He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Orbán nem szeretné, ha Magyarország az EU-ban maradna, de nincs más választása

2023.01.27. 11:55 guma

„Határozottan nem” – a jobboldali American Conservative című felület beszámolója szerint ezt válaszolta egy Karmelitában tartott eseményen Orbán Viktor kormányfő arra a kérdésre, hogy szeretné-e, hogy Magyarország az Európai Unióban maradjon. Az írást elsőként a hvg360 szemlézte.

Azt is hozzátette, hogy Magyarországnak ugyanakkor nincs más választása, mert a kivitel 85 százaléka az unióba irányul, és nem kérdés, hogy Magyarország a közösség tagja marad.

A láthatóan Orbán Viktor-rajongó szerző arról a Karmelitában tartott eseményről számolt be, amelyen a miniszterelnök a Mathias Covinus Collegium médiakonferenciáján résztvevő 15 újságírót fogadta. 

Az rtl.hu megkérdezte Havasi Bertalant, a kormányfő sajtósát, miszerint valóban így fogalmazott-e a miniszterelnök. Válaszában azt írta, „a miniszterelnök sokszor világossá tette: az EU-tagság nem kívánságműsor, hanem Magyarország nemzeti érdeke. Erről beszélt például a parlamenti programadó beszédében és tegnap az MCC-konferencia vendégei előtt is”.

Orbán Viktor a beszámoló szerint a Karmelitában azt is mondta, hogy az európai történelem elmúlt harminc évének minden rossz eleme Brüsszelből ered. 

Úgy vélte, a közösségnek démonizálnia kell Magyarországot, mert ha az ország sikeres, az gyanússá teszi a közösség politikáját és ideológiáját. 

A két órás találkozón a magyar kormányfő arra is kitért, hogy szerinte Oroszország nem engedheti meg magának, hogy elveszítse a háborút, de már arra sem képes, hogy teljesen meghódítsa Ukrajnát. Éppen ezért addig harcolnak majd szerinte az oroszok, amíg „irányíthatatlan ronccsá” nem teszik az országot. Azt is megjegyezte, hogy szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök nem engedheti meg magának, hogy veszítsen, jövőre ugyanis választások lesznek Oroszországban.

Nagy bajban vagyunk – mondta Orbán Viktor. Szerinte ha Oroszország közelgő tavaszi offenzívája sikeresnek bizonyul, akkor a NATO-országok azzal a kérdéssel szembesülnek: küldjenek-e katonákat Ukrajnáért harcolni? A kormányfő szerint az amerikaiak még nem gondolkodnak erről, de egyre több európainak jut eszébe. Szerinte ennek megfelelően, nem őrültség azt feltételezni, hogy akár NATO-katonák is harcolhatnak majd Ukrajnában. 

Háborúban állunk Oroszországgal. Ez a valóság

– fogalmazott. Egy újságíró megkérdezte a miniszterelnöktől, hogy szerinte a háború nukleárissá válhat-e. „Nem zárhatom ki, hogy atombombát is felhasználnak” – mondta, de azt is megjegyezte, hogy harctéri atomfegyverekről beszél, nem gombafelhőkről Varsó és Berlin felett. „De ezt sem zárhatom ki” . 

A magyar kormányfő szerint nem kell messzemenő következtetéseket levonni az eddigi teljesítményekből, a történelem ugyanis azt mutatja, hogy az orosz haderő a háborúk elején küszködik, majd utána nehéz megállítani.  

Orbán Viktor a kérdezz-felelek során állítólag minden felvetésre válaszolt és csak néhány alkalommal jelezte, hogy amit mond, azt nem a nyilvánosságnak szánja. Ilyenkor konkrét személyeket értékelt.

Az Európai Unióval kapcsolatban kifejtette, hogy ő az egyetlen másként gondolkodó az Európai Unió 27 vezetője között Ukrajna háborús politikájával kapcsolatban. Azt mondta, ez nagyon frusztráló, a vezető kollégái pedig csak arra koncentrálnak – az amerikai nyomás, valamint a liberális média miatt –, hogy a történelem jó oldalán álljanak, és nem nézik, mi a jó a saját népüknek. 

Orbán Viktor szerint az szinte kizárt, hogy puccsal távolítsák el Vlagyimir Putyint, ha pedig valaki mégis leváltaná őt, az csak még vadabb lenne. 

A miniszterelnököt megkérdezték, mit gondol arról, hogy igen kevesen járnak Magyarországon templomba. Nincs illúziónk azzal kapcsolatban, hogyan nézünk ki – reagált, azt is megjegyezve, hogy ha Európa fenn akar maradni, akkor vissza kell térnie ahhoz a hithez, amely megteremtette azt a szakrális rendet, amelyre a civilizációja épült. 

https://hirklikk.hu/kozelet/orban-nem-szeretne-ha-magyarorszag-az-eu-ban-maradna-de-nincs-mas-valasztasa/410532/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5818035334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2023.01.27. 15:23:16

az az új divat: Rod Dreher törölt egy Orbán-idézetet a cikkéből.

www.orulunkvincent.hu/rod-dreher-torolt-egy-orban-idezetet-a-cikkebol/

s 2023.01.27. 16:31:03

"Orbán Viktor szerint az szinte kizárt, hogy puccsal távolítsák el Vlagyimir Putyint, ha pedig valaki mégis leváltaná őt, az csak még vadabb lenne."

viktor, viktor, baszod a kurva anyádat, nem ez lenne az első eset, hogy hülyeségeket beszélsz. putyin halott. Még mozog, beszél, ott van, de csak úgy, mint brezsnyev. Néha kicserélnek benne ezt-azt (leginkább az elemet), de már kiásták a helyét a falban. A kis buzi köcsögnek.
süti beállítások módosítása