ház - 2021

2022.05.18. 07:45 guma

A Gucci-ház megdöbbentő igaz történet a Gucci olasz divatház mögött álló családi birodalomról. Szerelem, árulás, hanyatlás, bosszú és végül gyilkosság szövi át azt a három évtizedet, ami során kiderül, mit jelent, s mennyit ér egy név, és meddig hajlandó elmenni egy család, hogy mindent uralma alá hajtson.

Szólj hozzá!

Lehull a lepel a vakcinabizniszről

2022.05.17. 07:25 guma

Bőven határidő előtt adta le az éves beszámolóját a kínai vakcinák beszerzésében résztvevő közvetítőcég és annak titokzatos tulajdonosa.

Sokat hozott a konyhára a kínai vakcina. Fotó: Sinopharm

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben a lélegeztetőgépek mellett a vakcinák beszerzése sem zajlott érdektelenül a hazai közvélemény számára. Főleg a kínai vakcinák esetében látszódott rendkívüli megoldás. A nyugati vakcinák mellett Magyarország mindenkinél korábban igyekezett keleti vakcinákat is beszerezni a minél gyorsabb átoltottság elérése érdekében. Ám míg az orosz Szputnyik-vakcinákat közvetlenül vásárolta meg Magyarország, addig a kínai Sinopharm esetében beiktattak egy közvetítőcéget, a Danubia Pharma Kft., melynek egyedüli tulajdonosa a Syntonite Med Zrt. volt. 

Szólj hozzá!

Hétvége Párizsban, szinte ingyen. Mutatjuk, hogyan!

2022.05.17. 04:09 guma

Párizs a világ egyik legszebb és egyben legdrágább városa. Látogatók milliói érkeznek évente a francia fővárosba és még a tengerentúlon is úgy ismerik, mint a divat és a kultúra egyik legjelentőseb központja. Ha egy pillanatra azonban Párizs imázsának függönye mögé tekintünk, kiderül, hogy potom pénzből is nagyszerűen meg lehet ismerni a város minden titkát.

3 komment

"Egyikhez sem úgy mentünk oda, hogy Kádár Jánost kell védened" - archív beszélgetés a III/III-as ügyosztályról

2022.05.16. 07:15 guma

Kihallgatások, tanúverések, kikényszerített vallomások: ez ugrik be, ha a pártállami III/III-as ügyosztály nevét hallja az ember. Ebből semmi sem igaz - állította a Szabad Európa Rádió 1993. augusztus 1-jei műsorában Horváth József tábornok, az egység egykori vezetője, aki a működésükről beszélt.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása