He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Több mint 22 milliárd forintot költ médiafigyelésre a kormány – lapszemle + Nem vizsgálhatja meg a Vodafone-ügyletet a Gazdasági Versenyhivatal – lapszemle

2023.01.13. 04:34 guma

A közbeszerzési eljárás formailag teljesen megfelel az Európai Unió azon elvásásnak, hogy a magyar kormány csökkentse az egyszereplős eljárásokat

A tenderen két induló volt, a későbbi nyertes az “Orbán-kormánytól nem túl távol eső“, évtizedek óta médiafigyeléssel foglalkozó Observer, illetve a Fideszhez ezer szállal kötődő Századvég Alapítvány

Komolyan azt gondolta az EU, hogy túl tudnak járni az eszükön…?

Európai Bizottság: Nincs félreértés Erasmus-ügyben, már korábban jelezték a problémát a kormánynak

Trükközött az Orbán-kabinet, ennek a levét issza meg várhatóan a magyar diákság és a fiatal oktatók.

Nem Orbánnak fáj

“Nem bírják megállni, hogy ne mindent pártkatonák felügyeljenek. Jelen esetben még ennek a kiiktatása sem lenne elég, mert az egész ügy nem leválasztható a jogállamisági problémákról, benne van a sötét ügyek feneketlen zsákjában ez a terület is. Bármerre nézünk, aknamező, amire rá lettünk terelve.”

Az Európai Bizottság nem kíván közbelépni Vodafone felvásárlása ügyében

Pedig más versenyjogi ügyben már megtette…

Még itt: Nemzetközi jogi szakértők felszólították az EU Bizottságát, hogy akadályozza meg a Vodafone-ügyletet

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

37 munkatárstól válnak meg.

Külföldre is gyártanak majd fegyvert a hat új magyar hadiüzemből, ha bejön Orbánék terve

Árnyalhatja a képet, hogy a nemzetközi piacon a nagy katonai beszerzéseknél a gyártó sokszor biztosítja a megrendelő számára az ottani gyártás, vagyis inkább az összeszerelés lehetőségét.

A Matolcsy-féle jegybank után egy Matolcsy-közeli egyetemtől kapott munkát Matolcsy Ádám barátjának cége

Az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében megjelent hirdetmény szerint Száraz István cége egy újabb megbízást is elnyert: a Frank Digital Kft. a Matolcsy-közeliként emlegetett Neumann János Egyetem kommunikációs feladatait látja el nettó 119,7 millió forintért.

Magyarország nem fogja megszavazni Koszovó felvételét az Európa Tanácsba

Ezt Szijjártó Péter közölte, miután tárgyalt a szerb diplomácia vezetőjével. Ivica Dacic Orbán Viktorral is találkozott Budapesten.

Felgyorsult a magyarok fogyása Erdélyben

“Az első adatok drámai, 225 ezres csökkenésről, és alig egymilliós megmaradó magyarságról szóltak. Ennek azonban részben módszertani okai lehetnek, illetve az, hogy szokatlanul sokan nem nyilatkoztak a nemzetiségükről.”

Az orosz harcosok egynegyede a Wagner-csoport tagja lehet

Katonai hatékonyságuk viszont továbbra is korlátozottnak tekinthető, a hírszerzés szerint „néha két hétbe telik egyetlen ház elfoglalása”.

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

Nem vizsgálhatja meg a Vodafone-ügyletet a Gazdasági Versenyhivatal – lapszemle

A kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a felvásárlást

A magyar piac második legnagyobb telekommunikációs cégéért fizetett vételár durván 1,7 milliárd euró, ami a magyar privatizációk, illetve visszaállamosítások 32 éves történetében is párját ritkítja. Tehát a vételár erősen prémiumkategóriás, de olyat is ritkán látunk, hogy annyira eladósodott cég, mint a 4iG, ekkora terhet vállal magára.

A 4IG és Antenna Hungária belekeveredett az utóbbi évek legszövevényesebb bűnügyébe

Érintettek egy nagyon kiterjedt csalássorozatban, a Fuzik Zsolt-féle számlagyáros maffiaügyben. De errőlé mindkét cég és Orbán Viktor sajtóbirodalma is mélyen hallgat.

Titkolják, miért került büntetőjogi intézkedés alá az MTVA-sok megfigyelésére szolgáló szoftver szállítója

A Media1 felfedezte, hogy azon cég ellen, amely az MTVA-nak az aktivistást mérő alkalmazást biztosítja, büntetőjogi intézkedést foganatosított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága. A cég jelenleg Balásy Bulcsú, a kormányzati reklámkampányokat 2018 óta sorban elnyerő és kivitelező vállalkozó, Balásy Gyula féltestvérének az érdekeltségében áll.

Habony Árpádhoz került a budapesti kaszinóbiznisz egyharmada

Úgy tűnik, valamiért érdemes előbújnia 2023-ban és komoly NER-befektetőként pozicionálni magát. Mit tudhat?

A Dömper Kft. 3,7 milliárd forintért építhet fölöslegesnek tűnő körforgalmat

Bár egy szakmai forrás szerint lehetett volna olcsóbb megoldást is találni, az állami megrendelő valamiért a lehető legdrágábbat választotta – a magyar közbeszerzésekből már sokszor ismert recept alapján fejeződhet be a Völner Pálhoz köthető Dömper Kft. beruházása Sopronnál.

“Senkinek lövése sincs”, mi lesz az Erasmus-diákok és az egyetemi kutatások sorsa

Sürgősen megoldást kellene találnia a magyar kormánynak, ha nem akarja, hogy több ezer, alapítványi fenntartású egyetemen tanuló diák és oktató kimaradjon az Erasmus+ programból.

Cáfolja a minisztérium az Európai Bizottságot Erasmus-ügyben, és nem fogadják el a döntést

“Nagyon bízom, hogy az Európai Bizottság valójában nem a magyar diákokkal akarja megfizettetni a magyar kormánnyal esetleg fennálló vitájának a költségét.” (Navracsics)

Nagyon bízunk, hogy az magyar kormány valójában nem a magyar diákokkal akarja megfizettetni az EU-val esetleg ténylegesen fennálló, a korrupció visszaszorítása érdekében folytatott vitájának a költségét.

Ezt még a Kádár-rendszerben sem tették meg

“Nemcsak az elmúlt 32 évben, de a Kádár-rendszerben sem volt példa arra, hogy a parlament legalább ne tárgyalt volna a költségvetésről.” (Vajda Zoltán)

Idén sem a sporton spórol az Orbán-kormány

Igaz, ez nem lehet túlzottan meglepő azok után, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek idején is előszeretettel osztogatott milliárdokat erre a területre. Sőt, többet adtak, mint például munkahelyek megőrzésére is.

Alkalmatlan fércmunka és rémálom Pintér Sándorék tanárokat mérő új terve

“Ráadásul még csak azzal sem menthető, hogy akik készítették kórosan tudatlanok, ugyanis a javasolt rendszer alig leplezett szándékai szerint is borzasztó: egyértelműen a pedagógusok megfélemlítését, a politikai elvárásoknak nem megfelelő viselkedés büntethetőségét szolgálja.” (Radó Péter)

A hatósági üzemanyagárak tavaly félezermilliárdos kárt okozhattak a hazai olajiparnak

A hatósági árak – alaptörvény-sértő módon – eleve egyik piaci szereplőnek sem biztosítottak nyereséget. Így az importőrök értelemszerűen elálltak a behozataltól. A kiesés pótlását önként magára vállaló Molnak is több százmilliárdos vesztesége keletkezett. A kis kutak pedig bele is rokkantak a helyzetbe.

Így fordult rá Orbán Viktor az ország felfegyverzésére

A magyar beszerzéseket ugyanakkor nem az átláthatóság jellemzi. Ezek részleteit ugyanis a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságban is rendszerint csak zárt üléseken mutatják be.

Miféle néplélek?! Orbán hozta létre, amit annak vélünk

“A kezdetektől mindmáig saját tapasztalatait és világlátását fogalmazta nyelvezetté és váltotta politikai gyakorlattá: saját világképét, a volt vagány, focista és idegen környezetbe betörni vágyó szakkollégista társadalmi tapasztalatát és tudását. Nem az ösztönökön vagy valamiféle „néplélekhez” udvarolva ragadta magával hallgatóságát, hanem a tudatokhoz szólt. Önmagát ajánlotta, és fogadtatta el, két évtized kitartó, fordulatokban – sikerekben és bukásokban gazdag – munkájával.” (Petőcz György)

Megúszhatja a börtönt KGBéla

Ügyvédje sem tudja, hol bujkál a kémkedésért elítélt Kovács Béla.

A Szellemdús mindeményedelem és társaik, avagy így támogatta Kásler Miklós a kultúrát

A cím állítólag értelmes magyar kifejezés, olyannyira, hogy 2 millió forintnyi közpénzt utalt ki érte egyedileg a miniszter.

Belefojtották a szót a Debrecenbe tervezett kínai akkugyár szakemberébe is egy lakossági fórumon

Nagy tapsot kapott az az idős férfi, aki azt kérte, vigyék Felcsútra az akkumulátorüzemet.”

Így hergeli az olvasókat a lakájmédia

„Józsi bácsi holtan feküdt a padlón: migránsok végezhettek a 86 éves nyugdíjassal”.

Ez címe a Ripost egyik cikkének, majd a cikkben az olvasható, a gyilkossággal két helyi lakost gyanúsítanak, akik valószínűleg pénz miatt ölték meg az idős férfit.

Nem az a kérdés, hogy Putyin belerángatja-e Fehéroroszországot a háborúba, hanem az, hogy mennyire

Az ukránok attól tartanak, hogy a háború egyéves évfordulójához közeledve az oroszok újabb támadást indítanak majd az ország fővárosa Kijev ellen. Egy esetleges újabb rohamnak nagyon fontos eleme lehet Fehéroroszország, ahonnan az orosz sereg minden eddiginél jobb pozícióból kezdhetné meg Kijev ostromát.

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6918024016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása