He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Diktátorok kézikönyve - Kim Ir Szen

2018.11.18. 07:52 guma

Mussolinitól Saddam Husszeinig a diktátorok megalkották a világot, ahol élünk. De hogyan tették? Milyen módszereket alkalmaztak a hatalom megragadásához és fenntartásához? Hogyan sikerült legyőzni azokat az erőket, amelyek ellenálltak nekik? Mi okozta végül a bukásaikat, és véget vetett a rezsimeknek? Ma ezek a kérdések sokkal fontosabbak, mint valaha. Ez a sorozat a hatodik századi hat különböző zsarnok által alkalmazott taktikákat vizsgálja meg.

Szólj hozzá!

SALLER

2018.11.17. 16:00 guma

Perjés Zoltán vendégei: Kálmán Olga, Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor.

Szólj hozzá!

Erdős Virág: „Ezt is elviszem magammal”

2018.11.17. 07:53 guma

viszem a régen
kihízott nacim
viszem a kelet-német
származású macim
ezernyi véglet
közül a köztest
viszem a Csokonai
Vitéz Mihály Összest
ott lesz az ágyam
ahova fekszem
elviszem alvókának
egy-két régi exem
viszem a barnát
viszem a szőkét
viszem a felhalmozott
kapcsolati tőkét

Szólj hozzá!

A Huppáról, Szele Tamás: Nettelenítés

2018.11.17. 05:30 guma

Olvasgatunk, netezgetünk? No, majd nem fogunk, esténként elballagunk, férfiak a kocsmába, asszonyok, leányok, legények a fonóba, őrizzük majd a hagyományt, meg azt a szép kultúránkat, amit mindenki el akar venni, de internetnek nyoma sem lesz. Egyfelől, mert nem lesz érdemes foglalkozni vele, másfelől, mert nem is lesz rajta semmi érdekes. És ez most speciel nem a magyar kormánynak lesz köszönhető.

Ebben a kis drótoktól öleltben nem vertek fel akkora port a jelek szerint a hírek, mint máshol – ahogy Örkény mondaná, gli Ungheresi (https://orkeny-egypercesek.blogspot.com/2011/12/gli-ungheresi.html), minket csak a sóvám érdekel – a világ többi országában azonban az egeket ostromolja a káromkodás és a fogaknak csikorgatása. Mielőtt bárki is azt szűrné le ebből, hogy nálunk mennyivel jobb, mint máshol, jelezném: nem jobb, viszont annyival rosszabb, hogy mi csak azt látjuk, amit az orrunk elé tolnak, ezüsttálcán. Alkotmánymódosítást, focivébét, miegyebet. Az minket nem érdekel, mi lesz holnap, egyáltalán lesz-e holnap, mi történik a szomszédban, ha mi a körmünket faragjuk, felőlünk leéghet az egész világfalu. Akkor lássuk, mi ez a világrengetően rossz hír?

Szólj hozzá!

Magyar Narancs: 'Nem Gruevszki az első. "

2018.11.17. 04:08 guma

Több macedón bűnöző is Magyarországra akart menekülni

Nem Gruevszki az első.

Ahogy arról ma mi is beszámoltunk, Orbán Viktor ismét nem válaszolt arra a kérdésre, hogyan jöhetett be Magyarországra Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő, aki történetesen egy kőrözött bűnöző.

Azonban nem ő az első, aki úgy gondolta, hogy érdemes Magyarországra menekülni. Tavaly Gruevszki két titkosszolgáját (Goran Grujovszkit és Nikola Boskovszkit) kapcsolták le a szaloniki reptéren – írta akkor az Átlátszó. A két férfi ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, és épp hamis útlevéllel próbáltak felszállni egy Budapestre tartó gépre.

Kicsoda Nikola Gruevszki, aki most Orbántól remél segítséget?

Szólj hozzá!