He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Biciklihajtással bárki karácsonyi fényeket varázsolhat a II. kerületben

2022.11.27. 11:30 guma70

A megoldás nemcsak fenntartható, de egy nemes célt is szolgál azzal, hogy a kerület lemondott a hagyományos ünnepi kivilágításról.

Szólj hozzá!

Az étel, amit sósan és édesen is imádunk: káposztás tészta gyorsan és egyszerűen

2022.11.27. 07:34 guma70

Íme egy egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan összedobható, szezonális recept: káposztás tészta, ahogy a nagyi készítette! A kérdés már csak az, hogy ki, hogyan szereti: porcukorral vagy sóval meghintve? Szerencsére az elkészítés folyamatát ez nem befolyásolja, bors mindenképpen megy bele! Íme a recept videón!

A káposzta az egyik legegészségesebb, egész évben elérhető zöldségünk, ami elsősorban akkor kap nagyobb teret, amkor minden másnak lecsengőben van a szezonja: novembertől kb. februárig. Külső levelei jó E-vitamin források. Sok C-vitamint tartalmaz, valamint magas vas-, kalcium- és kalcium tartalma. Ezen kívül A-B6-, B12-, D-, E- és K-vitamin található benne, az ásványi anyagok közül pedig mangán, réz, cink, foszfor és magnézium is fellelhető benne. A káposztában található kén is, ennek köszönheti jellegzetes illatát. A kén azonban nem csak a káposztát azonosító illatért felelős, hanem segíti a szervezet baktériumokkal szembeni ellenállását.

Nézzük, hogyan készül a nagyi-féle káposztás tészta, ami az egyik legegyszerűbb és legfinomabb - egyben legmegosztóbb étlek egyike: a kész tésztát sózók és a porcukrozók tábora gyakran összefeszül e témában. Szerencsére az elkészítést ez nem befolyásolja, bors mindenképpen kell bele.

Szólj hozzá!

Heves vitává alakult az Antall Józsefről és Göncz Árpádról rendezett kerekasztal

2022.11.27. 04:30 guma70

Szalay Zoltán / Fortepan

Antall József kapcsán Révész Sándor előadása okozott feszültséget, Göncz Árpád esetében a taxisblokádról és a médiaháborúról vitatkoztak a Republikon Intézet rendezvényén.

Szólj hozzá!

A kormány külön fizeti a hittantanárok béremelését – lapszemle

2022.11.26. 07:20 guma70

Mármint a a bevett egyházakhoz tartozókét

És külön pénzt kapnak az államtól az egyházi és a nemzetiségi iskolák az energiaárak elugrása miatt.

Súlyos bizonyítványt kapott a magyar oktatás

Egy új uniós jelentés adatokkal bizonyítja a magyar oktatás teljes kudarcát: az iskolai eredmények romlanak, az oktatásra fordított állami pénz kevés, egyre többen hullanak ki idő előtt a rendszerből, és kevés a képzett fiatal.

Varga Judit üzent a béremelésért küzdő pedagógusoknak

“Fontos tudni a magyar embereknek, pedagógusoknak, szülőknek és családoknak, hogy a magyar baloldal ma ismét ellenük szavazott az EP-ben.”

A nyitóhír fényében ez több mint kormányzati cinizmus. A-val kezdődik, és ljasság a vége.

Szólj hozzá!

Végrehajtási jogot jegyzett be a NAV Iványi Gábor egyházának ingatlanjaira

2022.11.26. 04:31 guma70

Közöttük több templom, parókia és szociális lakásként működő ingatlan is van - írta a Hírklikk. Az állam több milliárddal tartozik Iványiéknak, akik ezért nem tudják az adóhatóság felé teljesíteni befizetési kötelezettségeiket.

1 komment

süti beállítások módosítása