He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Milliárdosok tüntetnek a Világgazdasági Fórum gyűlése előtt, hogy magasabb adókat vessenek ki rájuk

2022.05.23. 06:35 guma

Milliárdosok egy csoportja tart tüntetést a svájci Davosban a Világgazdasági Fórum gyűlése alkalmával azt követelve, hogy adóztassák meg őket a szegények és gazdagok közötti vagyoni különbségek csökkentése érdekében – írja a The Guardian. A magukat „patrióta milliárdosoknak” nevező tiltakozók szerint új adókat kell bevezetni, hogy a szegények egyre növekvő megélhetési költségeit csökkentsék belőle.

Az Oxfam nevű jótékonysági szervezet szerint az egyenlőtlenségek olyan gyorsan nőnek, hogy 2022-ben körülbelül 263 millió ember fog mélyszegénységbe csúszni, miután korábban évtizedekig csökkent a szegények száma. Korábban is írtunk már arról, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta már eddig is több százmillióan szegényedtek el.

Phil White, egykori üzleti tanácsadó és a Patriotic Millionaires tagja elmondta: „Miközben a világ többi része összeomlik a gazdasági válság súlya alatt, a milliárdosok és a világ vezetői ebben a magánlakosztályban találkoznak, hogy megvitassák a történelem fordulópontjait.”

A tüntetések egy másik résztvevője, Marlene Engelhorn osztrák milliárdos, a BASF gyógyszeripari óriás egyik örököse azt mondta: az óriási egyenlőtlenségre az egyetlen megoldás, ha megadóztatják a gazdagokat, közöttük őt is. Engelhorn amúgy tavaly bejelentette, hogy örökölt vagyonának kilencven százalékát szét fogja osztani.

https://telex.hu/gazdasag/2022/05/22/patriotic-millionaires-davos-tuntetes-adoztatas

Szólj hozzá!

131 éve valaki mindig megígéri, hogy már csak kis idő, és utolérjük Ausztriát – lapszemle

2022.05.23. 06:05 guma

Nem tudnak leszokni róla

Az egy főre jutó GDP-nk valószínűleg idén fogja meghaladni az 1989-es osztrák szintet, ha pedig pontosan ugyanúgy nőne tovább, mint teszi azt 2010 óta, akkor az EU átlagát 2061-ben, Ausztriát 2091-ben érnénk utol.

Nyolcmilliárd forintos gyorssegélyt kaphat Magyarország az Európai Bizottságtól

Megállították Brüsszelt…

Korrupciós kockázat miatt indult kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen

Még egy lépéssel messzebb kerültünk az uniós forrásoktól.

Szólj hozzá!

James Bond: Oroszországból szeretettel - 1963

2022.05.22. 07:15 guma

Bondot Isztambulba küldik azzal a megbízással, hogy a szovjet követségről lopjon el egy dekódert. Ezúttal nem a világ a tét. Csupán egy szovjet technikai csoda, egy kódfejtő szerkezet - a Lektor - amely azonban hatalmas veszélyt jelenthet a nagyhatalmakra, ha rossz kezekbe kerül. A Lektort nem csak a Brit Titkosszolgálat szeretné megkaparintani, hanem egy gátlástalan terrorista szervezet, a SPECTRE is. Egy egykori KGB ügynöknő és egy szovjet mestersakkozó ördögi tervet eszel ki, amelynek kulcsa...

Szólj hozzá!

Két vélemény + a poén!

2022.05.22. 04:04 guma

Rezeda: Orbán szintet lépett

Szélsőjobboldali dzsemborit rendezett magának Orbán Viktor, hogy ne érezze magát annyira egyedül a világban. Meg kellett felelnie a meghívottak szellemiségének, így náci dumát böfögött fel a nyugatról fenyegető kommunizmussal, amivel igazából nem is foglalkoznánk. És nem azért, mert meghajtanánk fejünket nagysága előtt azzal az alázattal, kik vagyunk mi, akik nem vagyunk méltók, hogy hajlékunkba jöjjön, hanem, mert rég tudjuk, hülye ez. Így, ilyen egyszerűen.

Valamint kellően aljas is. Úgyhogy azt a tizenkét pontot, amivel jellemezte a kommunisták, liberálisok, sorosok eltaposását és kibelezését, nem is vizsgálnánk, mivel minek, amikor a saját bőrünkön érezzük, sokkal inkább elejtett oldalszavakból következtetünk arra, emberünk honnan jött, hol van, és hová megy. Ha iszonyodva nevetni akarunk mostanság, akkor sorsunkban, a közegben, amelyben élnünk adatik, módszeresen fedezhetjük fel Pelikán gátőr kies világát.

Szólj hozzá!

Itzhak Perlman – Beethoven: Violin Concerto (with Daniel Barenboim, Berliner Philharmoniker)

2022.05.21. 07:40 guma

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása