He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Hárommillió ember hogy nem látja, hogy ez egy óriási hazugság?

2022.05.26. 20:45 guma

Nagyszerű bejelentést tett tegnap a kormány, amikor is kijelentette Viktorunk, hogy nem a magyar emberek, hanem a nagy cégek fogják megfizetni a gazdaság helyreállítását, hiszen ezen cégek komoly extraprofithoz jutottak a háború és covid-helyzet alatt. Hogy mit jelent az extra profit, azt egyébként senki sem érti igazán, hiszen a profitot nem szokás limitálni, vagy van profit, vagy nincs. Orbán extra adója több kérdést is felvet, hiszen ha a gazdasági versenyt lényegében limitálják, akkor miről is beszélünk? A kapitalizmusban felfoghatatlan, hogy a gazdaság egyes szereplőit az állam mesterségesen szabályozza, pláne ilyen formán. Értem én, hogy Orbán azt próbálta elérni, hogy az emberek azt hihessék, hogy nem ők azok, akik megfizetik a háború és a covid költségeit, de a valóság az, hogy bizony mi fizetjük ezt meg.

1 komment

Beszakadt a forint Orbán Viktor bejelentése után

2022.05.26. 10:00 guma

Beszakadt a forint Orbán Viktor szerda délutáni bejelentése után. Az euró alig egy óra alatt megközelítette a 400 forintos árfolyamot, míg a dollár 370 forint felett jár.

A forint már azt követően is zuhanni kezdett, hogy Orbán Viktor kora délután közölte: nagy bejelentés várható később. A bejelentés előtt az euró/forint árfolyam 386-nál járt, a bejelentés után viszont egy óra alatt 388-ig szaladt az árfolyam. Később a 389-et is elérte, délután 6 órára azonban megint 388 forintnál olcsóbb volt egy euró. 

Akkor jött Orbán Viktor bejelentése, amelyet követően beszakadt a forint.

5 komment

Egy gésa emlékiratai 2005.

2022.05.26. 06:33 guma

1929-et írunk. A kilencéves Chiyot egy szegény halászfaluból eladják szülei egy kyotoi gésa-háznak. A kislány kegyetlen bánásmódban részesül a ház tulajdonosai és a főgésa Hatsumomo révén.

Szólj hozzá!

„Olyan embereknek való az elitiskola, akiknek nagyon magas az IQ-szintjük, de az érzelmi intelligenciájuk alacsony”

2022.05.25. 07:40 guma

A versenyistállónak vagy elitgimnáziumnak nevezett intézményekbe az intellektuális közeg miatt felemelő érzés járni, de azokban sokszor egészségtelen versenyszellem uralkodik, ami nem mindenkinek tesz jót, sok diákot kifejezetten stresszel és meg is betegít. Ráadásul ezek az intézmények sem mentesek az abuzív tanároktól. Kinek való? Lehet-e bulizni? Újrakezdené-e az adott gimiben? Egykori elitiskolás diákokat kérdeztünk a tapasztalataikról.

6 komment

A dijazottak + Bödőcs Tibor: Mindig veszélyekkel jár, ha a bohóc elkezd komolykodni

2022.05.25. 04:05 guma

Krasznahorkai László nyerte a Libri irodalmi díjat, Bödőcs Tibor közönségdíjasKrasznahorkai László nyerte a Libri irodalmi díjat, Bödőcs Tibor közönségdíjas

2022-ben a Libri irodalmi díjat Krasznahorkai László Herscht 07769 című elbeszélése, a közönségdíjat pedig Bödőcs Tibor Mulat a Manézs című politikai szatírája kapta.

A Libri irodalmi díjakat 2016-ban alapította a Libri Könyvkereskedelmi Kft. Az elismerések az előző év legjobb szépirodalmi könyveit helyezik előtérbe, céljuk, hogy felhívják a figyelmet a kortárs magyar irodalom kiemelkedő műveire. 2022-ben a zsűri egy hosszú elbeszélést, míg a közönség egy politikai szatírát emelt ki a tíz döntős mű közül.

.............

https://magyarnarancs.hu/sorkoz/nadas-peter-nyerte-a-sved-berman-irodalmi-dijat-249009

Nádas Péter nyerte a svéd Berman Irodalmi Díjat

Miközben új regénye, a Rémtörténetek épp most jelent meg, bejelentették, hogy a Világló részletekért díjat is kap.

A napokban jelentették be, hogy a Világló részletek svéd kiadásáért Nádas Péter veheti át a Berman Irodalmi Díjat – írta meg a Litera.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása