He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A legnagyobbak emlékeznek meg a legnagyobbról – az egész világ Tina Turnert gyászolja

2023.05.25. 17:45 guma

Nem csupán a zenei élet legnagyobbjai, de a sportvilágtól elkezdve a politikai eliten át, gyakorlatilag mindenki Tina Turnert gyászolja. Gyűjtésünkben összeszedtük, mely sorokkal búcsúznak tőle.

Tina Turner, a rock ’n’ roll királynője, aki az 1980-as években vált az egyik legnagyobb sztárrá, 83 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt. Az elmúlt években a legendás énekesnő egészségügyi állapota megromlott: 2016-ban bélrákot diagnosztizáltak nála, 2017-ben pedig veseátültetésen esett át.

Kapcsolódó

Meghalt Tina Turner

Meghalt Tina Turner

A tizenkétszeres Grammy-díjas énekesnő 83 éves volt.

Több mint 50 évig tartó karrierje alatt Tina Turner számos díjat gyűjtött be, és beválasztották a műfaj halhatatlanjai közé.

Obama és Biden is megemlékezett róla

Az énekesnő halálának híre nemcsak a zenésztársadalmat, hanem az egész világot is megrázta, és többek között olyan embereket is megszólaltatott, mint az Egyesült Államok korábbi elnöke, Barack Obama, aki feleségével együtt közös közleményt adott ki.

Tina Turner nyers, erős és megállíthatatlan volt. Megalkuvást nem tűrő módon adta önmagát – az igazát énekelte örömében és fájdalmában, sikerben és tragédiában. Ma a rajongókkal együtt világszerte tisztelgünk a rock and roll királynője előtt, egy olyan csillag előtt, akinek fénye soha nem fog kihunyni

– írták Obamáék.

Nemcsak a korábbi amerikai elnök, hanem a jelenlegi is megszólalt az énekesnő halála után. Joe Biden részvétét fejezte ki a zenei világ ikonjának elvesztése miatt, közleményében páratlan tehetségnek nevezte Turnert, aki örökre megváltoztatta az amerikai zenét.

Mielőtt a rock and roll királynője lett volna, Tina Turner egy földműves lánya volt Tennessee-ben. Gyermekként a templomi kórusban énekelt, mielőtt minden idők egyik legsikeresebb előadójává vált. Jill és én szeretetünket és imáinkat küldjük férjének, Erwinnek, a Turner család többi tagjának és a rajongóknak szerte a világon, akik ma gyászolják azt a nőt, aki szerintük »egyszerűen a legjobb« volt

– írta az amerikai elnök.

Erőt adott a nőknek

Oprah Winfrey televíziós műsorvezető a Tina Turnerrel való barátságáról írt Instagram-oldalán megemlékezésében. Winfrey posztjának képaláírásában azt írta, „Tina Turner csodálójaként kezdte, majd teljes értékű rajongója lett, követte őt fellépésről fellépésre, szerte az országban”, és végül barátok lettek.

Ő a rock ’n’ roll örökös istennője, akiben akkora belső erő lakozott, amely egész életében egyre nőtt. Nemcsak számomra, hanem a világ számára is példakép volt. Olyan részemet bátorította, amelyről nem is tudtam, hogy létezik

– tette hozzá a műsorvezető.

„Nyugodj békében, királynő!”

Az NBA legendás alakja, az ötszörös bajnok Magic Johnson azt írta, Turner volt az egyik kedvenc énekese, akinek a fellépései minden pénzt megértek.

Gloria Gaynor énekesnő Twitteren emlékezett meg Turner úttörő karrierjéről:

Annyira, de annyira szomorúan hallottam az ikonikus legenda, Tina Turner halálhírét, aki annyi nőnek egyengette az útját a rockzenében. Nagy méltósággal és sikerrel tette azt, amit nagyon kevesen mertek volna megtenni az ő idejében és ebben a zenei műfajban.

Mariah Carey énekesnő és dalszerző hihetetlen előadóművésznek, zenésznek és úttörőnek nevezte Turnert:

A legendás, ikonikus, díva és szupersztár szavakat gyakran túlzásba viszik, pedig Tina Turner mindezeket és még sok mást is megtestesít. Számomra sosem hal meg. Inspirációt jelent a nők számára, és inspirálja a jövő nemzedékét is. Nyugodj békében, királynő!

A Rolling Stones frontembere, Mick Jagger csodálatos barátjának nevezte Turnert, Twitter-bejegyzésében képekkel emlékezett vissza közös fellépésükre:

Nagyon szomorú vagyok csodálatos barátom, Tina Turner halála miatt. Igazán rendkívül tehetségű előadóművész és énekesnő volt. Inspiráló, melegszívű, vicces és nagylelkű volt. Nagyon sokat segített nekem, amikor fiatal voltam, soha nem felejtem el őt.

(Borítókép: Tina Turner. Fotó:  Paul Natkin / Getty Images)

https://index.hu/kultur/2023/05/25/tina-turner-halal-enekesno-rock-and-roll-zenesz-megemlekezes-barack-obama-oprah-winfrey-joe-biden-mick-jagger/

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4618132458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2023.05.25. 18:14:00

én különösebben nem voltam oda a zenéjéért, de azt el kell ismerni, hogy egy nagyszerű énekes volt, egy ikon.

nekem ez tetszik tőle:

www.youtube.com/watch?v=p4WG_y7owmM&list=RDp4WG_y7owmM&start_radio=1

gazoló 2023.05.25. 21:22:49

@taga20: DDD

kedves dal!
Tina nyugodjon békében!

taga20 2023.05.25. 21:54:28

@gazoló: én ilyen kedves csóka vagyok azokkal, akik megérdemlik;)

egyébként, egy normális száma sincs tinának.
mind tizenkettő egy tucat:)

pl.: ilyet vagy hasonlót nem láttam tőle, a svájci otthonából.

www.youtube.com/watch?v=zUCM4NSLcMs&pp=ygUZY3NhcGQgbGUgY3NhY3NpIGjDoW55asOhbA%3D%3D

u.i.: mek vagyok keseredve, me magyarország egy pokolfajzathely
, egyre inkább.

gazoló 2023.05.25. 22:05:25

@taga20:

teljesen egyetértek,döbrögi és hittestvérei soha nem látott mélységekbe rugdosák vissza az országot!

habakuk000 2023.05.26. 17:46:12

Ha van olyan öreg rokonotok, akire rászállnak az átverős cégek, nem szabad hagyni.
Ma sikerült 800 eft-ért megvetetni egy 86 éves nénivel egy vízszűrőt, biztosan lehet kapni 30 ezerért is, felhívtam az ügynököt, uram van két alternatívája, visszamegy és megsemmisíti a szerződést, a másik lehetőség: feljelentem a rendőrségen nevesítve önt és a cégét plusz szervezek minimum kéthetes sajtókampányt.

Simán visszament, nem is hőbörgött, az ilyesmi benne van a pakliban úgy látszik.
A legnagyobb aljasság kihasználni a védekezésre képteleneket, ezért gyűlölöm a fideszt is.

taga20 2023.05.26. 17:57:47

@habakuk000:

kábé ez az országunk 13 éve!

kirájlány, te hol élsz?:)))

habakuk000 2023.05.26. 18:19:17

@taga20: Egyre inkább burokban. Építem a kerti tavat, már csak nagyon ritkán kerülök emberek közé.
egy-két év és csak a futárokkal akarok találkozni legfeljebb.

taga20 2023.05.27. 19:07:03

@gazoló: mi van veled küszöbtezsvérem?

mostanában kicsit szótlannak tűnsz.

iszol te rendesen?:)))

www.youtube.com/watch?v=rii0bouFrbU&list=RDvtBxDmQU0Ig&index=1&pp=8AUB
süti beállítások módosítása