He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?


És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Világunk titkai: Ókori találmányok

2018.09.25. 07:57 guma

A Discovery Channel 20 részes DVD sorozatában megismerheti világunk múltjának és jelenének nagy titkait az őskorszaktól az űrkorszakig. Fedezze fel a dinoszauruszok világát, merüljön le velünk a tenger mélyére, ismerje meg a skót szellemkastélyok titokzatos lakóit, pillantson be a Föld mélyébe, fürkéssze ki az univerzum titkait, vagy akár kutasson más bolygókon az élet után! Mindezt megteheti a Discovery Channel filmekre jellemző igényességgel, lélegzetelállítóan izgalmas, lebilincselő epizódoko

Szólj hozzá!

James Bond: Ian Fleming titkos élete (1990)

2018.09.24. 07:59 guma

Ian Flemingről (Jason Connery), az elkényeztetett arisztokratáról eleinte senki sem feltételezi, hogy hasznos munkát is tudna végezni, ám a Reuters Hírügynökségnél kamatoztatni tudja képességeit. Intelligenciájával, sármos megjelenésével mindenkit levesz a lábáról, és amikor egy oroszországi riport során hősies mentőakciót hajt végre, az angol titkosszolgálat is felfigyel rá. Fleming minden kiképzésen helytáll, s hamarosan kinevezik egy csapat élére. Számtalan életveszélyes küldetést hajt végre laza eleganciával, melynek a nők sem tudnak ellenállni. Ám hiába versengnek kegyeiért szebbnél szebb asszonyok, Ian számára csak kolléganője, a gyönyörű Leda (Kristin Scott Thomas) létezik.

James Bond karrierje több, mint mesés: harminc év alatt 14 regény és 18 film született róla. És a legenda mögött ott áll egy hús-vér ember, aki a saját élete eseményeit dolgozta fel, amikor megalkotta James Bond figuráját. Ez az ember pedig nem más, mint a kémből íróvá lett Ian Fleming. Noha Fleming arisztokrata család sarja volt, gyermekkora mindennek volt mondható, csak gondtalannak nem. Anyja, Lady Evelyn nem adta meg neki azt a figyelmet, melegséget és szeretetet, amelyre a fia annyira vágyott.

Szólj hozzá!

Eltemették a köztársaságot a Parlamentnél (fotó)

2018.09.24. 06:14 guma

Mármint komolyan.

5 komment

A Tretyakov Képtár

2018.09.23. 07:53 guma

A Tretyjakov Galéria vagy Tretyjakov Képtár, teljes nevén Állami Tretyjakov Galéria  az orosz képzőművészet alkotásait gyűjtő és bemutató múzeum Moszkvában.Kapcsolódó kép

Szólj hozzá!

A tervezett elavulás

2018.09.22. 07:59 guma

Műszaki eszközeinkbe be van építve tervezetten a meghibásodás. Miért bújnak a minőség álarca mögé és gyártanak kevésbé tartós termékeket a cégek. A háttérben karteleznek és becsapják a társadalmat.

1 komment