He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Eltörlik a repülőre felvihető folyadék 100 ml-es limitjét — mi a csapda?

2023.02.25. 07:25 guma

Utazás előtt a legnagyobb gondot mindig a csomagolás jelenti. Az eddigi években maximum 100 ml folyadékot lehetett felvinni a repülőkre, így mini kiszerelésű sminkeket és hajápolási termékeket kellett beszerezni. Ez az extra stresszhelyzet a jövőben megszűnhet egy új változtatásnak hála.

A 100 ml-es repülőtéri folyadéklimitet 2006-ban határozták meg általános normaként. Erre azért volt szükség, mert akkoriban egy utas robbanószert akart készíteni a felvitt anyagokból. Az esetet sikeresen megakadályozták, óvintézkedésként pedig maximalizálták a felvihető folyadékmennyiséget.

Ez egészen idáig mindenhol érvényes volt. Nemrég viszont az Egyesült Királyság kormánya minden repülőterének határidőt adott a modernebb ellenőrző rendszerek beüzemelésére. Ezeknek köszönhetően a limit felső határa 2 liter lesz a továbbiakban. Így megspórolhatjuk a túlárazott mini kiszerelések árát és normális mennyiséggel utazhatunk.

„Az Egyesült Királyság repülőtér-üzemeltetőinek ez a beruházása a következő generációs biztonságba nagy előrelépést jelent az ország légi közlekedése számára, és a világ legjobbjaihoz fog felzárkózni. Ez megkönnyíti az utazást az királyság repülőterein, és magát a légi közlekedést is kellemesebbé teszi”

— mondta Christopher Snelling, a repülőtér-üzemeltetők szövetségének politikai igazgatója.

Mindezeken felül az új rendszereknek hála az ellenőrzés során sem kell majd elővenni az elektronikus eszközöket. A korszerűsítés feltehetően 2024 júniusára fejeződhet be, tehát egyelőre még nem kell minden felhalmozott mini terméktől megszabadulni.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a változtatások nem mindenhol lesznek érvényben. A bejelentés egyelőre csak az Egyesült Királyság repülőtereit érinti — olvashatjuk a Glamour cikkében. Az írországi Shannon repülőtéren már bevezették a rendszert, illetve hasonló módosítások léptek érvénybe például az Amszterdam-Schiphol repülőtéren és néhány helyen Amerikában is.

Nyitókép: Shutterstock

https://in.hu/elet/utazas/repulore-felviheto-folyadek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1318052692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása