He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Úgy elszállt a magyar infláció, hogy teljesen más pályán mozog, mint az EU-s

2023.02.24. 10:55 guma

2023 januárjában 26,2 százalékos volt a magyar infláció az Európai Unió statisztikai hivatalának számításai szerint, ami két és félszer magasabb az uniós átlagnál – derül ki az Eurostat legfrissebb adatközléséből.

Amint az az alábbi ábrán is látszik, a magyarországi infláció olyan mértékben eltávolodott a többi uniós tagállamétól, hogy gyakorlatilag teljesen más pályán mozog. Míg egy ideig a balti államokéval még összehasonlítható volt a hazai pénzromlás, tavaly októberben megváltozott a trend, és míg Észtország, Lettország és Litvánia is tudott változtatni a folyamaton, Magyarországon továbbra sem javult a helyzet.

Így januárra már a második helyen álló Litvániához képest is 5 százalékponttal magasabb volt az infláció.

Akkor sem jobb a helyzet, ha a régió többi uniós tagállamához hasonlítjuk Magyarországot, sőt, itt a különbség még szembeötlőbb. A vizsgált hat ország közül hazánkban és Csehországban romlott lényegesen a helyzet decemberhez képest, és ugyan a cseheknél nagyobb mértékű volt a változás, ők a 19,1 százalékos inflációval ott tartanak, mint Magyarország tavaly augusztusban.

Szlovákiában és Bulgáriában az utóbbi egy hónapban stagnált az infláció, míg Romániába kicsit javult is a helyzet.

https://24.hu/fn/gazdasag/2023/02/23/inflacio-magyarorszag-europai-unio-2023-januar/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8718057302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása