He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Orbán Viktor Korrupció-ellenes hatósága olyan, mintha Las Vegasban szerencsejáték-ellenes hivatalt alapítanának

2023.01.14. 08:40 guma70

A magyar kormány, most, hogy a megszokottal ellentétben nem érkeznek az uniós pénzek, néhány látszatintézkedéssel igyekszik leplezni jogállamisági hiányosságaiból. Ezek közül a legbizarrabb egy „Korrupció-ellenes hatóság” létrehozása, amely Orbán Viktor Magyarországán körülbelül olyan, mintha Las Vegasban Szerencsejáték-ellenes hivatalt alapítanának – írta a Der Standard.

Kevéssé meglepő, hogy már most látszik: tisztán linkelésről van szó.

A hatóság ugyan vizsgálhat gyanús ügyeket, de ezek ellen nem léphet fel.

Ez nem is csoda, hiszen az uniós pénzek hűtlen kezelése és fosztogatása az Orbán-klán és a vele jó viszonyban lévő oligarchák területe, akiknél a bevételek mintegy 90 százaléka az EU által finanszírozott közbeszerzésekből származik. Ebben pedig a verseny szabályait sértő kiírások és az akár tízszeres túlárazás segíti őket, ami teljesen új jelentést ad a beszerzési bűnözés fogalmának.

A legszorgosabb beszerzőnek az utóbbi időben Mészáros Lőrinc gázszerelő és Orbán strómanja bizonyult, aki a közbeszerzések mintegy felét nyerte meg, és ezzel csak az építőipari vállalatai az elmúlt 12 évben mintegy hétmilliárd euróra tettek szert, amelyből 74 százalék az uniós finanszírozás útján „tőlünk, az európai adófizetők pénzéből” származott – írta a szerző. Hozzátette: nagy kérdés, hogy az uniós polgárok valaha is viszontlátják-e ezt a pénzt.

„De legalább egyes részeit meglátogathatjuk, vagy akár nyaralhatunk is náluk: a Postában, a Völgyállomásnál (Landhotel Post an der Talstation) és a Sportszállóban, Heiligenblutnál.”

Fotó innen

Az osztrák idegenforgalom ezen titkos kincsei a Hunguest magyar szállodalánc tulajdonában vannak, amelynek tulajdonosi struktúráját ugyan leplezni igyekeznek, de sikertelenül, és tudható, hogy ez is Mészáros Lőrinc ellenőrzése alatt áll.

A szabadság megtapasztalása” – ez a Hunguest mottója. Mészáros tevékenységét szemlélve azonban világos, hogy ezt a személyes tapasztalást Mészáros tudja értékelni, mint egészen különleges és csakis egy nem működő jogállam által biztosított privilégiumot” – írta a szerző.

A Posta szálló technikai okokból már régebben zárva tart. A Sportszálló a honlapján szokatlan ajánlattal döbbenti meg az olvasót:

„A kertben padok, hinták csúszda és mászókák állnak rendelkezésre, hogy a kirándulás, vagy síelés (!) után megmaradt felesleges energiákat valahol le lehessen vezetni”.

Még ennél is titokzatosabb egy alighanem egyedülálló attrakció leírása:

„Nyáron a szomszédos gyermekmosó falu (Kinderwaschdorf) gondoskodik felejthetetlen pillanatokról”.

„Vajon az Orbán-klán struktúráiban a zsákmányolt pénzt gyerekeknek nevezik? Ebben az esetben a pénzhigiénia terén közismerten ügyes banda számára a mosófalu berendezésének legalább lenne felismerhető célja” – gúnyolódott a szerző.

(A magyar nyelvű honlapon ezeket a kiemelt szövegrészeket mi nem találtuk meg – huppaszerk.)

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3718025894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása