He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Orbán Balázs: Aki uralja egy ország médiáját, az uralja az ország gondolkodását és azon keresztül az országot is

2023.01.25. 17:15 guma70

Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi elnöke, Orbán Balázs – aki egyben a miniszterelnök politikai igazgatója – az MCC 2. nemzetközi médiakonferenciájának nyitónapján azt mondta:

a média stratégiai ágazat és szuverenitási kérdés, mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot.

Ilyen nyíltan talán még sosem vallotta be az illiberális rendszer valamelyik magasabb rangú képviselője, hogy Orbán Viktornak és köreinek miért kell felzabálniuk a teljes magyar nyilvánosságot. (A Brain Bar-szupersztár gondolatmeneteinek jellege miatt az alábbiakban sajnos viszonylag sok állítás lesz zárójelben értelmezve.)

Orbán Balázs az eseményen arról beszélt, hogy a nyugati országokban az ottani média legalább 70-80 százaléka van nemzeti tulajdonban. (Az MTI tudósításából nem derül ki, ezt honnan szedte.) Szerinte a 2010 előtti Magyarországon ez az arány kevesebb mint 24 százalék volt (amiről szintén nem derül ki, mire alapozza), és ez „borzalmas kiszolgáltatottságot” jelentett, de mostanra 50 százalék fölé került. Azt mondta, Magyarországot elsősorban a nyugati liberális oldalról olyanok miatt kritizálják, ami ott „egészen természetes”.

Azt mondta, magyar alapítványok, egyesületek, magánszemélyek, köztük konzervatívok, szocialisták, liberálisok és magyar egyházak, valamint a magyar állam is a médiatulajdonosok közé tartozik, ami egyúttal „természetes és jó médiapiaci átalakulás”. (A természetességről annyit, hogy a Gazdasági Versenyhivatal korábban érdemi vizsgálat nélkül hagyta jóvá a kormánypárti sajtóbirodalom összeolvadását, amikor a kormány 2018 decemberében nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette az üzletet, amivel 476 médiatermék került a KESMA tulajdonába.)

Orbán Balázs a média és az ideológia kapcsolatáról szólva szomorú helyzetnek nevezte, hogy a nyugati médiavilágon belül olyan trend erősödik, amit a magyarok az 1989-es rendszerváltoztatás előttről ismernek: a média elkezd „bizonyos ideológiák szolgálólánya” lenni. (Itt minden jel szerint nem a mára orbánistává züllesztett, választások idején a 2X A FIDESZRE! szlogent – a médiatörvényt látványosan megsértvemantrázó sajtótermékek, tévék és rádiók tömegeiről beszélt.)

Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Az, hogy a woke nevezetű, főként neomarxista alapból építkező ideológia foglyul ejti a médiát, egy olyan fejlemény, aminek „mi, magyarok nem örülünk” – mondta Orbán Balázs, aki szerint a magyarok ebben a helyzetben azokat támogatják, akik nem így gondolkodnak.

Orbán Balázs a rendszerváltás (MTI-ül: rendszerváltoztatás) utáni magyar történelem legnagyobb botrányának minősítette egyúttal, hogy a 2022-es országgyűlési választások előtt a magyar baloldalt és az őket támogató médiát döntő mértékben „különböző szürke csatornákon” keresztül külföldről finanszírozták. (Azért azóta akadt még egy-két választással kapcsolatos botrány.) (via MTI)

https://444.hu/2023/01/25/orban-balazs-aki-uralja-egy-orszag-mediajat-az-uralja-az-orszag-gondolkodasat-es-azon-keresztul-az-orszagot-is

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7418034118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma70 2023.01.25. 18:14:44

atyaég!
ez aztán az üzenet - mihez tartás véget...

s 2023.01.27. 03:36:27

"Aki uralja egy ország médiáját, az uralja az ország gondolkodását"

Ez a fasz elfelejti, hogy vannak könyvek is. Azzal mit akarsz, hülyegyerek? Bezúzatod, elégeted? Egyébként a gondolkodásnak éppen az a lényege, hogy azt nem lehet uralni. Az csak úgy van. Te, orbánbalázsfaszkirály, ha akarnád, én korrepetálnálak, mert úgy tűnik, hogy kibaszott hülye vagy. Ilyen esetekben magasabb az óradíj, de szerintem ki tudnád fizetni.

jaegtoer 2023.01.27. 04:02:17

@s: Korrepetálás szívlapáttal?
süti beállítások módosítása